Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μήνυση κατά των διοργανωτών του ‘Gay Pride’ για «ρητορική μίσους» από χριστιανική οργάνωση



ΚΟ: Μια είδηση του 2008, από την Ισπανία, επίκαιρη λόγω ‘gay pride’ και «αντιρατσιστικού νόμου», «ρητορικής μίσους», «εχθροπάθειας» κλπ. Κάποιοι χριστιανοί φαίνεται δεν ακολουθούν το «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» ή «να προσευχηθούμε να σωθούν αυτές οι ψυχούλες». Ξέρουν να επικαλούνται και τον «Καίσαρα».

Μια ακτιβιστική ομάδα "υπέρ της οικογένειας" στην Ισπανία μήνυσε τους διοργανωτές του ‘Gay Pride’ της Μαδρίτη του 2008.

Η ‘HazteOir’ τους κατηγορεί ότι προέβησαν σε «δηλώσεις μίσους» κατά των καθολικών, κατά των οργανώσεων υπέρ της οικογένειας και των πολιτικών που είναι αντίθετοι με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE).

"Τόσο από ανθρωπιστική όσο και από χριστιανική άποψη της έννοιας της κοινωνίας, μόνο με την προστασία των αξιών όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη μπορούν οι πολίτες να διατηρούν τα δικαιώματά τους και την αξιοπρέπεια" αναφέρει η HazteOir στην ιστοσελίδα της.

"Τα έργα μας έχουν στόχο να προωθήσουν την πολιτική συμμετοχή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αξία και την ακεραιότητα της ανθρώπινης ζωής."

Οι διαδηλωτές του ‘Gay Pride’ του 2008 στη Μαδρίτη είχαν ένα πανό που απεικόνιζε τον Πάπα Βενέδικτο XVI μέσα σε φλόγες και τον ονόμαζε «αρχηγό των ιεροεξεταστών».

«Για άλλη μια φορά, η πορεία αυτών των ανθρώπων χαρακτηρίστηκε από επιθέσεις εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας, κοροϊδία των επισκόπων και συνθήματα κατά των χριστιανών», δήλωσε ο HazteOir, στο lifesitenews.com.

Το άρθρο 525.1 του ισπανικού ποινικού κώδικα, το οποίο η ‘HazteOir’ επικαλείται για να υποστηρίξει την υπόθεσή της, επιφέρει βαριά πρόστιμα για εκείνους που επιδιώκουν να «βλάψουν τα συναισθήματα των μελών μιας θρησκευτικής ομολογίας» «δημοσίως, με λέξεις ή με οποιοδήποτε τύπο εγγράφου, ή γελοιοποιώντας τα δόγματα, τις πεποιθήσεις τους, τις τελετές, ή δημόσια ταπεινώνοντας αυτούς που τα πρεσβεύουν ή τα εξασκούν».

Σε μια συνέντευξη σε ένα ‘gay περιοδικό’ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο (πρώην) Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο υποσχέθηκε να καταπολεμήσει κάθε απόπειρα να αφαίρεσης ή αποδυνάμωσης των νόμων για τα «δικαιώματα» των ομοφυλόφιλων που έχει εισάγει ως πρωθυπουργός.

Κατά την διάρκεια των τεσσάρων χρόνων της θητείας του ο Θαπατέρο έχει νομιμοποίησε το «γάμο» των ομοφυλοφίλων και έχει δώσει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου το δικαίωμα να υιοθετήσουν.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ισπανία, ήταν αντίθετη στη νομιμοποίηση του «γάμου» των ομοφυλοφίλων από την κυβέρνησης Θαπατέρο το 2005 και τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το διαζύγιο.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος ‘Partido Popular’, Mariano Rajoy, (νυν πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι) δήλωσε ότι η «παραδοσιακή οικογένεια» χρειάζεται επιπλέον προστασία και υποσχέθηκε να δημιουργήσει ένα "υπουργείο οικογένειας" αν κερδίσει (δεν το είδαμε).

Τον Ιανουάριο οι Καθολικοί επίσκοποι της χώρας είπαν στους πιστούς να μην ψηφίσουν κόμματα που υποστηρίζουν τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων.

Σαφώς θυμωμένος, ο κ. Θαπατέρο, υπεραμύνθηκε των πολιτικών της κυβέρνησης του, λέγοντας ότι είχαν τη στήριξη της "συντριπτική πλειοψηφία" του ισπανικού πληθυσμού και ότι ο καθένας έχει «δικαιώματα» στην Ισπανία, είτε ανήκει σε μια θρησκεία είτε όχι.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Μαδρίτης υποστήριξε ότι η οικογενειακή πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν το διαβάσατε ήδη δείτε και αυτό το περιστατικό.. γιατί αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν δικαστικό προηγούμενο και έχουν την τάση: 1) να επιδεινώνοται 2) να εξάγονται
http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/314890/52hronos-katafere-na-anagnorizetai-os-oydetero-fylo