Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Το περιοδικό Time προωθεί την ζωή χωρίς παιδιά, ως το ιδανικό της "καλής ζωής" για τα ζευγάριαΗ οικογένεια δέχεται σήμερα μια αμείλικτη επίθεση στον δυτικό κόσμο. (Και ενώ την ίδια ώρα η υπογεννητικότητα θεριεύει). Για δεκαετίες, η βιομηχανία του θεάματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απεικονίζουν το γάμο ως την ώρα «που η διασκέδαση τελειώνει» και ενθαρρύνουν τους νέους να αναβάλουν το γάμο για όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι τώρα τα ποσοστά των γάμων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε χαμηλό ρεκόρ και η μέση ηλικία για τον πρώτο γάμο είναι σε υψηλό ρεκόρ. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία του θεάματος και τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό προωθούν τη φιλοσοφία ότι το να έχεις λιγότερα παιδιά είναι καλύτερα, και διδάσκον τους νέους ότι η έκτρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν «προκύψει» μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Η όλη ιδέα είναι ότι τα παιδιά θα σας εμποδίσουν να απολαύσετε μια «υπέροχη ζωή».
Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία βασίζεται ένα νέο άρθρο του περιοδικού Time. Το άρθρο έχει τίτλο “The Childfree Life: When having it all means not having children, δηλ. «Η Ζωή Χωρίς Παιδιά: Όταν το να τα έχεις όλα σημαίνει να μην έχεις παιδιά», και προωθεί ανοιχτά το «άτεκνος lifestyle» ως το μονοπάτι για την καλή ζωή για τα νεαρά ζευγάρια. Έτσι ξεκινά το άρθρο :

«Ένα βράδυ, όταν ήταν 14 ετών, η Laura Scott έπλενε τα πιάτα στην κουζίνα με τη μητέρα της όταν αποφάσισε ότι δεν ήθελε να κάνει παιδί. Στα 26 της, η Scott παντρεύτηκε και περίμενε να αλλάξει μυαλά. «Δεν συνέβη ποτέ», λέει. «Και συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο να είναι μια χαρά». Τώρα 50 ετών, η Scott είναι κάτι περισσότερο από ωραία: αυτή πλήρης. Και δεν είναι μόνη της. Το ποσοστό γεννήσεων στις ΗΠΑ είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην αμερικανική ιστορία. Από το 2007 έως το 2011, το πιο πρόσφατο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, το ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε 9%. Μια έκθεση του Pew Research του 2010, έδειξε ότι η ατεκνία έχει αυξηθεί σε όλες τις φυλετικές και εθνοτικές ομάδες, προσθέτοντας ότι περίπου 1 στις 5 Αμερικάνες γυναίκες τελειώνουν την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να έχουν γίνει μητέρες, σε σύγκριση με 1 στις 10 το 1970».

Το άρθρο συνεχίζει επισημαίνοντας ότι το μέσο κόστος της ανατροφής ενός τέκνου που γεννήθηκε το 2011 στην ενήλικη ζωή θα είναι περίπου 234,900 δολάρια, και αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ πριν κάνουν μια τέτοια δέσμευση.

Και τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος και αποφασίζει ότι το μεγάλωμα ενός παιδιού θα καταστρέψει τη ζωή της;

Σύμφωνα με τη βιομηχανία του θεάματος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η άμβλωση είναι μια πολύ απλή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.

Στη σημερινή Αμερική, οι αμβλώσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γίνονται για λόγους ευκολίας. Η έκτρωση είναι ουσιαστικά μια ανθρώπινη θυσία στον δικό μας εγωισμό και υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανών που θα κάνουν τα πάντα για να δικαιολογήσουν τη δολοφονία των παιδιών τους.

Στην πραγματικότητα, το πράγμα έχει ξεφύγει τόσο πολύ, ώστε πολλοί «προοδευτικοί» στοχαστές θεωρούν ότι η ζωή δεν μπορεί ακόμη και να αρχίσει κατά τη γέννηση, εκτός εάν οι γονείς το αποφασίσουν.

Πρόσφατο παράδειγμα η παρουσιάστρια του MSNBC, Melissa Harris-Perry, που δήλωσε : "Πότε αρχίζει η ζωή; Η απάντηση εξαρτάται πάρα πολύ από την αίσθηση των γονέων Ένα ισχυρό συναίσθημα - αλλά όχι η επιστήμη,"βλέπε άρθρο εδώ.

Ως αποτέλεσμα της εμμονής με τον εγώ μας και τον «υπερπληθυσμό», η αύξηση του αμερικάνικου πληθυσμού έχει πλέον πέσει κάτω από τον ρυθμό αντικατάστασης. Πρόσφατο άρθρο των Aaron Dykes και Melissa Melton λέει τα εξής...

Εν τω μεταξύ, οι περισσότερες δυτικές χώρες αντιμετωπίζουν τώρα ένα “baby bust (κάτι σαν «χρεοκοπία μωρών» - φράση αντίθετη με το “baby boom”), με την αύξηση του πληθυσμού να είναι πολύ χαμηλότερα από το ποσοστό αναπλήρωσης. Το συνολικό ποσοστό γονιμότητας μειώθηκε σε 2,42 γεννήσεις το 2011 (το ποσοστό 2.1 είναι αναγκαίο, στατιστικά, για την αντικατάσταση ή την ισορροπία των γεννήσεων). Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και οι άλλες δυτικές χώρες, έχουν ήδη πέσει κάτω από το ποσοστό αναπλήρωσης, με ρυθμό αύξησης του πληθυσμού της τάξης του 0,9% και πιο κάτω, που είναι ανεπαρκής για την συνέχεια, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τις δυνατότητες για την οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα κοιτάζουμε γύρω μας και αναρωτιόμαστε πού θα βρούμε τα τρισεκατομμύρια δολάρια των συνταξιοδοτικών παροχών που έχουμε υποσχεθεί στις γενιές του baby boom.

Λοιπόν, αν δεν είχαμε κάνει έκτρωση σε πάνω από 50 εκατομμύρια μωρά από τότε που βγήκε η απόφαση ‘Roe κατά Wade’ (που νομιμοποίησε τις εκτρώσεις), ίσως θα είχαμε αρκετούς εργαζόμενους να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα τα ποσοστά γάμων στις ΗΠΑ γνωρίζουν πτώση ρεκόρ όλων των εποχών ...

Τα ποσοστά γάμων κυμάνθηκαν στο παρελθόν, με βουτιές στη δεκαετία του 1930 και του 1960, αλλά ήταν σε σταθερή πτώση από το 1970. Τώρα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα ποσοστά γάμων έχουν πέσει σε νέα χαμηλά των 31,1, που σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 31 γάμοι στις ΗΠΑ για κάθε 1.000 ανύπανδρες γυναίκες,. Το 1950, ο αριθμός ήταν 90,2. Το 1920, ήταν 92,3.

Στην Αμερική σήμερα, οι νέοι άνδρες και νέες γυναίκες έχουν διδαχθεί ότι πρέπει να αναβάλουν το γάμο μέχρι να σπουδάσουν και να κάνουν καριέρα, ενώ την ίδια ώρα, ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν την «κουλτούρα του hookup» (περιστασιακές σχέσεις μόνο για σεξ).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

konion είπε...

Δὲν πειράζει, καλὰ νὰ εἶναι ὅσοι γεννοῦν.

Τώρα γίνεται τὸ μεγάλο ξεκαθάρισμα.
Ὅποιοι ἀγαπᾶνε τὴν ζωὴ καὶ ὅσοι θέλουν νὰ αὐτοκτονήσουν σιγά - σιγά.
Ὅσοι μείνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η "αρθογραφος" Lauren Sandler (δεν γνωριζω αν ειναι ομοφυλοφιλη) αλλα και οι ιδιοκτητες του "περιοδικου" ειναι τι αλλο; Εβραιοι. Οποτε ας μην περιμενουμε κατι ανθρωπινο απο υπανθρωπους.
To "αρθρο" συμπλεει με τα πλαισια της ομοφυλοφιλικης προπαγανδας.
Με λιγα λογια .....αφου οι πουστηδες και οι λεσβιες δεν μπορουν να τεκνοποιησουν ας αποφευγουν και οι κανονικοι ανθρωποι να κανουν παιδια............

konion είπε...

Ἀνώνυμε 8 Αυγούστου 2013 - 4:03 μ.μ.

Ὄχι λεσβίες, προσβάλουμε τὴν νῆσο Λέσβο. Τριβάδες ἢ τζιβιτζιλοῦδες ἐπὶ τὸ λαϊκότερον.

Ἦταν ἡ Ἀσπασία ἡ λεσβία (δηλαδὴ ἐκ Λέσβου) τελικῶς ἀνώμαλη;
Γιατὶ ἀπὸ ἐκεῖ βγῆκε προσωνύμιο λεσβία γιὰ τὸν ὁμόφυλο γυναικεῖο ἔρωτα.

ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ είπε...

NY DAILY NEWS: Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, ΜΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΟΥ ΤΣΕΡΣΕΙ, ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΟΤΟΜΝ ΠΑΣΚΟΥΑΛΕ ΣΕ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!!!!!!!!!!!!

http://prometheaneuropa.blogspot.gr/2013/08/12_9.html

Σουκαράς Απόστολος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ "ΚΛΙΚ" ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1990

Ανώνυμος είπε...

Ετσι, και οι μεξικανοι και οι μαυροι στις ΗΠΑ εχουν απο 5 παιδια ο καθενας... Καταντια

Ανώνυμος είπε...

"Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια."
Όποιος δεν δοκίμασε το γλυκό κρασί της μητρότητας/πατρότητας δεν μπορεί ποτέ να πει με σιγουριά ότι "είναι καλύτερα χωρίς παιδιά".
Πραγματικά τους λυπάμαι. Δεν ξέρουν τι χάνουν.
Τί πιο όμορφο από ένα μωρό που σε φιλάει 10 φορές τη μέρα και σου λέει "σ' αμποπώ μαμά".....