Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Απαγορεύτηκε ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων σε περιοχή του Βερολίνου



Πρόσφατα, απαγορεύτηκαν τα χριστιανικά σύμβολα κατά τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων στη γερμανική πόλη του Solingen. Τώρα, ο ιός εξαπλώθηκε και στο Βερολίνο.

Παρακολουθείστε πως εξελίχτηκε η ιστορία και δείτε πως δουλεύει η αριστερά. Η πολυπολιτισμικότητα είναι το φυτώριο κάθε αντιχριστιανικής αριστερής κίνησης.

Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται στην περιοχή Kreuzberg του Βερολίνου - τουλάχιστον όσον αφορά τον εορτασμό σε δημόσιους χώρους. Τα Χριστούγεννα επιτρέπονται πλέον, μόνο στο σπίτι, έτσι ώστε να μην «τραυματίζονται» τα θρησκευτικά συναισθήματα των «άλλων».

Δεν είναι Πρωταπριλιά: οι αρχές του Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου εξορίζουν τα Χριστούγεννα. Οι αρχές δεν επιτρέπουν τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε δημόσιους χώρους ή δρόμους. Μόνο ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να στηθεί σε μια κεντρική τοποθεσία, που θα διατεθεί από τις αρχές εκ των προτέρων - έτσι αναφέρει η «Berliner Zeitung». Η απαγόρευση του εορατσμού αποφασίστηκε από τους Πράσινους, την Αριστερά και το κόμμα των Πειρατών. Το SPD [Σοσιαλιστών] και το CDU [το κόμμα της Μέρκελ] ήταν προφανώς εναντίον της.

 Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος της πόλη Peter Beckers (SPD) απάντησε στις διαμαρτυρίες κατά της απαγόρευσης του δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων στην BZ: «Γιατί θρησκευτικές γιορτές πρέπει να γιορτάζονται δημόσια;»

Το ιστορικό της απαγόρευσης των Χριστουγέννων: Τον Αύγουστο Μουσουλμάνοι ήθελαν να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού στους δρόμους του Βερολίνου. Υπήρξαν παράπονα από τους ντόπιους που ανησυχούσαν για το θόρυβο. Οι αρχές "έλυσαν το πρόβλημα" με το να αποφασίσουν την απαγόρευση όλων των θρησκευτικών γιορτών - συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων, με την αιτιολογία της «ίσης μεταχείρισης».

Το Kreuzberg είναι πασίγνωστο ως ένα από τα πιο ισλαμοποιημένα μέρη του Βερολίνου και της Γερμανίας.

UPDATE: Η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung παρουσίασε αυτή την ιστορία και προσθέτει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα, η χριστουγεννιάτικη αγορά έλαβε έγκριση μόνο μετά την μετανομοσία της εορτής των Χριστουγέννων σε "Winterfest" («Γιορτή του Χειμώνα»).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: