Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αθεϊστής Richard Dawkins υπερασπίζεται την «ήπια παιδοφιλία», γιατί «δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη»

Ο Richard Dawkins (Ρίτσαρντ Ντόκινς) βιολόγος, συγγραφέας και πιο ένας από τους πιο γνωστούς άθεους στο κόσμου περιέγραψε την σεξουαλική κακοποίηση που συνέβη μεταξύ πρώην συμμαθητών του ως «ήπια», προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και οργή σε οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Times, ο 72χρονος Dawkins  προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτό που αποκάλεσε «ήπια παιδοφιλία» ("the mild pedophilia"), επισημαίνοντας -από προσωπική του εμπειρία που βίωσε όταν ήταν παιδί - ότι δεν προκαλεί «μόνιμη βλάβη».

Αναφερόμενος στην πρώτες ημέρες του σε ένα οικοτροφείο στο Salisbury, θυμήθηκε πως ένας από τους δασκάλους του "με τράβηξε στα γόνατά του και έβαλε το χέρι του μέσα στο σορτς μου."

Είπε ότι και άλλα παιδιά του σχολείου είχαν κακοποιηθεί από τον ίδιο δάσκαλο, αλλά κατέληξε: «Δεν νομίζω ότι άφησε σε κάποιον από εμάς μόνιμη βλάβη».

«Θεωρώ ότι δεν μπορείτε να καταδικάζετε τους ανθρώπους μιας παλαιότερης εποχής με τα πρότυπα της δική μας. Ακριβώς όπως δεν κοιτάμε πίσω στο 18ο και 19ο αιώνα και καταδικάζουμε τους ανθρώπους για ρατσισμό κατά τον ίδιο τρόπο που θα καταδικάζαμε ένα σύγχρονο άνθρωπο για ρατσισμό, κοιτάζω πίσω μερικές δεκαετίες στην παιδική ηλικία μου και βλέπω πράγματα όπως ο ραβδισμός, ως «ήπια παιδεραστία», και δεν μπορώ να το καταδικάσω με τα ίδια κριτήρια που θα έκανα  εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος σήμερα», είπε.

Είπε ότι οι περιπτώσεις παιδοφιλίας που αφορούν βιασμούς και δολοφονίες δεν θα πρέπει να συνδέονται με αυτό που αποκάλεσε «μόνο ήπιο άγγιγμα».


Ο Peter Watt, διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Προστασίας του Παιδιού από τη Βία, χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του Dawkins «μια τρομερή προσβολή» σε εκείνους που έχουν κακοποιηθεί και υποφέρουν από τις συνέπειες για δεκαετίες.

«Ο κ. Dawkins φαίνεται να πιστεύει ότι επειδή ένα έγκλημα διαπράχθηκε πριν από πολύ καιρό θα πρέπει να το κρίνουμε με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Watt. "Αλλά γνωρίζουμε ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης υποφέρουν το ίδιο είτε κακοποιήθηκαν πριν από 50 χρόνια είτε κακοποιήθηκαν χθες."

Ο Peter Saunders, ιδρυτής του Εθνικού Συνδέσμου για Άτομα που Κακοποιήθηκαν  στην Παιδική Ηλικία, ο οποίος είναι και ο ίδιος θύμα κακοποίησης, δήλωσε στους Times ότι τα σχόλια του Dawkins προκαλούν θλίψη και δεν βοηθάνε, προσθέτοντας: «Η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της, είναι πάντα λάθος. Το κακό είναι κακό και πρέπει να το αμφισβητήσουμε όποτε και όπου αυτό συμβαίνει».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

9 σχόλια:

mnk είπε...

Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται, όπως έγραψε κι ο Ντοστογιέφσκυ. Κι αμβλώσεις και παιδεραστίες... Όλα ίσιωμα.

konion είπε...

Αὐτὸ ποὺ λέγει ὅτι μὲ σημερινὰ κριτήρια δὲν μποροῦμε νὰ κρίνουμε τὸ χθές, εἶναι κατὰ βάσιν σωστό.
Ἐπειδὴ ὁ διάβολος κρίβεται στὶς λεπτομέρειες, ἐρωτῶ εἶναι πόσο πίσω μοπορῶ νὰ πάω μὲ τὰ σημερινὰ κριτήρια, καθῶς καὶ πηγαίνοντας πρὸς τὰ πίσω κάθε πότε πρέπει νὰ ἀλλάζω κριτήρια;

Ἐπίσης, τὸ παραπάνω περιστατικὸ μοῦ θυμίζει τὸ ἑξῆς: Ἔστω κάποιος μὲ δύο δάχτυλα κομμένα ἔστω ἀπὸ τὸ πόδι του, τί σοῦ λέγει; Ἕλα μωρέ, ἡ ζωὴ συνεχίζεται, δὲν βλέπεις μιὰ χαρὰ περπατῶ. ἐσὺ τώρα τί θὰ τοῦ πῆς; Τρέχα νὰ δῶ πῶς τρέχεις; Ἀφοῦ τὸ ξέρεις πῶς δυσκολεύεται. Πιστεύω ὅτι αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος κάνει ἕναν ἀγῶνα νὰ ξεπεράση τὸ γεγονὸς αὐτὸ ἔστω καὶ στὰ 72 του. Γιὰ μένα αὐτὸ εἶναι σεβαστό. Τώρα πῶς θὰ τὸ ἀντιμετωπίσω; Κάπως παρομοίως μὲ αὐτὰ ποὺ γράφω παραπάνω μὲ τὰ κομμένα δάκτυλα.

Ανώνυμος είπε...

Δὲν προκαλλεῖ μόνιμη βλάβη;

Μὰ αὐτὸ ποὺ λέει δείχνει πώς ἔχει ὑποστῆ βλάβη καὶ μάλιστα ἀνήκεστη.

Ἁπλῶς γιὰ νὰ μὴν αἰσθάνεται μόνος στὴν δυστυχία του τὸ ἐνθαρρύνει γιά νὰ γίνουν πολλοί οἱ δυστυχισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει παιδοφιλια, ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ.
Ωραιοποιουμε τις λέξεις για να μην ενοχλείται η συνείδηση.
Αυτο που γίνεται λεγεται ΒΙΑΣΜΟΣ των παιδικών ψυχων και σωματων.

SkyWatcher είπε...

Σωστός 12:49

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ να επαναφερθεί η μεσαιωνική λέξη για την παιδοφιλία-ομοφυλοφιλία αφού έχει αποδειχθεί ότι αυτά συνενόνονται: σοδομισμός.

Δεν είναι ωραίο, δεν ακούγεται ωραίο, δεν υπάρχει πιθανότητα γκριζοποίησης.

-Νίκος

Ανώνυμος είπε...


Τώρα εξηγείται και ο αθεϊσμός του

Ανώνυμος είπε...

Πραγματι ειναι τραγικο να λεει καποιος οτι η παιδοφιλια ειναι κατι ηπιο.Και πραγματικα λυπαμαι γιατι θεωρω εξαιρετικο τον Richard Dawkins σαν επιστημονα....

ΥΓ:
Αγαπητε Νικο,
ενταξει μη τρελαθουμε σε καμια περιπτωση η ομοφυλοφιλια δεν συνδεεται με την παιδεραστια απο ψυχιατρικης αποψης τουλαχιστον δεν εχει αποδειχθει κατι τετοιο οπως λες.Ειμαι ψυχιατρος και ξερω

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα στο ιντερνετ ολοι ειναι 'ψυχιατροι' και 'ξερουν'.