Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Γάλλοι πράκτορες θα δολοφονούσαν εξτρεμιστή ισλαμιστή κληρικό στο Λονδίνο και θα τα φόρτωναν σε "ακροδεξιά" οργάνωσηΓάλλοι κατάσκοποι είχαν τόσο βαρεθεί να βλέπουν τη Βρετανία να υποθάλπει ισλαμιστές τρομοκράτες, ώστε σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Αμπού Χαμζά σε ένα δρόμο του Λονδίνου.

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν την πρόθεση να σκοτώσουν το ισλαμιστή κληρικό με τον γάντζο, γνωστό από τα δημόσια κηρύγματα μίσους, με τουφέκι και να το παρουσιάσουν ότι το έκαναν μέλη της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής ομάδας ‘Combat 18*.

Μετά θα άφηναν την ακροδεξιά οργάνωση να αναλάβει την ευθύνη για το θάνατό του.

Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών, η ‘Direction Générale de la Sécurité Extérieure’ (DGSE), είχε σκεφθεί και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το να απαγάγουν τον Hamza έξω από το σπίτι του δυτικά του Λονδίνου και να τον μεταφέρουν στη Γαλλία.

Ανησυχούσαν ότι Αλγερινοί τρομοκράτες σχεδίαζαν επίθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1998 και ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον κήρυκα μίσους.

Τα ‘πύρινα’ κηρύγματά του έξω από το τζαμί Finsbury Park στο βόρειο Λονδίνο, θεωρούσαν ότι αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τους φανατικούς από την Αλγερία. Η βρετανική πρωτεύουσα ήταν γνωστή ως «Londonistan» - με τους Γάλλους αξιωματούχους να ανησυχούν ότι η βρετανική αστυνομία και οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν έκαναν αρκετά για την καταπολέμηση του Ισλαμικού εξτρεμισμού.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από την ‘HOPE’ ένα αριστερό φιλο-πολυπολιτισμικό think-tank «κατά του μίσους» και του "εξτρεμισμού" σε μια έκθεση για την απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση ‘al-Muhajiroun’, η οποία είχε ισχυρούς δεσμούς με τον Hamza.

Ο συντάκτης της έκθεσης, Nick Lowles, γράφει : «Ένα σχέδιο που σκέφτονταν οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, που, μέχρι τώρα, δεν είχε έρθει στο φως, ήταν η ιδέα για τη δολοφονία του Αμπού Χαμζά στο Λονδίνο.

«Το σχέδιο ήταν να μιμηθούν τη βρετανική ναζιστική ομάδα ‘Combat 18’ και στη συνέχεια να τους αφήσουν να αναλάβουν την ευθύνη.

«Στον απόηχο των επιθέσεων με βόμβες με καρφιά στο Λονδίνο, οι Γάλλοι σκέφτηκαν να στείλουν απειλές θανάτου στο στυλ της C18 και στη συνέχεια να τον σκοτώσουν με το ίδιο είδος των όπλων που η ομάδα πιστεύεται ότι έχει.

«Ωστόσο, όπως και με το σχέδιο απαγωγής, η απόπειρα δολοφονίας ματαιώθηκε και δεν είναι σαφές πόσο είχε προχωρήσει ο σχεδιασμός της κάθε ιδέας».

Ούτε το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε η υπηρεσία πληροφοριών DGSE, έκανε κάποιο σχόλιο για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του Χάμζα, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ και αναμένει να δικαστεί με την κατηγορία της λειτουργίας ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών.

* Η ‘Combat 18’ (C18) είναι μια νεοναζιστική οργάνωση που βασίζεται στην αρχή της «ακέφαλης (χωρίς ηγέτη) αντίστασης». Δημιουργήθηκε το 1991 στη Μ. Βρετανία, ως απάντηση στις βίαιες επιθέσεις «αντιφασιστών» σε συγκεντρώσεις του εθνικιστικού BNP. Σήμερα έχει παρακλάδια και σε άλλες χώρες. Μέλη της Combat 18 φέρονται να εμπλέκονται σε πολλούς θανάτους μεταναστών, μη λευκών και άλλων μελών της C18. Μεταξύ 1998 και 2000, δεκάδες μέλη της Combat18 στο Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθησαν με διάφορες κατηγορίες με πρωινές επιδρομές από την αστυνομία. Τα μέλη της Combat 18 αποκλείονται από το να ενταχθούν στην βρετανική υπηρεσία φυλακών και την αστυνομία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι αναφερθεί ότι η c18 στην αγγλία ξεκίνησε ως μια εθνικοσοσιαλισιτκή οργάνωση κρούσης με ιδεολογικό πυρήνα και ένοπλη δράση και κατέληκε παρασκήνιο των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών. Στη συνέχεια διασπάστηκε λόγω εσωτερικών έριδων ενώ σήμερα υπάρχει μια σχετική ανάπτυξη της στην ανατολική ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γάλλοι ... ένιωθαν ιδιαίτερα σίγουροι ότι το εν λόγω χτύπημα θα σπεύσει να το αναλάβει ως ευθύνη η οργάνωση αυτή! Και στην Ελλάδα προωθείτε από τα ίδια παρακρατικά κέντρα μια ανάπτυξη λογικής τύπου c18 η οποία φυσικά στο παρασκήνιο έχει την ΓΑΔΑ ...