Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι Εβραίοι φοιτητές της Γαλλίας "ανησυχούν" που οι νέοι θέλουν να ψηφίσουν Εθνικό Μέτωπο



Η ‘Union des étudiants Juifs de France’ (UEJF) [Ένωση των Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας] ανησυχεί από την "επιτυχία της στρατηγικής απο-δαιμονοποίησης" του Εθνικού Μετώπου (FN), που έχει πετύχει η Marine Le Pen, στους νέους κάτω των 24 ετών, ιδίως στους άνδρες.

Σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1003 ανθρώπων για λογαριασμό της ένωσης φοιτητών που δημοσιεύθηκε στις 25 Νοεμβρίου, το 55% των ατόμων ηλικίας 18-24 ετών λένε ότι «σίγουρα» (23 %) ή «ίσως» (32 %) θα ψηφίσουν το Εθνικό Μέτωπο στις δημοτικές εκλογές του 2014. Ένας αριθμός που αυξάνεται από 30 % έως και 33 % μεταξύ των νεαρών ανδρών. Σε όλο τον πληθυσμό στο σύνολό του, οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται σε 18 % και 24 % αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά ένα 42 % δεν αποκλείει την ιδέα να ψηφίσει Εθνικό Μέτωπο.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι για τους νέους, το FN είναι ένα κόμμα όπως και κάθε άλλο, ακόμη κι αν στηρίζεται στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, τον φόβο για τον μετανάστη και το Ισλάμ. Έχει υπάρξει μια διακοπή στη μετάδοση, που έχει προστεθεί στην ευγένεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή των πολιτικών αντιπάλων της Marine Le Pen», αναλύει ο Jonathan Hayoun, πρόεδρος της UEJF.

ΚΟ: Είναι γνωστό ότι η άνοδος φαινομένων αντισημιτισμού στην Γαλλία (όπως και στις περισσότερες χώρες της 'Δύσης') οφείλεται στην αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου. Παρ' όλα αυτά οι "ανησυχούντες" Εβραίοι της Γαλλίας θεωρούν "εχθρό" το κόμμα που θέλει να βάλει ένα φρένο στην μετανάστευση και την ισλαμοποίηση της χώρας! Ας σημειωθεί, επίσης, ότι ο φίλος της δύο φορές χωρισμένης Λεπέν, Louis Aliot, είναι εβραϊκής καταγωγής!

Η ... UEJF θέλει να «ξεκινήσει ένα παρατηρητήριο για τον ρατσισμό στις ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας».

Στο μεταξύ, ένας πολιτικός που πήγε στο Εθνικό Μέτωπο προερχόμενος από το κεντροδεξιό UMP, ξαναγύρισε πίσω, γιατί είδε, λέει, στο κόμμα της Λε Πεν «τατουάζ με σβάστικες, ομοφοβία και ξενοφοβία»...

Ο 34χρονος Arnaud Cléré, (δεξιά) ο οποίος άφησε το κόμμα UMP του Νικολά Σαρκοζί για το Εθνικό Μέτωπο (FN) υπαναχώρησε, ισχυριζόμενος ότι "συγκλονίστηκε" που είδε υποψηφίους του κόμματος να έχουν τατουάζ με σβάστικες στα συνέδρια του κόμματος.

Το Εθνικό Μέτωπο προτίθεται να μηνύσει τον 34χρονο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το συμβούλιο του βόρειου χωριού Gamaches, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Clere εγκατέλειψε το UMP τον Μάιο, αφού παραβίασε τις οδηγίες του κόμματος , επιτυγχάνοντας μια συμμαχία με έναν συνεραγζόμενο με το FN εν όψει των εκλογών στο Gamaches. «Ήταν λάθος να πιστεύω ότι θα μπορούσαν να συνδυαστούν δύο ομάδες, όπως το UMP και το FN», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Clere μετά την αποστολή επιστολής προς τον ηγέτη του UMP Jean - François Cope, από τον οποίο ζητούσε να επιστρέψει στο μαντρί κόμμα του.

Στο tweet που ανακοίνωσε την απόφασή του, ο Clere περιέγραφε το FN ως ένα «θρησκευτικό και δικτατορικό» πολιτικό κίνημα.

Ο Clere είπε ότι κατάλαβε ότι το κόμμα δεν είχε αλλάξει βλέποντας τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα στα χέρια πολλών υποψηφίων του FN σε μια συνεδρίαση στη βόρεια πόλη Hénin - Beaumont, εν όψει των τοπικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Οι παρατηρήσεις του Clere γρήγορα αξιοποιήθηκαν από τον (εβραϊκής καταγωγής) Cope, που βλέπει την εκλογική βάση του UMP να διαβρώνεται από ένα κύμα υποστήριξης του FN.

«Η δεξιά και η ακροδεξιά δεν είναι το ίδιο πράγμα», είπε ο Cope στο Europe 1.

Η Le Pen αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Clere, λέγοντας ότι το κόμμα είναι έτοιμο να παρέχει φωτογραφίες και των 130 υποψηφίων του FN που συμμετείχαν στη συνεδρίαση στο Hénin - Beaumont για να δείξει ότι κανείς δεν έφερε τατουάζ με σβάστικες.

Η 45χρονη δικηγόρος δήλωσε ότι οι αποκαλύψεις είχαν ενορχηστρωθεί από τον Cope, και απείλησε να μηνύσει τον τοπικό πολιτικό και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων για δυσφήμιση.

Τον Οκτώβριο το FN πήρε το προβάδισμα σε μια δημοσκόπηση, για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το 1973, σημειώνοντας το 24 % των προτιμήσεων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

στις αφίσες γράφει: ni droite ni gauche ούτε δεξιά ούτε αριστερά
αυτή είναι η "ακροδεξιά"

Ανώνυμος είπε...

Ο Louis Aliot έλκει εβραϊκή καταγωγή εκ μητρός. Ιουδαία της Αλγερίας που μετοίκησε αρχές τις δεκαετίας του ΄60 στην Γαλλία.
Η εβραϊκή φοιτητική ένωση ιδρύθηκε το 1944 για να πολεμήσει κατά της Γαλλίας του Βισύ.
Μαζί με τον εκ Μαρόκο τροτσκιστή Ισραηλίτη Julien Dtrew ίδρυσαν κατά την δεκαετία του ΄80 την σιωνιστική οργάνωση SOS Racisme, που λειτουργεί στα πλαίσια του εβραιογενούς σοσιαλιστικού κόμματος Γαλλίας.