Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η ΕΕ ετοιμάζει τραπεζική ένωσηΣε μια τέτοια εποχή θα έπρεπε να είναι προφανές σε όλους ότι η ΕΕ είναι μια πλήρης αποτυχία, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά. Η ένταξη εθνών με τόσο διαφορετικές κουλτούρες και ιστορίες σε ένα ενιαίο σύστημα ήταν μια καταστροφή. Η ΕΕ έφερε εξαθλίωση, λιτότητα, ανεργία, όλο και πιο τυραννικό έλεγχο στις τοπικές/εθνικές υποθέσεις και φυσικά την ολοένα αυστηρότερη εφαρμογή της ‘πολιτικής ορθότητας’.

Αλλά αντί να αναγνωρίσουν το λάθος τους, οι γραφειοκράτες της ΕΕ σπρώχνουν συνεχώς προς την κατεύθυνση του συγκεντρωτισμού της εξουσίας και έτσι πρόσφατα ανακοίνωσαν την δημιουργία μιας νέας τραπεζικής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η είδηση λοιπόν λέει :

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ  (Εcofin) κατέληξαν την Τετάρτη, μια ημέρα που θεωρήθηκε «κοσμοϊστορική», σε μια συμφωνία – ορόσημο, για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την εκκαθάριση και την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Πρόκειται δηλαδή, για μια τραπεζική ένωση, η οποία χαιρετίστηκε ως το πιο φιλόδοξο σχέδιο για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οικονομίας από την υιοθέτηση του ευρώ ως κοινού νομίσματος.

Σε σχετική συνάντηση νωρίτερα την Τρίτη, οι υπουργοί της ευρωζώνης κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία που λέει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να παρέχουν 55 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από 10 χρόνια αποπληρωμής για τον τερματισμό ή την αναβάθμιση των προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η ΕΕ πιστεύει ότι είμαστε αρκετά χαζοί να πιστεύουμε ότι αυτό το νέο τραπεζικό κατασκεύασμα θα ωφελήσει τους ανθρώπους και δεν θα τους κοστίσει χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση. Όταν οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες έχουν τόσο στενές σχέσεις, αυτοί που χάνουν είναι οι άνθρωποι. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι πάντα περίπλοκα μέσα καταλήστευσης του λαού με έμμεσους τρόπους, όπως το νόμισμα και οι πράξεις χειραγώγησης των επιτοκίων.

Και όπως συμβαίνει με όλες τις γραφειοκρατίες, όταν θα έχει καθιερωθεί αυτή η τραπεζική ένωση, θα αρχίσει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει, απαιτώντας συνεχώς περισσότερα χρήματα, και η ΕΕ θα μας προειδοποιήσει ότι το να πάψουμε να χρηματοδοτούμε την ένωση θα είναι «πολύ επικίνδυνο».

Αυτός ο κύκλος του χρέους και της εξαπάτησης πρέπει να σταματήσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Unknown είπε...

φοβερό το Χριστουγεννιάτικο banner σου κόκκινε ουρανέ keep on blogging

Καλές γιορτές

https://www.youtube.com/watch?v=DXZLLWW2w1s

SkyWatcher είπε...

Ευχαριστώ g.Kon.N.
Επειδή είσαι φίλος των Wanderers (όπως κι εγώ) δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό το αφιέρωμα και γενικά το μπλογκ

Unknown είπε...

δεν το είχα δει , πολύ και καλό υλικό ευχαριστώ και πάλι Καλές Γιορτές .Grease is still the word