Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μαντέλα: Ο κομμουνιστής τρομοκράτης που υποστηρίχθηκε από ΣιωνιστέςΟ Μαντέλα με τον Eβραίο Joe Slovo στην Μόσχα 
Ο Νέλσον Μαντέλα, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, πέθανε στην ηλικία των 95 ετών. Με τίτλους του τύπου «παγκόσμιος θρήνος», «θρηνεί η ανθρωπότητα» και άλλα συγκινητικά, τα media σε όλο τον κόσμο, ξόδεψαν ώρες αμέτρητες υμνώντας τον Μαντέλα και παρουσιάζοντάς τον ως ένα είδος «αγγέλου της ειρήνης», κάτι σαν έναν «κοσμικό άγιο». Πρόκειται βέβαια, για κατασκευασμένη πραγματικότητα. Ο Μαντέλα ήταν ευθυγραμμισμένος αρχικά με το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), μια κομμουνιστική επαναστατική ομάδα που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζονταν και χρηματοδοτείτο από σιωνιστές Εβραίους. Ο οργανισμός αυτός υπήρξε υπεύθυνος για κάθε είδους φρικαλεότητες στη Νότια Αφρική, οι οποίες τελικά οδήγησαν τον Μαντέλα στη φυλακή. Ο Μαντέλα ήταν συν-ιδρυτής της μαχόμενης πτέρυγας του ANC με διάφορα κομμουνιστές της Νότιας Αφρικής συμπεριλαμβανομένου ενός Εβραίου με το όνομα Arthur Goldreich.

Η ομάδα ονομάστηκε Umkhonto we Sizwe ή ‘Δόρυ του Έθνους’. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ANC όχι μόνο επιτέθηκε σε επίσημα κυβερνητικά κτίρια, αλλά ακόμη και σε μη - κυβερνητικούς στόχους, μέχρι και κινηματογραφικές αίθουσες. Στην αρχή, οι στόχοι ήταν οι υποδομές, αλλά δύο δεκαετίες σκότωναν αμάχους χωρίς τύψεις - χειροβομβίδες έπεφταν σε φαστφουντάδικα και ο Μαντέλα δεν προέβαλε αντιρρήσεις.
Ανάμεσα σ’ αυτές τις επιθέσεις ήταν η επίθεση της 8ης Ιανουαρίου 1982 στο πυρηνικό εργοστάσιο Koeberg κοντά στο Κέιπ Τάουν, η βομβιστική επίθεση στην Church Street (φωτο) στις 20 του Μάη του 1983, όπου σκοτώθηκαν 19 άτομα  και εκείνη της 14ης Ιουνίου 1986 με αυτοκίνητο – βόμβα στο Bar Magoo στο Durban , όπου 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν.
Ήταν αυτή η δραστηριότητα που έκανε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών να χαρακτηρίσουν επίσημα το ANC ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος ο Μαντέλα ήταν ακόμα στην λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών των ΗΠΑ μέχρι το 2008. Τέτοια αστεία γεγονότα για τον Μαντέλα, όπως αυτό, αγνοούνται πλήρως από όλα τα "μεγάλα" μέσα μαζικής ενημέρωσης, επειδή έρχονται σε αντίθεση με την "αγιογραφία" που προσπαθούν να ζωγραφίσουν.

Για να καταλάβει κάποιος ποιος πραγματικά ήταν ο Μαντέλα είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την πραγματική ιστορία του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής. Οι πολιτικές του απαρτχάιντ ή του φυλετικού διαχωρισμού σε μεγάλο βαθμό είχαν υλοποιηθεί από τα τέλη του 1940 έως τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Οι πολιτικές αυτές είχαν αρχικά σκοπό να δώσουν στις διαφορετικές φυλές στη Νότια Αφρική, ένα ανεξάρτητο δικό τους χώρο. Υποστηρίχθηκε από ηγέτες της Νότιας Αφρικής κατά τη στιγμή που η Νότια Αφρική δεν ήταν ένα ενιαίο έθνος, αλλά αποτελείτο από πολλές διαφορετικές φυλετικές ομάδες, οι οποίες θα έπρεπε να χωρίζονται μεταξύ τους. Παρά το γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα των εν λόγω πολιτικών θα μπορούσαν να συζητηθούν, οι πολιτικές δεν ήταν τόσο ειδεχθείς όπως έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε.

Η λεγόμενη κυβέρνηση του απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής στην οποία κυριαρχούσαν οι Λευκοί Ευρωπαίοι είχαν κάνει τη Νότια Αφρική ένα επιτυχημένο ανεξάρτητο κράτος του προηγμένου κόσμου. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που οι Εβραίοι κομμουνιστές προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το ANC ως ένα τρόπο για να δαιμονοποιήσουν τους Λευκούς ευρωπαίους ηγέτες που ήταν στην εξουσία. Η Νότια Αφρική αντιπροσώπευε μια ανεξάρτητη οικονομική και στρατιωτική δύναμη που έπρεπε να τεθεί υπό την επιρροή τους.

Όπως και το «κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα» στην Αμερική, το ANC κυριαρχήθηκε από Εβραίους κομμουνιστές ακόμα και μέχρι τη δεκαετία του 1990, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Μαντέλα. Ένα πρόσφατο άρθρο από την ισραηλινή Haaretz επισημαίνει τα εξής: «Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο, το απελευθερωτικό κίνημα που έγινε το κυβερνών κόμμα το 1994, είχε επίσης πάρα πολλούς Εβραίους, συμπεριλαμβανομένων του Joe Slovo, του Ronnie Kasrils και του Denis Goldberg».
Το ANC καθοδηγήθηκε από δύο Κομμουνιστές Εβραίους, τον Albie Sachs (φωτο), "έναν από τους σημαντικότερους διανοούμενους του" (London Sunday Times, 29 Αυγούστου 1993) και τον Yossel ("Joe") Mashel Slovo (1926-1995).

Ο Slovo γεννήθηκε σε ένα shtetl στη Λιθουανία και μεγάλωσε μιλώντας Γίντις και μελετώντας το Ταλμούδ. Προσχώρησε στην τρομοκρατική πτέρυγα του ANC, το ‘Umkhonto we Sizwe’, το 1961 και τελικά έγινε ο διοικητής του. Ονομάστηκε Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Νότιας Αφρικής το 1986.
Ο Slovo ήταν ο «εμπνευστής πολλών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του ANC, συμπεριλαμβανομένης και της έκρηξης με αυτοκίνητο το 1983 που σκότωσε 19 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους... Στον Slovo, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Σοβιετική Ένωση πολλές φορές, απονεμήθηκε ένα σοβιετικό μετάλλιο στα 60α του γενέθλια ... Ο Slovo υπήρξε ένας αφοσιωμένος κομμουνιστής, ένας μαρξιστής-λενινιστής χωρίς καμία ηθική, για τον οποίον μόνο η νίκη μετράει, ανεξάρτητα από το ανθρώπινο κόστος, ανεξάρτητα από την αιματοχυσία ... Ο Slovo δεν αμφισβήτησε την εικόνα του ως «ο κομμουνιστικός εγκέφαλος» πίσω από τον ένοπλο αγώνα του ANC. «Η επαναστατική βία δημιούργησε την εμπνευσμένη επίδραση που είχαμε πρόθεση, και οδήγησε το ANC στην ηγετική του θέση», είπε ο Slovo (L.A. Times, 16 Αυγούστου 1987). Όταν το ANC του Νέλσον Μαντέλα ανέλαβε τη Νότια Αφρική, ο Slovo ονομάστηκε Υπουργός Οικισμού.

Το ANC όχι μόνο συμμετείχε σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον Λευκών, αλλά έκανε τα ίδια ενάντια στους Μαύρους ποιοι θεωρούνταν ύποπτοι για συνεργασία με τους Λευκούς. Συγκεκριμένα εκτελούσαν και βασάνιζαν ανθρώπους με το να βάζουν φωτιά σε ελαστικό καουτσούκ γεμάτο με βενζίνη και να το πιέζουν πάνω στα στήθη και τα χέρια τους. Η πρακτική αναφέρεται ως necklacing και έπαιρνε συνήθως 15 λεπτά για να πεθάνει το θύμα ορισμένες περιπτώσεις. Εκατοντάδες εκτελέσεις με αυτή τη μέθοδο πραγματοποιήθηκαν από το ANC. Ακόμα και η γυναίκα του Μαντέλα, Winnie, ενέκρινε σιωπηρά αυτή τη μέθοδο βασανισμού και εκτέλεσης.

Από νωρίς στη ζωή του ο Μαντέλα ήταν περιτριγυρισμένος από Εβραίους και του δόθηκε η πρώτη δουλειά ως υπάλληλος από έναν Εβραίο δικηγόρο με το όνομα Lazar Sidelsky (δεξιά στην φωτο). Ο ίδιος συνδέθηκε με ένα μεγάλο αριθμό Εβραίων κομμουνιστών συμπεριλαμβανομένων μερικών από αυτούς που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής των αρχών στο ANC στις αρχές της δεκαετίας του 1960 που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την μακρά ποινή φυλάκισης, συνελήφθηκε επίσης ένας σημαντικός αριθμός Εβραίων. Αποκαλύφτηκαν επίσης τεράστιες κρύπτες όπλων και εκρηκτικών στην κατοχή του ANC. Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο από το περιοδικό Tablet αναφέρει μεγάλες λεπτομέρειες για το πώς ο Μαντέλα ήταν πλήρως συνδεόμενος με ένα σημαντικό αριθμό σιωνιστών και Κομμουνιστών Εβραίων πριν και μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του.
Ο Εβραίος Ben Cohen στην ‘Jewish Press’ και στο άρθρο με τίτλο «Ο Μαντέλα και ο Σιωνισμός» γράφει μεταξύ άλλων: «Τα απομνημονεύματα του Μαντέλα είναι γεμάτα από θετικές αναφορές για τους Εβραίους και το Ισραήλ. Υπενθυμίζει ότι έμαθε τον ανταρτοπόλεμο όχι από τον Φιντέλ Κάστρο, αλλά από τον Arthur Goldreich (φωτο), τον Εβραίο που πολέμησε με την Παλμάχ στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ. Έλεγε ότι η μόνη αεροπορική εταιρεία που ήταν διατεθειμένος να πετάξει στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο, ήταν η ισραηλινή El Al. Ο Mandela έγραψε επίσης, κάποτε ότι οι Εβραίοι, σύμφωνα με την εμπειρία του, ήταν πολύ πιο ευαίσθητοι για το θέμα της φυλής, λόγω της ιστορίας τους».

Το 1985, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Pieter W. Botha (φωτο) πρότεινε να ελευθερώσουν τον Μαντέλα από τη φυλακή, εάν απέρριπτε άνευ όρων τη βία ως πολιτικό μέσο. Ο Μαντέλα αρνήθηκε την προσφορά. Το γεγονός αυτό καταστρέφει εντελώς την αντίληψη ότι ο Μαντέλα ήταν ένας «άνθρωπος της ειρήνης».

Η απελευθέρωση του Μαντέλα από τη φυλακή το 1990, έγινε δεκτή με ευρεία κάλυψη από τα mainstream μέσα ενημέρωσης. Αντί να ασχοληθούν με το παρελθόν του, τον παρουσίαζαν ως «άνθρωπο της ειρήνης» και έναν ηρωικό μαχητή της ελευθερίας. Η γελοία υπερβολή των μέσων ενημέρωσης βοήθησε τον Μαντέλα να γίνει Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, επιτρέποντας τους Εβραίους υποστηρικτές του να μετατρέψουν τη Νότιο Αφρική σε ένα έθνος που διευθύνεται από Κομμουνιστικές αρχές.

Με την ανάληψη της προεδρίας από τον Μαντέλα, η οικονομία της Νότιας Αφρικής επιδεινώθηκε σε σύγκριση με όταν υπήρχε η κυβέρνηση του απαρτχάιντ. Ένα άρθρο του BBC αναφέρει μεγάλες λεπτομέρειες για το πώς τα πράγματα ήταν καλύτερα πριν από το ANC και την ανάληψη της εξουσίας από τον Μαντέλα. Στην πραγματικότητα, η οικονομική ανισότητα είναι πολύ χειρότερη τώρα από ότι ήταν πριν. Η ανεργία και η φτώχεια είναι ανεξέλεγκτη με πολλούς Νοτιοαφρικανούς να ζουν σε παράγκες. Κάθε διαφωνία κατά του ANC σε μεγάλο βαθμό καταπνίγεται. Υπήρξε επίσης μια τρομερή αύξηση στον αριθμό των Λευκών Νοτιοαφρικανών που δολοφονήθηκαν από Μαύρους μετά από αυτή τη μεταμόρφωση. Συγκεκριμένα οι λευκοί αγρότες της Νότιας Αφρικής έχουν αποτελέσει τους πρωταρχικούς στόχους κατά τη διάρκεια αυτής της βασιλείας του φόνου και του τρόμου.
Το αίμα των 75.000 Λευκών που δολοφονήθηκαν άγρια από βάρβαρους μαύρους εγκληματίες από το τέλος του απαρτχάιντ είναι στα χέρια του Μαντέλα. Τα αγροκτήματα των Λευκών κλάπηκαν από ορδές μαύρων, ο Λευκός πληθυσμός έχει μειωθεί και πολλοί λευκοί πλέον ζουν σε παραγκουπόλεις, παλεύουν με την πείνα, ενώ οι κόρες τους αναγκάζονται να στραφούν στην πορνεία. (Λευκά παιδιά στη Νότια Αφρική ζουν σε άθλιες συνθήκες, αλλά δεν βλέπουμε χριστιανικές οργανώσεις να νοιάζονται και να μας ζητούν να τα σώσουμε).
Αλλά και τα δεινά των Μαύρων στη Νότια Αφρική είναι πολύ χειρότερα υπό την «λαϊκή κυβέρνηση». Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν με 1 δολάριο την ημέρα διπλασιάστηκε από 2 σε 4 εκατομμύρια! Το ποσοστό ανεργίας διπλασιάστηκε στο 48 % στα έτη 1991-2002. Το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού ζει σε παράγκες χωρίς τρεχούμενο νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα. Το ένα τέταρτο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό. Το 40 % δεν έχει τηλέφωνο. Το ποσοστό μόλυνσης από το AIDS και τη φυματίωσης είναι 20 %. Το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε κατά 13 χρόνια. Το 40 % των σχολείων δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.
Εν κατακλείδι, η ερώτηση που δεν θέτει κανένας για τον Μαντέλα είναι η εξής: Είναι οι Μαύροι Νοτιοαφρικανοί σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι στις παλιές κακές ημέρες; (Καλά, τους Λευκούς ξεχάστε τους : Οι περισσότεροι από αυτούς, αν τα καταφέρουν, εγκαταλείπουν την χώρα). Όχι βέβαια. Η οικονομία της Νότιας Αφρικής έχει καταρρεύσει, το κράτος δικαίου έχει διαλυθεί τόσο ώστε το Γιοχάνεσμπουργκ να καταγράφει ποσοστά δολοφονιών αρκετές φορές πάνω από το ποσοστό της Πόλης του Μεξικού, και οι νέοι Μαύροι επαγγελματίες φεύγουν από τη χώρα μαζικά, ομολογώντας ότι δεν υπάρχει μέλλον γι’ αυτούς στη Νότια Αφρική.

Μπορεί να ρωτήσει κάποιος: για αυτά τα προβλήματα φταίει ο Μαντέλα ή οι ανάξιοι διάδοχοί του; Η απάντησή είναι ότι ένας άνθρωπος που πέρασε τη ζωή του στη Νότια Αφρική θα έπρεπε να ξέρει τι να περιμένει.

Εάν λοιπόν, φύγει όλο αυτό το πνεύμα της «δοξολογίας» από τα media, θα φανεί ότι ο Μαντέλα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια λατρεία μιας απάτης που έφερε την καταστροφή στη Νότια Αφρική.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Από άρθρα των : Lee Rogers (Blacklisted News), Henry Makow, Andrew Anglin (Daily Stormer) και Thomas Fleming (Chronicles Magazine)

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η συμπεριφορά των λευκών αποικιστών απέναντι στους γηγενείς μαύρους ήταν...εκπολιτιστική και Χριστιανική ;
Αρμόζει σε ανθρώπους που είναι πραγματικοί άνθρωποι;
Με απογοητεύεις βαθύτατα K.O.!
Να αναρτήσεις μεν αυτό το άρθρο ως αντίλογο της "αγιογραφίας" του αλλά κι ένα σχόλιό σου αντίβαρο για την συμπεριφορά των λευκών χρειαζόταν.
Κρίμα.
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και κάποιος που λέει την αλήθεια όπως είναι. Μπορεί με τον Μαντέλα να σήμανε το τέλος του άπαρχαϊντ, αλλά κατέστρεψε τη Ν. Αφρική. Και επειδή έζησα εκεί 15 χρόνια, θα πω απλώς τα λόγια που μου είπε τότε μια γριούλα μαύρη: Άμα ο λευκός φύγει από τη χώρα, τότε είμαστε καταστραμμένοι οριστικά. Και τα πρώτα πράγματα που καταστράφηκαν ήταν τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Μέχρι το 1978 που φύγαμε εμείς (από το 1965 ήμασταν εκεί) υπήρχε ησυχία. Δουλεύαμε και ζούσαμε ήρεμα, χωρίς να προκαλούμε. Μόλις φύγαμε και μετά, ξέσπασε ταραχή. Φταίει ο Μαντέλα σίγουρα. Αυτός την κατάστρεψε τη Ν.Α., αυτός ήταν η αιτία που σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι, που τώρα σε σκοτώνουν απλά γιατί τους κοίταξες. Κρίμα γι' αυτή τη χώρα την πανέμορφη. Που αν ήταν τα πράγματα αλλιώς, σίγουρα θα είχα ξαναφύγει να μείνω για πάντα εκεί. Τόσο την αγάπησα και την αγαπώ.

SkyWatcher είπε...

Τάσο, επειδή ξέρω ότι είσαι φίλος του ΚΟ, σου λέω ότι καμία όρεξη δεν είχε ο ΚΟ να ασχοληθεί με τον Μαντέλα. Αλλά μεσίστιες σημαίες για τον «κοσμικό άγιο», τον «φάρο» που μας φωτίζει και άλλα γελοία δεν αντέχονται! Και πάλι δεν θα ασχολιόταν ο ΚΟ εάν ο «άνθρωπος της ειρήνης» δεν υπεύθυνος για θανάτους αμάχων και αθώων ανθρώπων. Αλλά ας μην ήταν κομμουνιστής (και μαύρος) και θα έβλεπες εσύ μεταχείριση από το κατεστημένο.

Ανώνυμος είπε...

Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους. Οι ολλανδοι πρωτοι αποικοι της νοτιου αφρικης εισαν τυχοδιωχτες κατι σαν τους σημερινους λαθρομεταναστες. Ξενοι ανθρωποι σε ξενη γη. Αργοτερα ηρθαν οι αγγλοι, γνωστοι κατσαπλιαδες. Ναι, οκ ανεπτυξαν την νοτιο αφρικη, οπως και τη ροδεσια βορειοτερα, αλλα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να βρεθουν εκει!
Τελος! οπως ενας αφρικανος δεν εχει θεση στην ευρωπη, αλλο τοσο ενας ευρωπαιος δεν εχει θεση στην αφρικη...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον ΚΟ για το άρθρο...
Όχι και "άγιος" ένας άνθρωπος της βίας, της τρομοκρατίας και των δολοφονιών...
Εάν ο Μαντέλα ήθελε να είναι "ηγέτης" θα έπρεπε να μην κάνει αυτά που του είχαν κάνει...ένας ηγέτης συγχωρεί και προχωράει παρακάτω για το καλό της χώρας του...
Ο Μαντέλα ανέλαβε και όχι μόνο εκδικήθηκε τους λευκούς αλλά οδήγησε στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερο και τους μαύρους της χώρας παραλαμβάνοντας μία ακμαία χώρα και αφήνοντας πίσω του ερείπια...
Αν αυτός ήταν "ηγέτης" τότε όπως λέγει και ο πατέρας της πολιτικής ιστορίας Θουκυδίδης..."Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαξαν ακόμα και τη σημασία των λέξεων..."
Και βάφτισαν τον Μαντέλα "ηγέτη"...

Georgios S. Athinaios είπε...

Eδω και 350 χρονια βρίσκονται οι λευκοι στην νοτια αφρικη .Αποτελουσαν το 30% του πληθυσμου και αναμεσα τους και 200.000 Ελληνες. Αλλα καιενα 10% ασιατων και μιγάδων, ουτε το 50% δεν ηταν αυτόχθονες γιατι ειχαν μεταναστευσει και μαυροι από άλλες φυλες. Τωρα γινεται γενοκτονια των λευκων και κλεινουν οι εκκλησιες τους. Γι αυτο το προηγουμενο καθεστως δεν ηταν ιδανικο αλλα σιγουρα ηταν καλυτερο από το τωρινο γιατι προστατευε ολους τους ευρωπαικης καταγωγης.

mnk είπε...

Μ' όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

http://www.youtube.com/watch?v=2cWn_GrCVqk

Ανώνυμος είπε...

Έξω οι λευκοί από την Αφρική και έξω οι μαύροι από την Ευρώπη. Η Μαύροι έχουν τον ηγέτη τους και καλά κάνει και διώχνουν τους λευκούς από τη γη τους. Εννοείται βέβαια ότι όταν ο ανώτερος πολιτισμός αποχωρήσει, σύντομα η χώρα αυτή θα φτάσει στην κατάσταση των υπόλοιπων αφρικανικών χωρών. Έτσι θα αποδειχτεί για μιά ακόμα φορά ότι για την οικονομική κατάσταση της Αφρικής δεν φταίνε οι λευκοί άλλα οι ίδιοι οι μαύροι αφού είναι φυλετικά ανίκανοι να αφομοιώσουν πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Όντως κι εγώ έμεινα έκπληκτος για τις μεσίστιες στον Λευκό Οίκο.
Επίσης, διαβάζω ότι το κόμμα των Λευκών ανεβάζει τα ποσοστά του στη Νότιο Αφρική. Οι μαύροι κυβερνήτες τα έχουν κάνει όντως χάλια σε όλους τους τομείς.
Από την άλλη αυτό που αναγνωρίζουν στον Μαντέλα είναι ότι άλλαξε πορεία κι εγκατέλειψε αυτές τις πρακτικές. Βέβαια με τέτοιο παρελθόν κι εμένα οι...αγιογραφίες του μου φάνηκαν περίεργες.
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

κοκκινε ουρανέ είσαι καταμαυρος -και δυστυχώς εθνικιστής μαύρος- απο ψέμματα που λές.

1. Ο Μαντέλα δεν ήταν κομμουνιστής. Ηταν αγωνιστής του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των μαυρών που ήταν και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των νοτιοαφρικάνων. Αυτό λένε οι αριθμοί φίλε μου.

2. Η Νότια Αφρική παραμένει μια ταξική καπιταλιστική κοινωνία με τρελές ανισότητες και για αυτό αυξάνει η εγκληματικότητα: Δες ΜΕξικό, Δες Βραζιλία, δε, υπόλοιπη καπιταλιστική Αφρική.

3. Επί απαρτχαιντ οι μαυροι ζούσαν χειρότερα και τα βασανιστήρια που είχαν απο την ισχνή ελίτ των λευκων καπιταλιστών ήταν φριχτά. Διάβασε λιγο ιστορία πριν γράψεια αυτά που γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

και ελεγα δεν θα εμφανιστει το ΠΑΜΕ??
νικος