Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ιορδανός που έκανε αίτηση ασύλου (μέχρι να του απαντήσουν) έγραψε σε παλιό χριστιανικό ναό «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «ιερός πόλεμος»

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος, χρησιμοποιώντας ένα σπρέι, έγραψε τις φράσεις «Ο Θεός είναι μεγάλος, ιερός πόλεμος» στα αραβικά στην εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στο Μόναχο.

Την Πέμπτη το απόγευμα, εν μέσω της εμπορικής αιχμής πριν από τα Χριστούγεννα, ένας άνδρας ψέκασε με σπρέι την είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Μιχαήλ με αραβικούς χαρακτήρες. «Ο Θεός είναι μεγάλος, ιερός πόλεμος» έγραψε με γυαλιστερό λευκό χρώμα στην πόρτα της παλιάς εκκλησίας της εποχής της Αναγέννησης, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία βόρεια των Άλπεων η οποία χρονολογείται από το 1597.

Περαστικοί είδαν τυχαία τον άντρα να γράφει στην εκκλησία. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν σε δύο αστυνομικούς που περιπολούσαν στους πάγκους της χριστουγεννιάτικης αγοράς.


Η αστυνομία σταμάτησε τον άντρα, έλεγξε τα στοιχεία του και διαπίστωσε ότι ήταν ένας 30χρονος από την Ιορδανία που έχει κάνει αίτηση για άσυλο.

Ο Ιορδανός όχι μόνο βανδάλισε την παλιά εκκλησία, αλλά παρέβη και τις υποχρεώσεις παραμονής του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, αφού τον ανέκριναν τον πήγαν στο τρένο για το Unterallgäu όπου είναι το "κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο", όπου και φιλοξενείται.

(ΚΟ: Με λίγα λόγια η αστυνομία δεν του έκανε τίποτα! Τον συνόδευσε στο τραίνο για να πάει – προφανώς με έξοδα της αστυνομίας - στο κέντρο φιλοξενίας – αν πήγε ποτέ! - όπου εκεί θα συνεχίσει να κάθεται και να ταΐζεται από τους «απίστους», μέχρι να του δοθεί άσυλο για να διεξάγει τον «ιερό του πόλεμο», δηλαδή την τζιχάντ. Βέβαια, εάν είχε συλληφθεί «άπιστος» να βεβηλώνει τζαμί στην Ιορδανία θα είχε δει τα ραδίκια ανάποδα ή στην καλύτερη περίπτωση θα είχε αποχαιρετίσει το αμαρτωλό του χεράκι. Αλλά, εδώ υποστηρίζουμε την «διαφορετικότητα», γιατί είμαστε «πολιτισμένοι» και ηλίθιοι.)

Υπήρξαν τρία παρόμοια περιστατικά στο Άουγκσμπουργκ την προηγούμενη εβδομάδα. Την Τετάρτη το βράδυ, στις πύλες του καθεδρικού ναού, της εκκλησίας Ulrich και της εκκλησία του Saint Moritz υπήρχαν συνθήματα με λευκό χρώμα που και πάλι έλεγαν στα αραβικά : «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Στην Άουγκσμπουργκ οι δράστες διέφυγαν. Η αστυνομία ψάχνει για δύο άνδρες, ο ένας των οποίων φέρεται να έχει μακριά γενειάδα. Η αστυνομία τώρα ψάχνει μήπως ο Ιορδανός του Μονάχου που ζητά άσυλο, είναι υπεύθυνος για αυτά τα περιστατικά ή αν ανήκει σε μια ομάδα δραστών.

Η φράση «ιερός πόλεμος» ερευνάται από τον Οργανισμό για την Προστασία του Συντάγματος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: