Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μια μη πολιτικά ορθή συνέντευξη του Μοχάμεντ Άλι από το 1971 (video)



Όλοι όταν θέλουν να κάνουν αναφορά στον θρύλο της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι, έχουν να πουν για τον ρατσισμό που βίωσε και ότι μέχρι σήμερα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, διαδίδοντας "τα ιδεώδη" της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας» και ότι αποτελεί ένα σύμβολο του «πολέμου κατά του ρατσισμού». Μόνο που εάν κάποιος άλλος είχε κάνει τα παρακάτω σχόλια θα ήταν σήμερα ένα σύμβολο του «πολέμου υπέρ του ρατσισμού».  

- Με τον όρο ‘integration’ εννοείται η (φυλετική) «ένταξη» ή «ενσωμάτωση». Η αντίθετη έννοια είναι η ‘segregation’, ο (φυλετικός) διαχωρισμός.

Δείτε το βίντεο από συνέντευξή του στο BBC (προσέξτε την χαλαρή έως και θετική ανταπόκριση από το κοινό). 


MA : Και κάτι άλλο, όταν λέτε «ένταξη» έρχονται και οι διαφυλετικοί γάμοι έτσι; Όλα μαζί ..

Δημοσιογράφος : Σίγουρα, σίγουρα ...

MA : ... και είμαι σίγουρος ότι κανένας έξυπνος λευκός που παρακολουθεί αυτή την εκπομπή ή κανένας έξυπνος λευκός που σκέφτεται σωστά, θέλει μαύρα αγόρια και μαύρα κορίτσια να παντρευτούν τους λευκούς γιους και τις λευκές κόρες του και έτσι τα εγγόνια του να είναι κατά το ήμισυ καφέ, σγουρομάλλικα μαύρα παιδιά.

Δημοσιογράφος : Εγώ δεν θα είχα αντίρρηση σε αυτό ...

MA : Ξέρω ότι δεν θα είχες, αλλά πολλοί από εσάς θα είχαν... αλλά είσαι στην εκπομπή και πρέπει να το πεις αυτό ..

Δημοσιογράφος : Όχι, όχι αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μ.Α. : Γιατί θα το ήθελες αυτό ;

Δημοσιογράφος : Επειδή δεν νομίζω ότι είμαι κάτι διαφορετικό από εσάς ...

Μ.Α. : Κι όμως είμαστε πολύ διαφορετικοί.

Δημοσιογράφος : Νομίζω ότι η κοινωνία μας έκανε διαφορετικούς.

MA : Ξέρεις, είμαστε διαφορετικοί και είμαστε όλοι μαζί εδώ.

Δημοσιογράφος : Αλλά νομίζω πως η κοινωνία μας έχει κάνει διαφορετικούς.

Μ.Α. : Όχι, όχι η κοινωνία, ο Θεός μας έκανε διαφορετικούς.

Δημοσιογράφος : Όχι, όχι, είμαστε απλά ανθρώπινα όντα όλοι μας.

MA : Άκουσε, τα μπλε πουλιά πετάνε με μπλε πουλιά, τα κόκκινα πουλιά θέλουν να είναι με κόκκινα πουλιά, άκουσε, άκουσε, πες μου αν κάνω λάθος .. Τα περιστέρια θέλουν να είναι με περιστέρια, πες μου αν κάνω λάθος.

Δημοσιογράφος : Αλλά έχουμε μια νοημοσύνη ... που εκείνα δεν έχουν.

MA : Δεν έχουν νοημοσύνη, αλλά παρόλα αυτά μένουν μαζί, δεν θα έπρεπε κι εμείς που έχουμε περισσότερη νοημοσύνη από αυτά, σωστά ;

Δημοσιογράφος - (χαμογελάει ντροπαλά)

MA : Οι καρακάξες με καρακάξες, τα μπλε πουλιά με μπλε πουλιά .. είναι όλα πουλιά, αλλά έχουν διαφορετικές κουλτούρες. Στους αετούς αρέσει να φτιάχνουν τις φωλιές τους πάνω στα βουνά, στα όρνια να πετάνε γύρω από το φαγητό τους, στα μπλε πουλιά αρέσει να πετούν γύρω από τα δέντρα και το χορτάρι.

Δημοσιογράφος : Θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με το ζευγάρωμα καρακάξας με ένα σπουργίτι υποθέτω, έτσι δεν είναι;

MA : Σωστά και εμείς επίσης έχουμε προβλήματα ... και δεν βλέπω κανένα μαύρο- λευκό ζευγάρι να περπατά στην Αγγλία ή στην Αμερική, να περπατάει υπερήφανο κρατώντας τα παιδιά τους και να βγαίνει έξω.

Δημοσιογράφος : Αυτό συμβαίνει γιατί, αυτό είναι σφάλμα της κοινωνίας, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους σχετικά με αυτό.

MA : Η ζωή είναι πολύ μικρή για μένα για να μπλέξω με κάτι τέτοιο, θα προτιμούσα να είμαι με τους δικούς μου και να έχουμε μια όμορφη κόρη, μια όμορφη γυναίκα, και οι δύο να μοιάζουν με εμένα και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και να μην έχω κανένα πρόβλημα. Δεν θα ερωτευτώ καμία γυναίκα για να περάσω από όλη αυτή την κόλαση, δεν υπάρχει γυναίκα τόσο καλή. Καταλαβαίνεις;
   
Δημοσιογράφος : Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω, νομίζω ότι είναι λυπηρό ....

MA - (Διακοπή) Δεν είναι λυπηρό γιατί θέλω το παιδί μου να μοιάζει με μένα, κάθε νοήμων άνθρωπος θέλει το παιδί του να του μοιάζει, είναι λυπηρό επειδή δεν θέλω να εξαλειφθεί η φυλή μου και να χάσω την ταυτότητά μου ; Οι Κινέζοι αγαπούν Κινέζες, αγαπούν τα μικρά σχιστομάτικα μωρά. Οι Πακιστανοί αγαπάνε την κουλτούρα τους, οι Εβραίοι αγαπούν την κουλτούρα τους, πολλοί Καθολικοί θέλουν να είναι με τους Καθολικούς και θέλουν η θρησκεία να παραμείνει η ίδια ... ποιος θα ήθελες να σε ανακατέψει και να σκοτώσει τη φυλή σου; Είσαι κάποιος που μισεί το λαό σου, αν δεν θέλεις να μείνεις αυτός που είσαι. Μήπως ντρέπεσαι για αυτό που ο Θεός σε έκανε; Νομίζεις ότι έκανε λάθος όταν σε έφτιαξε;

Δημοσιογράφος : Νομίζω ότι είναι μια φιλοσοφία απελπισίας, πραγματικά το πιστεύω.

Μ.Α. : Φιλοσοφία απελπισίας ; Εδώ επίτρεψε μου να σου πω, άκου. Καμία γυναίκα σε αυτή τη γη, ούτε και μια μαύρη γυναίκα σε μουσουλμανικές χώρες μπορεί να με ευχαριστήσει και να μου μαγειρεύει και να κοινωνικοποιηθεί μαζί μου όπως η Αμερικάνα μαύρη γυναίκα μου, καμία γυναίκα και τελευταία φυσικά, μια λευκή γυναίκα ... μπορεί πραγματικά να εννοήσει εμένα και τα συναισθήματά μου και τον τρόπο που ενεργώ και τον τρόπο που μιλάω .... Απλά είναι η φύση, μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις, αλλά είναι η φύση να θέλεις να είσαι με τους δικούς σου, θέλω να είμαι με το δικούς μου.

ΚΟ:  Ο Μοχάμεντ Αλι γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια, στις 17 Ιανουαρίου του 1942, στο Λουισβίλ του Κεντάκι και το όνομα που του έδωσε ο πατέρας του ήταν Κάσιους Μαρσέλους Κλέι (Cassius Clay).
Ο Κλέι δημιούργησε πάταγο όταν ανακοίνωσε το 1964, ότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ και προσχωρήσει στην οργάνωση των Μαύρων Μουσουλμάνων του «Έθνους του Ισλάμ» (Nation of Islam).
Ο Αλί άρχισε να παρακολουθεί εκδηλώσεις του Έθνους του Ισλάμ από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1962 συναντήθηκε με τον Malcolm X, που σύντομα έγινε ο πνευματικός και πολιτικός μέντοράς του.
Η θρησκευτική μεταστροφή του συνοδεύτηκε από αλλαγή του ονόματός του και στις 6 Μαρτίου 1964 υιοθέτησε το όνομα Μοχάμεντ Αλί που του δόθηκε από τον πνευματικό καθοδηγητή του, Elijah Muhammad (Ελάιτζα Μοχάμεντ).
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το Cassius Clay «είναι το όνομα μου ως σκλάβος».
Ο ηγέτης του Έθνους του Ισλάμ, Elijah Muhammad είχε χαρακτηρίσει την λευκή φυλή ως τον «δράστη της γενοκτονίας εναντίον των Αφροαμερικανών». Εκφράζοντας την αντίθεσή του στον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Αλί δήλωσε, «ο εχθρός μου είναι οι λευκοί, όχι οι Βιετκόνγκ», καθώς και «όσοι ακολουθούμε τις διδασκαλίες του Elijah Muhammad δεν θέλουμε να μας αναγκάζουν να ενσωματωθούμε. Η ένταξη είναι λάθος. Δεν θέλουμε να ζούμε με το λευκό άνθρωπο».

Το 2005, ο Αλί υιοθέτησε τις πνευματικές πρακτικές του Σουφισμού.

Ο Μοχάμεντ Αλί έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και έχει εννέα παιδιά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

konion είπε...

Στὸ βίντεο, τὰ γέλια καὶ τὰ χειροκροτήματα, μερικὲς φορὲς μοιάζουν εἰρωνικά.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικό άρθρο !
Τα σχόλια περιττεύουν...

KostasL

Unknown είπε...

Μήπως υπάρχει το βίντεο πουθενά? Ψάχνω να το βρω και έχει κατέβει.. Θέλω να το βάλω ως απάντηση σε κάποιους που δημοσιεύουν ένα μικρό κομμάτι της συνέντευξης, αυτό που μόνο τους βολεύει..