Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΡΩΣΙΑ: Σε άνοδο ο αντι - σοβιετικός ρεβιζιονισμός. Ορισμένοι βουλευτές ζητούν απαγορεύσεις στην ελευθερία του λόγου


Το μνημείο των θυμάτων του λιμού στην Αγία Πετρούπολη (πρώην Λένινγκραντ)

Council of Conservative Citizens / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, πολλοί λένε ότι υπήρξε η μεγαλύτερη παράδοση και μαζική αποστασία στην ιστορία του κόσμου. Τρία εκατομμύρια σοβιετικών στρατιωτών παρέδωσαν τα όπλα τους. Σε κάποια περίπτωση, ολόκληρο σοβιετικό συντάγματα αρνήθηκε να πολεμήσει και βάδισε προς τις σοβιετικές γραμμές.

Την 7η Οκτωβρίου του 1941, η Αγία Πετρούπολη, που ονομάστηκε Λένινγκραντ στη συνέχεια, πολιορκήθηκε από το φινλανδικό στρατό στα βόρεια και από τον γερμανικό στρατό στα νότια. Η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε να παραδώσει την πόλη αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να πεθάνει από την πείνα. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται για  τον αριθμό των θυμάτων του λιμού, από 600.000 έως 1.500.000.
Σήμερα, οι επικριτές της Σοβιετικής Ένωσης, στη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη εξακολουθούν να δαιμονοποιούνται με τη μομφή του «υποστηρικτή των Ναζί». Μια μάχη μαίνεται στην Ουκρανία και την Εσθονία για την αποκατάσταση των αντι – σοβιετικών μαχητών. Τα ευρωπαϊκά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης δαιμονοποιούν συνήθως, τους αντι - σοβιετικούς μαχητές με τη μομφή του "ναζί".

Λέει το Ria.ru ...

Ρώσοι βουλευτές απειλούν να ποινικοποιήσουν τον ρεβιζιονισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατόπιν της «οργής» που προκάλεσε μια online έρευνα που ρωτούσε εάν το Λένινγκραντ έπρεπε να παραδοθεί στους Ναζί .
 
Η δημοσκόπηση εμφανίστηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα του φιλελεύθερου online τηλεοπτικού καναλιού ‘Dozhd’ ("Βροχή").

Κατέβηκε αμέσως μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά εξακολούθησε να πυροδοτεί μια σφοδρή αντίδραση.

«Τέτοιες ενέργειες θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται ως έγκλημα αποκατάστασης του ναζισμού» δήλωσε τη Δευτέρα η υπερσυντηρητική βουλευτής Irina Yarovaya του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία.

Το λαϊκιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα θα συντάξει ένα νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της «προσβολής και βεβήλωσης της μνήμης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου», δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του κόμματος Igor Lebedev, χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Lebedev, αναπληρωτής πρόεδρος του κοινοβουλίου, δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τον προτεινόμενο νόμο ούτε είπε ποια θα είναι η τιμωρία που αυτός θα προβλέπει.

Το τηλεοπτικό κανάλι ζήτησε συγγνώμη για την δημοσκόπηση στο Twitter τη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντάς την «ένα λάθος από τον παραγωγό ... και τον συντάκτη του κοινωνικού δικτύου».

Ένα στιγμιότυπο της διαθέσιμης στο Twitter δημοσκόπησης έδειξε ότι το 54 τοις εκατό υποστήριξε την παράδοση του Λένινγκραντ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν διευκρινίστηκε.

Στο Λένινγκραντ έχασαν την ζωή τους μεταξύ 600.000 και 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι από τον συνολικά 2,5 εκατομμυρίων προπολεμικό πληθυσμό, κατά την διάρκεια της πολιορκίας των Ναζί 1941-1944.

Η πόλη, αφού μετονομάστηκε σε Αγία Πετρούπολη, γιόρτασε την 70η επέτειο από το τέλος της πολιορκίας τη Δευτέρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να κάνουμε κι ένα gallop για την έξοδο του Μεσολογγίου; Ίσως δηλαδή έπρεπε και οι πρόγονοί μας να είχαν παραδοθεί από την αρχή στους Τούρκους.
Αφού όπως φαίνεται κι από μεταγενέστερη ανάρτηση οι ΝΑΖΙ είναι καλοί άνθρωποι κι αγαπάνε την Εκκλησία. Και οι Τούρκοι την αγαπάνε.