Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Καταργούν την Ημέρα του Πατέρα για να μην στενοχωρηθούν τα παιδιά που έχουν «δύο μαμάδες»

Ένας δήμος της Ρώμης πρότεινε να απαγορευθεί η τήρηση των Ημέρας του Πατέρα στο νηπιαγωγείο Ugo Bartolomei σε περιπτώσεις όπου ένα παιδί μπορεί να προέλθει από «οικογένεια» λεσβιών. Η απόφαση του Δήμου της Ρώμης II εξόργισε τους γονείς, πολλοί από τους οποίους προχώρησαν σε καταγγελία στο δημαρχείο της πόλης.

Η δημοτική επίτροπος συμφώνησε, λέγοντας, «αισθάνομαι ότι συμμερίζομαι την απογοήτευση των οικογενειών αυτών». Η σύμβουλος Gloria Pasquali του δημοτικού γραφείου εκπαίδευσης, είπε, «Δεν είναι θέμα να περιφρόνησης κάποιου, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των σχολικών δραστηριοτήτων». Πρόσθεσε ότι η Ημέρα του Πατέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπαιδευτική «για εκείνους που δεν έχουν μπαμπά».

Το σχολείο είχε συνάντηση με έναν ψυχολόγο της πόλης και αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της Ημέρας του Πατέρα για να «ονομάσει τα δύο μέρη όχι ως γονεϊκές μορφές, αλλά ως οικογένεια σαν σύνολο», ή να οργανώσει μια «γιορτή για την άνοιξη». Τελικά πήραν το απόφαση να κρατήσουν την Ημέρα της Μητέρας, αλλά να οργανώσουν μια πιο "γενική" οικογενειακή γιορτή για τις 19 Μαρτίου. Η Ημέρα του Πατέρα είναι δημοφιλής στην Ιταλία, δεδομένου ότι συμπίπτει, στις 19 Μαρτίου, με τη γιορτή του Αγίου Ιωσήφ, ο οποίος ευρέως τιμάται στην ιταλική κοινωνία ως ένα μοντέλο πατρότητας.

Στην καταγγελία τους, οι γονείς ανέφεραν ότι «είναι ένα παράξενο είδος πολιτικής ορθότητας και ανοχής σύμφωνα με την οποία, για να μην κάνεις «διακρίσεις» εις βάρος ενός παιδιού, καταλήγεις να κάνεις διακρίσεις εις βάρος των 30 παιδιών, στερώντας τους κάτι που τους χαρακτηρίζει».

«Τι είδους παιδαγωγικής είναι αυτή η οποία βασίζεται στην απόκρυψη μιας φυσικής αρχής και μιας βαθιάς και υπέροχης αλήθειας, ότι κάθε παιδί γεννιέται από την αγάπη και την ένωση μιας μαμάς και ενός μπαμπά».

Η Giuseppina La Delfa, πρόεδρος των “Rainbow Οικογενειών”, μητέρα δύο παιδιών που ζει με την σύντροφό της, είπε στην Corriere della Sera, «Είμαστε ομοφυλόφιλοι γονείς μητέρες ή πατέρες και δεν θέλουμε κανένα αποκλεισμό για τον εορτασμό των μπαμπάδων και των μαμάδων, γιαγιάδων και παππούδων. Πράγματι, είμαστε υπέρ. Αλλά η la Delfa πρόσθεσε ότι «ανακύπτει ένα πρόβλημα όταν ο δάσκαλος απαγγέλλει το ποίημα: “Πόσο όμορφος είναι ο μπαμπάς μου” σε ένα παιδί που έχει δύο μαμάδες»..

Η Emma Ciccarelli, πρόεδρος του Φόρουμ των Οικογενειακών Ενώσεων του Λάτσιο, δήλωσε: «Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς δεν είναι η διαμάχη ... αλλά η ευημερία του παιδιού. Πώς μπορούν άλλα παιδιά ζουν στην Ιταλία χωρίς να έχουν και τους δύο γονείς τους; Σκέφτομαι τα πολλά ορφανά παιδιά ή τα παιδιά των χωρισμένων γονιών».

«Και μετά, τι; Θα διαγράψουμε επίσης την Ημέρα της Μητέρας για όλες τις αντίστροφες περιπτώσεις;»

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια μα τέτοια μαζική ηλιθιότητα δεν εξηγείται παρά μόνο με ψεκασμούς και αργή εγκεφαλική νέκρωση μέσω των τροφίμων.
Είναι φυσικά και η αμαρτία που διαστρέφει τα πάντα.
Έλεος, δηλαδή, να παλεύεις για τα αυτονόητα.

ΠολιτηςΧ είπε...

ε - οπως προτεινει και το αρθρο αντε να καταργησουμε και τη γιορτη της μητερας μην παει και προσβληθουνε εξισου οσα παιδια εχουνε δυο πατεραδες!