Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Το επόμενο βήμα: Μην πεις την λέξη «λαθρομετανάστης» γιατί θα κατηγορηθείς για «έγκλημα μίσους»Να καταργηθούν οι όροι «λαθρομετανάστευση» και «λαθρομετανάστης» από τα επίσημα νομικά κείμενα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ζήτησε το ΠΑΣΟΚ, (το ποιο;) με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Το ΠΑΣΟΚ (το θυμάστε;) ζητεί να αντικατασταθεί ο «απαξιωτικός, για την ανθρώπινη υπόσταση», όρος «λαθρομετανάστης» από τον δόκιμο όρο «παράτυπος μετανάστης» σε όλες τις κανονιστικές και διοικητικές πράξεις και τον οργανισμό του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η χρήση του όρου "λαθραίος", λένε, δεν μπορεί να αποτελεί πρώτο συνθετικό μιας σύνθετης λέξης που αναφέρεται σε ανθρώπους (συνεπώς και ο “λαθρεπιβάτης” και ο “λαθροκυνηγός” πρέπει να καταργηθούν). Όροι όπως, "λαθρομετανάστευση" και "λαθρομετανάστης", αναφερόμενοι σε συνανθρώπους, υποβιβάζουν τον κοινωνικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, απαξιώνουν και υποβιβάζουν ανθρώπους και δημιουργούν ένα υπόστρωμα επί του οποίου βασίζονται ρατσιστικές ιδεολογίες και συμπεριφορές», λέει το - πάλαι πότε "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" - πασόκ.

Η Οργουελιανή πολιτική ορθότητα που εισαγόμενη έρχεται πάνω στα κεφάλια των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, θα οδηγήσει σύντομα στο επόμενο βήμα που θα είναι η ποινικοποίηση όσων τολμούν να προφέρουν ακόμα την λέξη «λαθρομετανάστης», καθώς θα αποτελεί μια λέξη «μίσους»!

Ο δρόμος για την εδραίωση του newspeak και του thoughtcrime* είναι ήδη στρωμένος. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα MoveOn.org της ομώνυμης αριστερής "ακτιβιστικής" αμερικάνικης οργάνωσης αυτό λέει. Ότι το να αποκαλείς τους παράνομους μετανάστες "παράνομους", ταιριάζει με τον ορισμό του «εγκλήματος μίσους» και ζητεί η λέξη να απαγορευθεί όταν χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της μετανάστευσης.

Ο τίτλος στη σελίδα MoveOn λέει «Μια λέξη που ακούμε πολύ συχνά στο κανάλι Fox News, (λες και μόνο το Fox News το λέει) είναι να καλεί τους παράνομους μετανάστες "παράνομους".


Η ιστοσελίδα Colorlines προχωρεί ακόμη περισσότερο, δίνοντας λέξεις που είναι περισσότερο «αποδεκτές».

Το επίθετο «παρανόμοι» προωθεί μια κουλτούρα μισαλλοδοξίας και βίας απέναντι στους αλλοδαπούς υπηκόους, μετανάστες χωρίς χαρτιά και ανθρώπους του χρώματος, αναφέρει η ιστοσελίδα, προτείνοντας τους όρους "μετανάστες χωρίς χαρτιά", "μετανάστες χωρίς άδεια", "πρόσφυγες της NAFTA".


Η εκστρατεία "Drop το I -Word" (πετάξτε την λέξη “Ι” από το “Illegal” = Παράνομος) παρουσιάζεται ως μιας «δημόσια εκστρατεία εκπαίδευσης από μετανάστες και ‘διαφορετικές’ κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, που εκτιμά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εργάζεται για την εξάλειψη της απάνθρωπης μομφής “παράνομοι” από την καθημερινή χρήση και τον δημόσιο λόγο».

Η ιστοσελίδα προχωράει ακόμα πιο πέρα ώστε να αποκαλεί τη λέξη «ρατσιστική», υποστηρίζοντας ότι «επηρεάζει τη στάση απέναντι στους μετανάστες όσο και τους μη μετανάστες, τις περισσότερες φορές προς τους ανθρώπους με καταγωγή από την Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική».

Ο δικηγόρος Jay Sekulow συζητώντας το θέμα στο Fox News κάλεσε την προσπάθεια της MoveOn.org «πολιτική μίσους», που δυσφημεί μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται παράνομα στη χώρα είναι «παράνομοι αλλοδαποί».

Είναι ξεκάθαρο ότι η ‘αριστερά’ οδηγεί αργά και σταθερά την ανθρωπότητα στον κόσμο που περιέγραψε ο Τζορτζ Όργουελ στο κλασικό του έργο «1984», στο οποίο έγραψε για την καταστροφή των λέξεων από το κράτος του Μεγάλου Αδελφού σε μια προσπάθεια να εξαλειφθούν τα "thoughtcrimes", τα «εγκλήματα σκέψης».

Καθώς η αριστερά, (και η χαζοδεξιά 'ουρά' της) είναι ανίκανη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, θέλει να κερδίσει όχι με τη συζήτηση αλλά με την απαγόρευση λέξεων, που ουσιαστικά τις καθιστά «παράνομες».

* Το Newspeak (‘Νέα Ομιλία’) είναι η πλασματική γλώσσα που περιγράφεται στο δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας του George Orwell «1984» (Nineteen Eighty-Four). Πρόκειται για μια ελεγχόμενη γλώσσα που δημιουργήθηκε από το ολοκληρωτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» ως ένα εργαλείο για να περιορίσει την ελεύθερη σκέψη και τις έννοιες που για το καθεστώς αποτελούν «απειλή», όπως η ελευθερία, η ατομικότητα, η ειρήνη κλπ. Οποιαδήποτε μορφή διαφορετικής σκέψης από αυτήν που κατασκεύασε το «κόμμα» ταξινομείται ως "thoughtcrime", δηλ. «έγκλημα σκέψης».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ /Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἔν τάξει.

Θὰ λέω μόνο τὴν μισὴ λέξι,δλδ λάθρο,καὶ τὸ ὑπόλοιπο ἄς τὸ συμπληρώση ὁ ἐνδιαφερόμενος..

Τὶ ἀηδίες εἶναι αὐτές;

Καταργοῦνται λέξεις;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταργούνται οι λέξεις, καταργήται η Ελληνική γλώσσα. Ενας εβραίος φιλόσοφος έγραψε ότι όποιος δεν έχει γλώσσα δεν έχει πατρίδα.
Προσπαθούν να αφανίσουν ότι είναι Ελληνικό ιστορία, γλώσσα, φυλή. Και μία εβραική κατάρα είναι να σβήσει η μνήμη σου. Αυτό κάνουν τώρα. Μας σβήνουν με κάθε μέσον.

Ανώνυμος είπε...

Aske-Nazis .... μία ζωή πρόβλημα, μία ζωή στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή.
Μανία καταδίωξης, ψευδαίσθηση μεγαλείου, σύνδρομο της Στοκχόλμης, και μύρια όσα ...
Κανένα αποτέλεσμα ....
Γιατί δεν πάνε σε δικό τους πλανήτη να μην τους ενοχλεί τίποτα .. και να πάρουν μαζί τους αυτούς που υπερασπίζονται εις βάρους των λευκών, άνευ τελετουργικής περιτομής ιδοκτητών της Ελληνικής Ευρώπης!

Ανώνυμος είπε...

Τὸ ἐκπληκτικὸ εἶναι ὅτι καταλαβαίνοντας τὶ γίνεται ἐναντίον τοῦ Ἔθνους μας,ἀποφάσισα νὰ μάθω Ἀρχαῖα,νὰ ἀσχολοῦμαι συνεχῶς μὲ τὴν γλῶσσα μας,νὰ διαβάζω τὴν ἱστορία μας καὶ νὰ τὰ μεταδίδω ὅλα στὰ παιδιά μου.
Δὲν χαλαρώνω πλέον.

Αὐτὸ ποὺ δὲν κατάλαβαν εἶναι ὅτι ὅσο πιὸ δυνατὰ χτυπᾶς τὸ καρφὶ τόσο πιὸ βαθειὰ μπαίνει.

Ὅλοι ἔτσι πρέπει νὰ κάνουμε.
Ἐπανάστασι ἀναίμακτη καὶ ἀποτελεσματικὴ.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το ίδιο σύμπτωμα έχω κι εγώ. Κόκκινε ουρανέ συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις!