Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

«Η Εκκλησία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ηθική διδασκαλία της για να εξευμενίσει την Δυτική Ελίτ», λέει ο Καθολικός αρχιεπίσκοπος της Νιγηρίας



LifeSiteNews/ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο πρόεδρος της Διάσκεψης Καθολικών Επισκόπων της Νιγηρίας λέει ότι η θέση της Καθολικής Εκκλησίας για την σεξουαλική ηθική και την υπεράσπιση της ζωής δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο προκειμένου να εξευμενιστούν οι δυτικές κυβερνήσεις, και είπε ότι οι επικριτές της Καθολικής ηθικής διδασκαλίας είναι προκατειλημμένοι και αδαείς.

«Η Καθολική Εκκλησία έχει επικριθεί για την στάση της σε θέματα όπως η άμβλωση, τα προφυλακτικά, η ομοφυλοφιλία, η κλωνοποίηση, η έρευνα των βλαστοκυττάρων κλπ.», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιγνάτιος Ayau Kaigama του Jos, σε πρόσφατη συνεδρίαση των καθολικών γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στον χώρο της υγείας, σύμφωνα με αναφορά της ‘Catholic News Service of Nigeria’.

«Η Καθολική Εκκλησία συχνά επικρίνεται από ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τι πραγματικά πιστεύουμε. Οι προκαταλήψεις που κληρονομούνται από την μια γενιά στην άλλη έχουν τυφλώσει τους επικριτές της Καθολικής Εκκλησίας τόσο πολύ ώστε να μην μπορούν να έχουν γνώση για τις καθολικές πεποιθήσεις και παραδόσεις», είπε ο αρχιεπίσκοπος στο σεμινάριο με τίτλο «Η πρακτική της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών διδασκαλιών της Καθολικής Εκκλησίας».

Προέτρεψε όσου εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη να αντισταθούν στην επιρροή των δυτικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών που θέλουν να επιβάλουν τις ευτελείς ηθικές και πολιτιστικές αξίες τους στην αφρικανική ήπειρο και ιδιαίτερα στη Νιγηρία.

«Δεν πρέπει να γίνουμε αναλώσιμοι από την τυραννική επιβολή ορισμένων κυβερνήσεων ή διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που επιθυμούν να υπαγορεύσουν την ηθική τάση του κόσμου με βάση τις δικές τους κοσμικές αξίες», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

«Μερικές φορές, οι απόψεις της Δύσης, είτε πρόκειται για τον έλεγχο του πληθυσμού, είτε την ομοφυλοφιλία κλπ. Γίνεται προσπάθεια να επιβληθούν με το ζόρι στους Αφρικανούς μέσω οικονομικών κινήτρων. Οι Αφρικανοί δεν πρέπει να αντιγράφουν τα πάντα, πιστεύοντας πως ό, τι προέρχεται από τη Δύση είναι ιδανικό», προειδοποίησε.

«Πρέπει να είμαστε πιστοί στην θρησκευτική μας κληρονομιά, ακόμη και σε μια εποχή που μερικοί από τους ανθρώπους που έφεραν τον χριστιανισμό σε εμάς έχουν γίνει ένθερμους επικριτές του και μερικοί από αυτούς έχουν γαλουχηθεί με ένα παθολογικό μίσος για τις θέσεις της Εκκλησίας», τόνισε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

1 σχόλιο:

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

"Παθολογικό μίσος για τις θέσεις της Εκκλησίας"! Σωστός ο παπάς!