Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ιταλός τραγουδιστής έγραψε τραγούδι για έναν “gay” που έγινε “straight”, πήρε βραβείο, αλλά καταστράφηκε η καριέρα του



O Ιταλός τραγουδιστής Giuseppe Povia ισχυρίζεται ότι οι διώξεις που υπέστη από τους ομοφυλόφιλους και τους συμμάχους τους στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας μετά το τραγούδι του (2009) “Luca era gay” (‘Ο Luca ήταν gay’) το οποίο αναφέρεται σε έναν άντρα που άφησε το gay lifestyle και έγινε ετεροφυλόφιλος, κατέστρεψε την καριέρα του.

Στο blog του, ο Povia αναφέρει ότι από τότε που κέρδισε το δεύτερο βραβείο για το τραγούδι στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο στην Ιταλία, οι ενώσεις ομοφυλόφιλων σε πολλές επαρχίες τον κάλεσαν επανειλημμένα να ζητήσει «συγγνώμη» από την ομοφυλοφιλική κοινότητα, και διαπίστωσε ότι είναι δύσκολο να βρει δουλειά λόγω της εκστρατείας ψιθύρων εναντίον του από τους ομοφυλόφιλους.

«Να ζητήσω συγνώμη για ποιο πράγμα; Για ένα τραγούδι; Για μια αληθινή ιστορία;» απαντάει ο Povia, προσθέτοντας : «θέλω να ζητήσω συγγνώμη επειδή δεν συνειδητοποίησα ότι ζούμε σε μια βίαιη μιντιακή, ψυχολογική, καλλιτεχνική και πολιτιστική δικτατορία».

«Όπου παρουσιάζομαι... υπάρχει πάντα μια προκατάληψη», συνέχισε ο τραγουδιστής. «Ο Povia είναι κακός, είναι εναντίον των ομοφυλόφιλων και για αυτό πρέπει να πεθάνει . ... Δεν είναι δυνατόν ... Υπάρχει μια πολιτιστική αναισθησία και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αναισθητοποιήσεις τα μυαλά των ανθρώπων και να τους πείσεις ότι θα γίνουν «οι νέοι στοχαστές».

«Το μόνο θετικό πράγμα», εξήγησε, «είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων (90 %) είναι στο πλευρό μου». Στενοχωριέται ωστόσο, επειδή η πλειοψηφία «δυστυχώς είναι σιωπηλή», αλλά «η σιωπή δεν αλλάζει τίποτα».

Το τραγούδι αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής για 20 χρόνια και είναι τώρα παντρεμένος και έχει με παιδιά. Μοιράστηκε την ιστορία του με τον Povia σε μια διαδρομή με το τρένο από το Μιλάνο στη Ρώμη το 2004, ζητώντας του να γράψει ένα τραγούδι για αυτή (δες εδώ την ιστορία).

«Ο Massimilano μου είπε ότι ήταν ομοφυλόφιλος ακτιβιστής για 20 χρόνια», εξηγεί ο τραγουδιστής. «Μου είπε τις λεπτομέρειες της συμμετοχής του στις παρελάσεις ‘Gay Pride’ σε όλο τον κόσμο».

Ο άνθρωπος αυτός είπε επίσης στον τραγουδιστή πως «κέρδισε έναν σωρό χρήματα» και είχε «πολύ ισχυρούς» και «πολιτικούς» φίλους. «Ήμουν ο τύπος που αρέσει στους ομοφυλόφιλους», είπε.

«Μου είπε ότι αν έγραφα ένα τραγούδι για την ιστορία του, μια μέρα, πολλοί άνθρωποι θα μου έλεγαν, από ανεντιμότητα, παραπληροφόρηση, ή άγνοια για το θέμα, ότι είναι αδύνατον για έναν gay να αλλάξει», έγραψε ο Povia.

Ο άντρας είπε στη συνέχεια στον τραγουδιστή να μην πιστεύει τίποτα από όλα αυτά και να συνεχίσει το δρόμο του και να υπερασπιστεί την ιστορία του με δικά του λόγια.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι το τραγούδι αυτό θα ήταν το τέλος της καριέρας μου», έγραψε ο Povia.

Στην αρχή το τραγούδι (που είναι και το ρεφρέν) λέει : «Ο Luca ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά τώρα είναι μαζί της. Όταν ο Luca μιλάει, κρατάει την καρδιά του στο χέρι του. Ο Luca λέει: Σήμερα είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος». (Οι στίχοι του τραγουδιού στα αγγλικά, εδώ).

Δείτε το βίντεο:

Ο Paolo Bonolis, καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής του San Remo Festival το 2009, δήλωσε ότι το τραγούδι δεν "παίρνει θέση", αλλά μόνο "λέει μια ιστορία".

Τα διεθνή media, ωστόσο, επέκριναν έντονα το «Ο Luca ήταν ομοφυλόφιλος».

Το ισπανικό Publico έφτασε στο σημείο να πει ότι ένας «επαναμεταστραφείς ομοφυλόφιλος» ήταν αυτός που το τραγούδησε και ότι το τραγούδι υποστηρίζει ότι «οι ομοφυλόφιλοι θα μπορούσαν να θεραπευτούν».

Η ιταλική ομοφυλοφιλική ομάδα ‘Arcigay’ κατήγγειλε τον Povia για προώθηση της «ομοφοβίας».



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mία διόρθωση κανε και αντι "μεταστραφεις" γραψε "μεταστραφής" στην προτελευταια παραγραφό σου.

Πολυ καλο που εγραψες για το θεμα.
Η ομοφυλοφιλια ειναι οντως ασθενεια, οπως κάθε πάθος και θελει ψυχοθεραπεία. Ο,τι δεν ειναι "κατά φύσιν" ειναι πάθηση.

Confused child είπε...

Δεν ειναι ασθενεια ψυχολογικης φυσεως και δεν υπαρχει σαφης απαντηση για το αν εχει θεραπεια η αν αντιστρεφεται μακαρι να αντιστρεφοταν ομως αυτο ισχυει και για πολλα αλλα θεματα στον κοσμο που πρεπει να αλλαξουν ομως με το περασμα των χρονων ελπιζω να βρεθουν περισσοτερες απαντησεις και να ενισχυθει η πιστη μας στον θεο οπως και να ερθουν τα πραγματα