Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ποιός έκανε την Μεσόγειο νεκροταφείο;Γράφει ο Θ. Γκουρνέλος

Λέξεις και φράσεις χιλιοειπωμένες ''ανείπωτη τραγωδία'', ''νεκροταφείο η μεσόγειος'' και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να περιγράψουν τα περιστατικά με τους πνιγμένους λαθρομετανάστες που προσπαθούν να έρθουν στην ''γη της επαγγελίας'', σαφώς και δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την πραγματικότητα. Όμως και αρκετά να ήταν, δεν εξηγούν το γιατί έρχονται εδώ αυτοί οι άνθρωποι.

Από την μια μεριά υπάρχει ένα baby boom, ένας αριθμητικά ακμάζων πληθυσμός ανθρώπων της Αφρικανικής ηπείρου (αλλά και της Ασίας) και ειδικά των πιστών του Ισλάμ, πάμφτωχοι, με ελάχιστη παιδεία και μάθηση ,σχεδόν ανύπαρκτο μέλλον στους οποίους οι φήμες από χωριό σε χωριό, τα κηρύγματα ορισμένων ιερέων, οι φρούδες ελπίδες των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και τα θετικά μηνύματα που στέλνουν όσοι συγγενείς κατάφεραν να βρουν μια δουλειά στην Ευρώπη, έκαναν την Ήπειρο μας και τα κράτη της να μοιάζουν με την λύση στα προβλήματα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έρχονται, εκεί πατάνε και τα κυκλώματα που τους διακινούν, είτε για να κερδίσουν χρήματα, είτε για να ικανοποιήσουν περισσότερο συνωμοσιολογικά σενάρια και υποθέσεις.

Από την άλλη όμως η αποδοχή των ανθρώπινων αυτών κυμάτων δεν είναι λειτουργική, δεν είναι αποδοτική και λειτουργεί προβληματικά, αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν οι έρευνες και οι δημοσκοπήσεις που εξετάζουν την άποψη των Ευρωπαίων σχετικά με τους μετανάστες, η δε αντίδραση των κατοίκων αντικατοπτρίζεται στις εκλογικές διαδικασίες και την άνοδο των αντιμεταναστευτικών κομμάτων, των λεγόμενων «ακροδεξιών» κομμάτων. Δυστυχώς ολόκληροι πολιτικοί χώροι και οργανισμοί είτε της αριστεράς ,είτε της δεξιάς, είτε για ιδεολογικούς, εκλογικούς ή οικονομικούς λόγους, καλλιεργούν την είσοδο των μεταναστών, την αποτυχημένη μέχρι τώρα, ενσωμάτωση τους και ισχυρίζονται πως ο τρόπος με τον οποίο θα αποφύγουμε τέτοιες τραγωδίες είναι τα "ανοικτά σύνορα" (opened borders project), η εαυτοφοβία των Ευρωπαίων και η πάταξη των "ρατσιστικών" αντιλήψεων που διακατέχει τον πληθυσμό όλων των κρατών της ηπείρου! Όλο αυτό συνεχίζεται σε έναν ιδεολογικό και πολιτιστικό αγώνα όπου έννοιες όπως η πατρίδα, η ταυτότητα και ο πολιτισμός, βρίσκονται υπό συχνό πυρ διότι δεν ενάγουν με την ομόνοια, την ισότητα, τον εξισωτισμό, την εύρυθμη διαβίωση γηγενών και ξένων στην Ελλάδα, την Γαλλία, την Ιταλία κλπ. Όμως οι ίδιοι αυτοί υπερασπιστές αυτών των θέσεων, πέφτουν στο τραγικό για αυτούς λάθος της αφελούς, εκούσιας ή ακούσιας παράληψης των χαρακτηριστικών της ταυτότητας των ίδιων των μεταναστών. Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ευρώπη γιατί έχει χαβαλέ η Ευρωπαϊκή κουλτούρα, δεν πνίγονται σε καρυδότσουφλα επειδή θέλουν να πίνουν καφέ στον Πύργο του Άιφελ, το Κολοσσαίο ή την Ακρόπολη των Αθηνών, ούτε είναι έτοιμοι να ξεχάσουν την ταυτότητα τους να ντύσουν τις γυναίκες τους με 12ποντα τακούνια και τους άντρες τους να τους κάνουν hipsters. Έρχονται γιατί έχουν ανάγκη από φαγητό και χρήματα, κατ' επέκταση και σωστά από μέρους τους, διατηρούν την δικιά τους κουλτούρα και προσπαθούν να την επιβάλουν ενώ παράλληλα προσπαθούν να φτιάξουν την ζωή τους. Έρχονται σε σύγκρουση με τις άλλες ταυτότητες, δηλαδή τις Ευρωπαϊκές, αλλά και τις μη Ευρωπαϊκές (να θυμίσω πως Κούρδοι και Τούρκοι έχουν πολλές φορές σφαχτεί στο Λονδίνο, Μπαγκλαντεσιανοί και Πακιστανοί στην Αθήνα κλπ) άρα δημιουργούν ένταση που στην συνέχεια αυτό εξελίσσεται σε σύγκρουση από την οποίο πάντα προκύπτει ένας νικητής και ένας ηττημένος. Σαφώς είναι αφέλεια να νομίζει κανείς πως ο μέσος μετανάστης από την Ασία ή την Αφρική θα υιοθετήσει άμεσα τον υλιστικό μαρξισμό, τον διεθνισμό ή θα απαρνηθεί την πίστη του για να τρέξει να στηρίξει την ''ανοικτά σύνορα'' αριστερά ή την φιλελεύθερη οικονομικά δεξιά. Μόλις κάποιος από αυτούς ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο δεν σημαίνει πως αυτόματα θα γίνει φιλελεύθερος υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας και της αριστεράς και της ''προόδου'', ούτε όνειρο τους είχανε να τους εξηγήσει ο τάδε διεθνιστής το μανιφέστο του, ούτε φυσικά να τους διώξουν γιατί ανήκουν σε άλλη εθνική, θρησκευτική και φυλετική ομάδα. Άρα θα αγωνισθούν για να διατηρήσουν αυτό που είναι και που θέλουν να είναι.

Το ζήτημα που προκύπτει λοιπόν αφορά τόσο τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό των κρατών που καλλιεργούν την λαθραία μετανάστευση ακόμα και με Μ.Κ.Ο ή εθελοντικές οργανώσεις, όσο και η αδυναμία των κρατών της Ευρώπης να υιοθετήσουν μια ενιαία μεταναστευτική ατζέντα. Αν στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η Ν.Δ θεωρεί πως μια νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών θα τους οδηγήσει εκτός χώρας μιας και θα πάνε σε βορειότερες, άλλο τόσο λάθος είναι η λογική των βόρειων κρατών που βλέπουν τα μεσογειακά κράτη σαν αποθήκες ψυχών. Το αποτέλεσμα αυτής της σκέψης είναι πως σήμερα, κάπου σε κάποιο χωρίο της ερήμου ή των Αφρικανικών δασών ή των ορεινών όγκων της Ασίας, να υπάρχουν κάποιοι φτωχοί και δύσμοιροι άνθρωποι, μιας εντελώς άλλης κουλτούρας, οι οποίοι φαντάζονται πως θα ευτυχίσουν, θα λυτρωθούν και θα ζήσουν άνετη ζωή εάν καταφέρουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Ακριβώς για αυτό αναλαμβάνουν τα ακραία ρίσκα και πέφτουν με προθυμία στα χέρια των διακινητών (μιας και το έφερε η κουβέντα δεν είδα την αριστερά να ζητάει την ισόβια ποινή κάθειρξης για αυτούς ή ακόμα καλύτερα την θανατική τους καταδίκη) οι οποίοι δίχως στάλα ανθρωπιάς τους βάζουν να βουλιάξουν στα νερά της μεσογείου. Όταν έρθουν εδώ θα αντιληφθούν πως σαφώς και δεν είναι ρόδινα τα πράματα και πως όπως είχαν την κουλτούρα τους στο δικό τους χωριό, έτσι και οι ντόπιοι, έχουν την κουλτούρα τους στο δικό τους ''χωριό''.


Η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν μπορεί να γίνει ούτε ιδεοληπτικά, ούτε με μοναδικό μέτρο την οικονομική ανάπτυξη και το τι έδειξαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων. Η πολιτιστική σύγκρουση είναι εκείνη η οποία εις βάθος καθορίζει την από κοινού διαβίωση γηγενών και ξένων άρα και την οικονομική ανάπτυξη και ου τω κάθε εξής. Όσο η Ευρώπη, είτε ως Ε.Ε, είτε απλά ως σύνολο διακατέχεται πολιτιστικά από σύνδρομα ''μεταναστολαγνείας'' και όσο αρνείται να σε θεσμικό και διακρατικό επίπεδο να υιοθετήσει μια ενιαία ατζέντα, τόσο θα βλέπει φουρνιές δύσμοιρων ανθρώπων να ξεβράζονται στις παραλίες της νεκροί. Αυτή η ιδεολογική προσέγγιση και η πολιτική στάση φέρνει περισσότερους μετανάστες, άρα στην διαδικασία αυτή έχει και περισσότερους νεκρούς, αν η Ευρώπη είχε πάγια και ενιαία θέση ενάντια στην μετανάστευση προφανώς και αυτοί οι άνθρωποι θα έμεναν εκεί που ανήκουν και θα έβρισκαν άλλους τρόπους να λύσουν τα προβλήματα τους. Η ίδια η κουλτούρα και η ιδέα της ''ενίσχυσης'' της Ευρώπης με φτηνά εργατικά χέρια, είναι που μετατρέπει την Μεσόγειο σε νεκροταφείο και δίνει ζωντάνια σε ένα τεράστιο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανθρώπων που δεν αφορά μόνο τους διακινητές και τα δίκτυα των εξτρεμιστών, αλλά και τις Μ.Κ.Ο ,τους πολιτικούς χώρους και τις πολιτικές ομάδες που τους τάζουν ίσα δικαιώματα και καλύτερο βιοτικό επίπεδο και τους βάζουν να κουνάνε τα πλαστικά σημαιάκια και τα πλακάτ στις προεκλογικές εκδηλώσεις.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

From HEIL GAP (or mind the GAP)
«Λέξεις και φράσεις χιλιοειπωμένες » ή … «Λόγια, λόγια κομπολόγια.» …. αυτό τουλάχιστον κατάλαβα διαβάζοντας το άρθρο σας κύριε Θ. Γκουρνέλο.
Ένα κείμενο ειδικά φτιαγμένο για να γίνει αποδεκτό από όλους ….
Χμ, τέλειο κείμενο ώστε να καλύπτονται όλες οι πολιτικές δυνάμεις της πατρίδας μας.

Έχοντας όμως ζήσει σε όλη σχεδόν τη δυτική Αφρική και έχοντας επισκεφτεί και την υπόλοιπη μαύρη ήπειρο επιτρέψτε μου να σας πω δυο λόγια ….
Θα είμαι σύντομος.

Γράφετε : Οι μετανάστες δεν έρχονται στην Ευρώπη γιατί έχει χαβαλέ η Ευρωπαϊκή κουλτούρα,

Προφανώς και δεν έρχονται ούτε γιατί έχει χαβαλέ η Ευρωπαϊκή κουλτούρα, προφανώς και έρχονται γιατί έχουν ανάγκη από φαγητό και χρήματα, όπως συμπληρώνεται παρακάτω.

Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε ή δεν γνωρίζετε … τους λόγους για τους οποίους οι Αφρικανοί δεν έχουν φαγητό:
Όπως π.χ. την γαλλική DELMAS που κατάφερε να αποψιλώσει ότι δάσος υπήρχε στην Côte d'Ivoire (Ακτή Ελεφαντοστού) ή το ΔΝΤ έχει εισβάλει εδώ και δεκαετίες στην Δυτική Αφρική (http://greek1.blogspot.com/2011/06/prison-r-strauss-kahn.html#0 ) ή κάτι ψοφοβοήθειες τύπου unicef africa που σκοπό έχουν να κλείσουν τα μάτια του κόσμου στα εγκλήματα των νεοιμπεριαλιστών .

Ή παρακάτω όταν γράφετε ότι :
«Η ίδια η κουλτούρα και η ιδέα της ''ενίσχυσης'' της Ευρώπης με φτηνά εργατικά χέρια, είναι που μετατρέπει την Μεσόγειο σε νεκροταφείο και δίνει ζωντάνια σε ένα τεράστιο κύκλωμα εκμετάλλευσης ανθρώπων» ….ΚΑΙ …. «Αυτός είναι και ο λόγος που έρχονται, εκεί πατάνε και τα κυκλώματα που τους διακινούν, είτε για να κερδίσουν χρήματα, είτε για να ικανοποιήσουν περισσότερο συνωμοσιολογικά σενάρια και υποθέσεις. »

Μήπως ξεχάσατε κάτι …. και … Χμ και δεν κάνατε ουδεμία μνεία για την πολιτική των ανοικτών συνόρων της Ε.Ε. ;

Αφού οι άνθρωποι αυτοί θα συνεχίζουν να βρίσκουν την πόρτα της Ευρώπης ανοικτή και τα κοινωνικά επιδόματα της να τους αναμένουν ;;;

Χμ …
Δεν είναι φυσικό να μπαίνουν μέσα ;;;
Αλήθεια δεν βρίσκεται και εσείς κάτι τέτοια αρκετά δελεαστικά ;;;;

Και αυτά σας τα γράφει ένας άνθρωπος που κέρδισε τον σεβασμό των αφρικανών επειδή απλά και ο ίδιος τους σεβάστηκε τόσο σαν ανθρώπινα όντα και δημιουργήματα του ίδιου Θεού ... όσο και σαν μια διαφορετική ράτσα από αυτόν, μια άλλη ράτσα με την δική της κουλτούρα.
Γιατί φυλετισμός μπορεί να σημαίνει πως υπερασπίζομαι την ύπαρξη της ιδικής μου φυλής τιμώ την καταγωγή του, επιθυμώ να διατηρήσω το είδος μου …. αλλά φυλετισμός δεν σημαίνει απαραίτητα την αγάπη και τον σεβασμό μόνο της δική μου Φυλής!

Η Νέα Τάξη όμως θα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους ανόητους πληθυσμούς της Ευρώπης ….

Χα, χα, χα … όπως προχθές με το περίφημο debate για την ανάδειξη του πλέον αποδεκτού δια την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της European Commission διορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή το όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποτελείται από τους αρχηγούς των κρατών ή αρχηγούς των κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ , λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές …. και η πρόταση αυτή ΑΠΛΑ τίθεται ενώπιον του Κοινοβουλίου το οποίο πρέπει να εγκρίνει ή να ασκήσει βέτο στο διορισμό.

Τέτοιο είναι λοιπόν το παραμύθιασμα μιας τραβεστί δημοκρατίας που προωθεί η αφανής δικτατορία της νέας τάξης της ενωμένης Ευρώπης …. μαζί φυσικά με την Φυλετική Εξαφάνιση των Ευρωπαϊκών λαών, μέσω του εποικισμού της … ειδικά από το Ισλάμ !

Βέβαια όπως οι εγκληματίες που φωνάζουν κλέφτες …. έτσι και οι «ευρωκράτες» …. σήμερα φωνάζουν φασίστες για να καταφύγουν σε πιο αντιδημοκρατικές πολιτικές.

Εγώ όμως ένα ταπεινός blogger δεν πρόκειται να προτείνω λύσεις για τίποτα όπως ακριβώς κλείνω και το άρθρο μου :
800.000 Αφρικανοί περιμένουν να αναχωρήσουν για την Ευρώπη.
http://heilgap.blogspot.nl/2014/05/800000.html
Λύσεις υπάρχουν ... αλλά να ... εγώ σταμάτησα να τροφοδοτώ με δωρεάν ιδέες, μέσω διαδικτύου, τους έλληνες στείρους πολιτικούς!
HEIL GAP (or mind the GAP)

Unknown είπε...

Η οικονομία ξαναφτιάχνεται, τα μνημόνια κάποτε θα τελειώσουν, ο Έλληνας κάποτε θα ξυπνήσει, αλλά πριν γίνουν όλα αυτά θα φροντίσουν να μην υπάρχουν Έλληνες στην Ελλάδα ή να είναι μειοψηφία. Αλλά γι'αυτό το τελευταίο δεν "πρέπει" να ανησυχούμε γιατί θα μας πουν ξενοφοβικούς!