Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Η Ορθοδοξία είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό», λέει ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ



Στοκχόλμη. Ο Καρλ Μπιλντ* (Nils Daniel Carl Bildt) υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας - ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg (2006, 2008, 2009, 2013) του Council on Foreign Relations (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής και ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη - θεωρεί ότι η Ρωσία έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια. Ενώ έδειξε σύνδεση με τις «δυτικές αξίες» κατά την πρώτη δεκαετία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και προσπάθησαν να τις επιβάλλει στους πολίτες της, η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας παίρνει μια σταθερή στάση κατά της Δύσης, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο REX.

Σύμφωνα με τα λόγια του Bildt, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει την προσήλωσή του όχι στις παγκόσμιες αξίες, αλλά στις αξίες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που γίνεται σαφές από ένα post του στο Twitter του.

Η νέα αυτή συμπεριφορά κατά της Δύσης του Πούτιν βασίζεται στο βαθύ συντηρητισμό των ιδεών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι πεπεισμένος ο  Καρλ Μπιλντ.

Ο Σουηδός υπουργός εξηγεί την επιδίωξη να καταστραφεί η ουκρανική εκκλησία και να φερθεί η ουκρανική αυτοκέφαλη εκκλησία πίσω στις πτέρυγες του Πατριαρχείου Μόσχας, με τον Πούτιν να επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας. Αλλά ακριβώς η Ανατολική Ορθοδοξία, σύμφωνα με τον Bildt, είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.

* Ο Καρλ Μπιλντ, ο οποίος είναι διαβόητος για τον ανθελληνισμό του, αφού όπου υπάρχει αντίπαλος της Ελλάδας αυτός εμφανίζεται να τον υποστηρίζει (ΠΓΔΜ, κατεχόμενα στην Κύπρο, Τουρκία), προέκυψε ότι είναι και πληροφοριοδότης των Αμερικανών. Ο Τζούλιαν Ασάντζ του «WikiLeaks», έδωσε το «πράσινο φως» στους συνεργάτες του να δείξουν στη σουηδική εφημερίδα Expreseen απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη προς το State Department, από το οποίο προκύπτει ότι ο Μπιλντ «συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση με παράνομο τρόπο». Ο Καρλ Μπιλντ φέρεται να είναι πληροφοριοδότης των Αμερικανών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970! Φέρεται να στρατολογήθηκε από τον υπεύθυνο στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Καρλ Ρόουβ με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση από παλιά.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ) - Την είδηση την είδα εδώ.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και κάποιοι Σουηδοί που αντιστέκονται.
https://www.youtube.com/watch?v=sRnaKisibYU

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και $κ@τ@ στη Μασωνία!

Ανώνυμος είπε...

Αν εννοεί τον νεορωσσικό ιμπεριαλισμό όπως εκφράζεται μέσω του ελέγχου της ορθόδοξης εκκλησίας καλά τα λέει. Ειδάλλως "...ου γαρ είδασι τι..λέγουσι". Και δυστυχώς πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο.
Τάσος

konion είπε...

Πᾶλι ἀστοχία, τὸ Ἰσλάμ δὲν εἶναι;
Προφανῶς ὄντας ἄνδρας δὲν τὸν νοιάζει.

Ανώνυμος είπε...

Για όλους εσάς, που αδημονείτε να γίνετε πολίτες της Ρωσικής Ορθόδοξης Κοινοπολιτείας παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω:

http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/04/26/tis-aminis-ola-ta-paidia/

http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/04/18/i-katara-tis-asias/

http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/04/10/rossiya-rodina-moya/

http://gravitasetconstantia.wordpress.com/2014/04/05/mas-agapane/

Δεν είμαι κανένας σούπερ ειδικός, αλλά νομίζω ότι τα λέει σωστά. Τουλάχιστον προβληματιστείτε λίγο. Η Ελλάδα έχει προβλήματα. Ο Δυτικός κόσμος το ίδιο. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Η Ελλάδα έχει ματώσει και συνεχίζει να ματώνει από τη Ρωσία και την επιρροή της.

Alexandros είπε...

H Eκκλησία της Ελλάδας δεν θα πρέπει να βγάλει μία ανακοίνωση και να του απαντάει όπως πρέπει?Το Οικουμενικό Πατριαρχείο?

Ανώνυμος είπε...

Kαλα, η Ορθοδοξια που υπάρχει πάνω απο 2.000 χρόνια τώρα ειδικα θα απειλησει τον "δυτικό" πολιτισμο;
Τόσα χρόνια ροχάλιζε;
Μπάρμπα-Μπιλντ, εβραιομασόνε, πόσα σου δινουν για να προπαγανδιζεις ηλιθιοτητες;

Ανώνυμος είπε...

Οι ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας τι κάνουν;
Περιμένουν να καταδικάσουν την Εκκλησία ως τρομοκρατική οργάνωση για να μιλήσουν;

ΒΕ.Λ. είπε...

Έχουν ενδιαφέρον κάποια σχόλια απο την πηγή του δημοσιεύματος(http://deltio11.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3584.html)

Γράφει ο Γιαταγάνας:

«Δυτικές αξίες και δυτικός πολιτισμός, σημαίνει «ολοκαύτωμα», «ανεκτικότητα», πρέζα Σια/Αφγανιστάν, χασίσι Σια/Κοσσοβο, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα και ομοφοβία, αντιρατσισμός, Μπούργκα , τζαμί , έχεις ταλέντο, κλπ. κλπ. κλπ.»

Γράφει ο Αποστόλης:

«Δεν σε σέβονται που τους προστάτευες χιλιετίες απο τους βαρβάρους, που τους εκπολίτισες και έκανες τα ζώα ανθρώπους .....
Δεν σε φοβούνται γιατί γαλουχήθηκες να συγχωρείς να είσαι φιλεύσπλαχνος και να γυρίζεις και το άλλο μάγουλο......
Τι να περιμένεις ;;;;;;
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι ...!!!!!!!!!»

Ανώνυμος είπε...

Μα απο παντα τους ενοχλούσε η ορθοδοξία!Γιατί αναρωτιέστε! Οι σταυροφόροι δε τη μίσησαν ; Και αυτό φάνηκε! Και οι Εβραίοι απο πάντα!Αυτοι θυμούνται ποιοί ηταν οι πρόγονοί μας, γ αυτο κ τόσο μένος, αλλλα εμεις ξεχάσαμε! Αυτο ηθελαν κ αυτοι, να ξεχασουμε, να γινουμε καποιοι αλλοι! Κ να ξερετε στα σχεδια τους ειναι να δημιουργήσουν ενα νεο έθνος στη θεση ημών, κ κατόπιν να υποδουλώσουν όλη την ανθρωπότητα!Μεσω της εκπαιδευσης κ του πολιτισμού, ν αλλάξουν τα παντα μεχρι την ηθικη εξαθλιωση των ανθρωπων, μεχρι οξ ανθρωποι να γινουν αντικειμενα, ζωα, ρομποτ.

Ανώνυμος είπε...

Ο δυτικός πολιτισμός από παλιά θεωρούσε την ορθοδοξία ως απειλή! Οσοι ειναι ψαγμένοι, και ξερουν την ιστορία μεσ απο τις ιστορικές πηγές και τη μελέτη των γεγονότων κ όχι απο τα συγγράμματα του υπουργείου ή των καθε ψευτοδιανοούμενων, ξερουν οτι στ αλήθεια καποιοι θα μπορουσαν να θεωρήσουν την ορθοδοξία ως απειλή! Επισης ξερουν να βλεπουν τα πραγματα χωρις παρωπίδες κ ψευδαισθήσεις και δεν τους παραξενεύει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! Καθως σε αυτη τη ζωη ΟΛΑ ειναι πιθανα, η πραγματικότητα αλλωστε ξεπερνα την χαζη κοινή λογική του μεσου ανθρωπου που του την φτιάχνουν οι ειδησεις και το κατεστημενο, κρυβοντας συστηματικα κ παραποιώντας την αλήθεια!Αν μελετησεις την ιστορια και τις ανθρωπινες κοινωνίες, τις ανθρωπινες συνηθειες διαχρονικά, ολα αυτα που δε γραφουν τα σχολικα βιβλια, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, θα δεις τα πιο παραδοξα, τα πιο μη αναμενόμενα!Ετσι κατανοώντας τις ανθρωπινες αδυναμιες κ ιδιοτροπιες, τίποτα δε φανταζει αδυνατο, παραλογο, η υπερβολικο, ! Οι δυτικοι εχτισαν την καρδια του πολιτισμου τος σε αλλες βασεις! Πρωτα ηρθαν οι βάρβαροι, επειτα, δημιουργηθηκαν ισχυρες αυταρχικες μοναρχιες με εναν ατελείωτο κατάλογο ευγενών που αναλογα το βαθμο τους, ήταν ο ενας υποτελής στον αλλον, μια αυστηρη κοινωνικη ιεραρχια! Και κατω απο ολους οι λαοι, κ πιο υποτελεις οι αγροτες, φεουδαρχια! Η καθολικη εκκλησια αυστηρη, εκκοσμικευμενη, επειτα η αναγεννηση ο ουμανισμός, ο ανθρωπος καθιερωνεται ως αξια, χωρις την θεανθρωποκεντρική οπτική της ανατολής, ιδεολογιες, φιλοσοφιες, αθε ι σμός! Ενω στην ανατολή οι παραδόσεις εξελισσονταν καπως πιο αργα, σιγα......Οι βασικες αξιες του χριστιανισμου, του ελληνισμου, του θεανθρωποκεντρισμου, παραμενουν για αιωνες οι ιδιες! Υπαρχει ισχυρη παραδοση, που μεταδιδεται κ πλουτιζεται κ καθε φορα ξανα γεννιέται! Ενω η Δυση γερασε πια απ τις φιλοσοφιες της και οδευει στην διάλυση η οποία σημερα φανταζει ως παραδεισος κ ελευθερία! Φυσικο κ επομενο ειναι η Δυση να υποτιμα την Ανατολη, να παραμενει ε ας κοσμος ξενος, κλειστος, κ ασυλληπτος για τα αισθητηριά της, που βλεπουν μονο τη ξερη επιστήμη και την υλη που απαιτει η καλοπεραση του σωματος! Σκεφτειτε τωρα οι μασωνοι κ νεοεποχιτες και οι καμπαλιστες εβραιοι ποσο πιο μακρυα βρισκονται απο τις αξίες της ορθοδοξίας! Η ορθοδοξία γ αυτούς ειναι κατι το μισητό! Οι μασωνοι θεωρουν τους χριστιανούς μιάσματα!

Unknown είπε...

το link στο focus δεν υπάρχει πλέον

Ανώνυμος είπε...

Αυτο κι αν αποτελει αποδειξη οτι η Ορθοδοξια ειναι η μονη πλεον αληθινη Εκκλησια. Το συστημα ξερει οτι ειναι η μονη που ακολουθει τον Λογο του Θεου σωστα πλεον και γι'αυτο την φοβαται..πως δε φοβαται την Καθολικη Εκκλησια ας πουμε, ή τους Ιαχωβαδες? Η τους Πεντηκοστιανους, κ.λπ??

Δεν τους φοβαται γιατι αυτες ειναι αιρεσεις και οι αιρεσεις δεν αποτελουν απειλη για το συστημα, τουλαχιστον οχι αμεσες. Κι οχι μονο δεν τους φοβαται αλλα και τους ανεχεται και τους δινει και προνομια και τους προωθει κιολας..

Οι εχθροι του Χριστιανισμου δεν θελουν να μην πηγαινει ο κοσμος στην Εκκλησια καθολου (αυτο αλλωστε το εχουν προσπαθησει και στο παρελθον και ειχε αρνητικα αποτελεσματα γι'αυτους).

Αυτοι ειναι ευχαριστημενοι και μονο με το να πηγαινουν μεν στις εκκλησιες..απλα οι εκκλησιες αυτες να ειναι ''διαστρεβλωμενες'' και οχι πραγματικα Χριστιανικες. Αυτος ειναι ο στοχος τους.

Να κανουν τους μη-Χριστιανους να μας μισουν και τους Χριστιανους, πλανημενους, να ακολουθουν αιρεσεις και να μπαινουν σε κοσμικες, ψευτικες και ακυρες ΄΄εκκλησιες''. Η Καθολικη Εκκλησια δεν εχει τη δυναμη να ''ευλογησει'' καποιον γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει ο Χριστος μεσα της. Το ιδιο και καθε αλλη εκκλησια καθε αλλης αιρεσης.

Ακομα και για τους Χριστιανο-σκεπτικους δηλαδη, το γεγονος και μονο οτι το συστημα λεει μες στη μουρη μας οτι η Ορθοδοξια αποτελει τη μεγαλυτερη ''απειλη'', θα πρεπε να ειναι φωτεινο σημαδι neon, οτι δεν υπαρχει καμια αλλη Εκκλησια αληθινη περα απο την Ορθοδοξη.

Φυσικα και στην Ορθοδοξη υπαρχουν προδοτες..δυστυχως..αλλα συγκεκριμενα ατομα και οχι ολοκληρη η Εκκλησια, η οποια στην πλειοψηφια της διατηρει τον Λογο του Θεου.

Ανώνυμος είπε...

Δυτικός πολιτισμός σημαίνει αθεια, μασονία κ ατομισμός, όταν κατορθώσουν να σπάσουν τα δεσμά που μας κρατάνε όρθιους, ενωμένους κ χαμογελαστούς σαν λαός,παρά τα προβλήματα μας,(κ ένα από αυτά είναι η ορθόδοξη θρησκεία μας), τότε θα μας χειραγωγήσουν εύκολα κ θα μας καταστρέψουν σαν έθνος.