Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΛΙΑ: Δικαστήριο αθώωσε τον Dieudonne από την κατηγορία της «ρητορικής μίσους»



Όπως αναφέρει η Jewish Telegraph Agency (JTA):

Δικαστήριο του Παρισιού εξέδωσε την απόφασή του στις 20 Ιουνίου, σχετικά με αγωγή που κατέθεσε κατά του Γάλλου κωμικού η Ένωση Εβραίων Φοιτητών της Γαλλίας, ή UEJF, με την οποία ζητούσαν την αφαίρεση από το YouTube βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο και το οποίο χλεύαζε το Ολοκαύτωμα. Ο Dieudonne κατηγορούσε επίσης τον Γάλλο πρωθυπουργό Manuel Valls ότι έδειχνε υποτέλεια στους Γαλλο-Εβραίους. 

Ενώ το βίντεο κρίθηκε «ικανό να σοκάρει και να προσβάλλει», το δικαστήριο έκρινε ότι «το βίντεο επιδιώκει να στιγματίσει και να δυσφημίσει τον Manuel Valls και να καταγγείλει το προνομιακό καθεστώς που φέρεται να προορίζεται για τους Γάλλους Εβραίους» και «δεν μπορεί να δικαιολογήσει σοβαρούς περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης».


Ο Dieudonne, ο οποίος έχει καταδικαστεί αρκετές φορές για υποκίνηση φυλετικού μίσους κατά των Εβραίων, ξεκινούσε το βίντεο κρατώντας ένα πλαστικό ανανά, μια αναφορά στη φράση “Shoananas”, η οποία επινοήθηκε από τον Dieudonne και που ανακατεύει τη γαλλική λέξη για τον ανανά και την εβραϊκή λέξη για το Ολοκαύτωμα, μια λέξη που χρησιμοποίησε για να αρνηθεί, να ελαχιστοποιήσει ή να κοροϊδεύσει το Ολοκαύτωμα, χωρίς να παραβιάζεται η γαλλική νομοθεσία.

Αναφερόμενος σε μια ομιλία κατά του αντισημιτισμού από τον Valls στην οποία ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα, ο Dieudonne είπε, «Ορκίζομαι, συγκινήθηκα τόσο πολύ που το πίστεψα κιόλας. Θέλω να πω, εγώ πάντα πίστευα στο Ολοκαύτωμα, χωρίς να το γνωρίζω, αλλά ακριβώς τότε έγινα 100 τοις εκατό σίγουρος. Όταν γύρισα στο σπίτι, ήμουν τόσο διαλυμένος που ζήτησα από τη γυναίκα μου να μου κάνει ένα ανανά, για το ασβέστιο και το σίδηρο».

Στην ομιλία του, ο Valls είπε επίσης ότι οι Εβραίοι ήταν οι «avant-garde της Γαλλίας».

Στο βίντεο, ο Dieudonne είπε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι avant-garde. Είστε εκεί για να υπηρετείτε τους avant-garde. Είναι φυσιολογικό. Πρέπει να τους υπηρετούμε».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: