Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Πέταξαν 4χρονο παιδάκι έξω από εστιατόριο γιατί φορούσε αμάνικο μπλουζάκι



Όπως γράφει η Daily Mail, ο διαχειριστής ενός πολυτελούς εστιατορίου στην Ατλάντα της Γεωργίας στις ΗΠΑ, πέταξε έξω ένα 4χρονο αγόρι από το μεσημεριανό γεύμα, επειδή φορούσε ένα αμάνικο t-shirt με στάμπα τα χελωνονιντζάκια και παραβίαζε έτσι, τον ενδυματολογικό κώδικα!

Ο μικρός Lewis Roberts και η οικογένειά του είχαν πάει στο εστιατόριο ‘Tavern at Phipps Plaza’ για το μεσημεριανό γεύμα, αλλά τους είπαν ότι πρέπει να φύγουν, γιατί το μπλουζάκι του μικρού Λιούις δεν ήταν σύμφωνο με «τον ενδυματολογικό κώδικα για τους κυρίους» (‘gentlemens dress code’).

Το μικρό αγόρι είχε επιλέξει το ίδιο την μπλούζα του εκείνη την ημέρα, και ήταν ιδιαίτερα υπερήφανο για αυτή.

Η οικογένεια ζήτησε να μιλήσει με την διεύθυνση του εστιατορίου, αλλά δεν έγινε δεκτό.

Μέλος του προσωπικού του εστιατορίου τους εξήγησε ότι αν και ο Lewis ήταν μόνο 4 χρονών, το dresscode ισχύει για «κυρίους όλων των ηλικιών» και τους ζητήθηκε και πάλι να εγκαταλείψουν τον χώρο.

ΚΟ: Έχω την εντύπωση ότι εάν η οικογένεια ήταν Αφροαμερικάνοι και το παιδάκι ήταν μαυράκι, η είδηση θα είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή μέσα σε ελάχιστες ώρες, και στο σχετικό γκουγκλάρισμα μαζί με την είδηση θα εμφανιζόταν φαρδιά πλατιά και η λέξη «ρατσισμός». Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για την Ατλάντα της Georgia, του «κακού» Νότου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια: