Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΔΑΝΙΑ: Κανένας επίσημος δεν θέλει να πάει στα εγκαίνια του μεγάλου τζαμιού στην ΚοπεγχάγηΠολιτικοί και βασιλικοί προσκεκλημένοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν το παρών στα εγκαίνια του μεγάλου τεμένους στην Κοπεγχάγη.

Το Ισλαμικό Συμβούλιο της Δανίας, το οποίο βρίσκεται πίσω από το τέμενος; υποστήριξε ότι η έλλειψη της υποστήριξης θα μπορούσε να επιδεινώσει την πολιτική «ενσωμάτωσης» (των μουσουλμάνων) στη Δανία.

Όταν το μεγαλύτερο τζαμί της Δανίας θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του την Πέμπτη στην περιοχή Nordvest της Κοπεγχάγης, ελάχιστοι εξέχοντες προσκεκλημένοι θα είναι παρόντες για να λάβουν μέρος στους εορτασμούς.

Ο Βασιλικός Οίκος, οι Υπουργοί της χώρας και οι περισσότεροι από τους επτά αντιδημάρχους της Κοπεγχάγης-όλοι-έχουν προσκληθεί, δεν θα παρευρεθούν, παρά μόνο ο αντιδήμαρχος της πόλης για τα κοινωνικά ζητήματα, Jesper Christensen, συμφώνησε να εμφανιστεί, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό P4 DR.

«Κάποιοι συντηρητικοί και ριζοσπαστικοποιημένοι φορείς μπορεί να το χρησιμοποιήσουν αυτό ως ένα ακόμη επιχείρημα εναντίον του δημοκρατικού συστήματος και ότι ουσιαστικά οι πολιτικοί δεν θέλουν μουσουλμάνους», είπε ο Yildiz Akdogan, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου με τους σοσιαλιστές (Socialdemokraterne).

Ο Mohamed Al Maimouni, εκπρόσωπος για το Ισλαμικό Συμβούλιο της Δανίας – το οποίο βρίσκεται πίσω από το κτίσιμο του τζαμιού – δήλωσε την θλίψη του για την είδηση και υποστήριξε ότι αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει την «ενσωμάτωση» στη Δανία.

«Μιλάμε για το πρώτο μεγάλο τζαμί της Δανίας - κάτι που οι μουσουλμάνοι-περίμεναν για περισσότερα από 40 χρόνια», δήλωσε ο Αλ Maimouni. «Αυτό σημαίνει πραγματικά πολλά για εμάς».

Πολλά εξέχοντα πρόσωπα έχουν απορρίψει την πρόκληση ισχυριζόμενα διάφορες δυσκολίες, ενώ άλλοι έχουν επικρίνει το τζαμί, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί με 150 εκατομμύρια κορώνες από το Κατάρ.

Οι αντίπαλοι φοβούνται ότι το Κατάρ θα προσπαθήσει να επηρεάσει τους Δανούς μουσουλμάνους και να χρησιμοποιήσει μια πιο συντηρητική μορφή του Ισλάμ για να τους ριζοσπαστικοποιήσει.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιὰ ἐνσωμάτωσι ρὲ καραγκιόζη μουχαμέτη,πού ἤρθατε γιὰ νὰ μᾶς ἀλλαξοπιστήσετε καὶ κατακτήσετε χωρίς μάχη γιατὶ εἴσαστε δειλοί.
Νομίζετε!

Ἀλλά ποῦ θὰ πάη,πόλεμος θὰ γίνη καί τότε τρεχάτε ποδαράκια μου νὰ μὴ σᾶς χ@σ@@ ὁ κ@λ@ς μου θὰ φωνάζετε,σκουλήκια.

Ανώνυμος είπε...

Al MaiMOUNI!!!!

ο Αl Klaniari δεν εκανε καμια δηλωση;