Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Παρέλαση υπό τους ήχους της Катюша…



Ο υποστηριζόμενος από τα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρώην στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ την περίοδο 1980-1989, δήμαρχος της λαϊκής συνοικίας του Χαλανδρίου, αποφάσισε οι μαθητές να παρελάσουν την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, υπό τους ήχους της Катюша, του σοβιετικού πολεμικού εμβατηρίου που υιοθετήθηκε από το ΕΑΜ, ως «ύμνος του ΕΑΜ».… 
Λεπτομέρεια : το ΕΑΜ ιδρύθηκε μετά το 1940. 
Επίσης : για όσους γνωρίζουν ελάχιστη ιστορία: πιστό στην Μόσχα και στον «πατερούλη» Στάλιν και ευθυγραμμισμένο στο γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο Μη Επίθεσης (γνωστό ως «Σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ»)* της 23ης Αυγούστου του 1939, το ΚΚΕ διεκήρυττε ότι δεν πρέπει οι Έλληνες να πολεμήσουν τον Άξονα και μετά κατηγορούσε (ανοιχτή επιστολή Ζαχαριάδη) τον Μεταξά ως «υπ’ αριθμόν 1 εχθρό της Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι ο πόλεμος που διεξήγαγαν οι Έλληνες στα βουνά της Πίνδου κατά των Ιταλών ήταν «καταχτητικός» και «ιμπεριαλιστικός»... 
Μικρή λεπτομέρεια: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιτάσσονται στις παρελάσεις. Εκτός εάν έχουν κόκκινες παντιέρες και ωραία μουσική υπόκρουση (ή είναι "gay parades").




Η "Katyusha", («Κατιούσα»), (ρωσικά: Катюша) είναι ένα ρωσικό τραγούδι πολέμου που συνέθεσε το 1938 ο Εβραίος μπολσεβίκος συνθέτης Matvei Blanter (φώτο), με στίχους Mikhail Isakovsky
Το τραγούδι το έγραψε Blanter λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και απεικονίζει την λαχτάρα ενός κοριτσιού, της Katyusha, - που είναι το υποκοριστικό της Ekaterina (Αικατερίνη) - για τον αγαπημένο της που είναι στρατιώτης και υπηρετεί στα σύνορα μακριά. Την "Katyusha" πρωτοτραγούδησαν μαθήτριες ενός βιομηχανικού σχολείου στη Μόσχα για να αποχαιρετήσουν τους Ρώσους στρατιώτες που πήγαιναν στο μέτωπο ενάντια στη ναζιστική Γερμανία τον Ιούλιο του 1941. Το τραγούδι έγινε γρήγορα δημοφιλές σε όλη την ΕΣΣΔ. Και μετά το πήρε το ΕΑΜ...

Ο Matvei Isaakovich Blanter (1903-1990) ήταν γιος ενός Εβραίου τεχνίτη και γεννήθηκε στην πόλη Pochep. Ένα άλλο αξιοσημείωτο τραγούδι του Blanter εκείνης της περιόδου είναι το «Ο Στάλιν είναι η Πολεμική μας Δόξα»  (1937), ένας διαδεδομένος ύμνος στον Ιωσήφ Στάλιν.

* Διάβασε:

Για να το ελαφρύνουμε το πράγμα, υπάρχει και πιο light έκδοση της «Κατιούσας».. Ας την έχουν υπόψιν τους οι σύντροφοι των Βορείων Προαστίων την άλλη φορά.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

13 σχόλια:

Γεώργιος Κιντσάκης είπε...

"Συνεργοί των Ιεραποστόλων
θέλουμε να γίνουμε εμείς
και τα βήματα των Αποστόλων
ν' ακολουθήσουμε ως τα πέρατα της γης..."

konion είπε...

Γιὰ νὰ ποῦμε τώρα καὶ τοῦ στραβοῦ τὸ δίκιο, οἱ ἄνθρωποι ἤξεραν ἀπὸ προπαγάνδα! Ἦταν μάστορες.

Ἐδῶ ποῦ τὰ λέμε ὅλους μᾶς ἔχουν πείσει γιὰ τὴν πάλη τῶν τάξεων (διεθνὴ πάλη ἐννοῦμε, ὄχι ἐντὸς τῶν ἐθνῶν, ἐκτὸς κάποιων μὴ ἐξελιγμένων κοινωνιῶν, οἱ ὁποῖες δὲν θὰ ἔπρεπε κἂν νὰ ὑπάρχουν κατὰ Μάρξ) καὶ ὅτι τὸ κεφάλαιο δὲν ἔχει πατρίδα.
Ἔλα μου ὅμως ποῦ ἀπὸ τὸν Α' Παγκόσμιο ἡ πάλη τῶν τάξεων ξέφτισε ἐμπρὸς στὴν παλη τῶν ἐθνῶν κι ἀπ' ὅτι φαίνεται τὸ κεφάλαιο ἔχει καὶ παραέχει ἰδιοκτήτη καὶ πατρίδα τὸν ἑκάστοτε παγκόσμιο ἡγεμόνα. Εἴδατε τί ἔφτιαξαν στὸν Σαμαρᾶ οἱ «ἀφορές». Ποιὲς ἀγορὲς τρομάρα μας; οἱ Η.Π.Α. μέσῳ τῶν τσιρακίων των στὴν Εὐρώπη κατέβασαν καὶ ἀνέβασαν τὶς ἀγορὲς κατὰ βούλησιν. Διότι ὅποιος ἔχει τὰ ὅπλα τὰ παίρνει ὅλα κι ὅταν λέμε ὅλα ἐννοοῦμε ὅλα.

Φοινικας1957 είπε...

Να πω πως όποιος αρνιέται την προσφορά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή , είναι σα να φτύνει τη σημαία μας , την ιστορία μας .
Έτσι κι αλλιώς από όσο θυμόμαστε την ιστορία στην Ελλάδα μας οι αγωνιστές στέλνονται στα αζήτητα. Να απαριθμήσω τους πολεμιστές του 21 , αρχίζοντας απ τον Κολοκοτρώνη;;;
Και οι αγωνιστές της αντίστασης ξεφτελίστηκαν , εξοριστήκανε στα ξερονήσια , πολλοί δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους γερμανοτσολιάδες που αναδείχτηκαν σε ήρωες .
Μυστήριο η πατρίδα μας να τρώει τα παιδιά της .
Το ότι το ΕΑΜ είναι αυτό που πολέμησε τον κατακτητή είναι αδιαμφισβήτητο , και να το συζητήσουμε θα είναι άνευ ουσίας .
Το σημερινό μας κατάντημα οφείλεται στο ότι ο ανθός μας πατήθηκε κυνηγήθηκε, σκορπίστηκε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Έμειναν οι προδότες να κυβερνήσουνε εγκάθετοι των εγγλέζων και αμερικανών .
Το να γίνει μια παρέλαση με τον ύμνο του ΕΑΜ δεν είναι έγκλημα.
Δεν κοιτάμε το πόσο κυνηγήθηκαν οι πατριώτες , μας πείραξε μια παρέλαση;; Στο κάτω κάτω απωθημένο το είχανε .
Όσοι προσχώρησαν στο ΚΚΕ δεν το έκαναν για να φτιάξουνε μια πατρίδα δορυφόρο στην Σοβιετική Ένωση , αλλά μιά πατρίδα όπου ο εργάτης θα είναι αφεντικό στο ίδιο το εργοστάσιο , και ο αγρότης αφέντης στη γη του .
Βέβαια όλα αυτά τα όνειρα οι θεωρίες σκοντάφτουνε στον άνθρωπο και τις αδυναμίες του .
Διαβάζοντας Πλάτωνα , Αριστοτέλη , κατανοούμε ότι δεν μπορούμε να κυβερνηθούμε με αιτία τις αδυναμίες της ψυχής μας και τα πάθη μας .
Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να κυβερνήσει . Οι άνθρωποι αν τους αφήσεις τεμπελιάζουνε και πάνε όλα κατά διαόλου . Τρανό παράδειγμα εδώ είναι η ίδια η Σοβιετική Ένωση που δεν άντεξε .
Οι άριστοι είναι αυτοί που πρέπει να κυβερνάνε . Σκέψου να κυβερνάγανε τα χέρια ή τα πόδια και να είχανε στη γωνία το κεφάλι...
Ο λαός είναι τα χέρια , τα πόδια , το σώμα , και οι λίγοι είναι αυτοί που θα αναλαμβάνουνε τα ηνία...και δεν εννοώ τους δημαγωγούς σαν τον παπαντρέα και το σόι του...
Συγνώμη που έγραψα παραπανήσια πράγματα , αλλά το έκανα για να πω ότι αυτοί που ήσαντε κουμουνιστές στην βάση του κόμματος ήτανε άνθρωποι αγνοί , πατριώτες που θελήσανε την λαική κυριαρχία , και προδοθήκανε . Προδοθήκανε και από το ΚΚΕ , αλλά και κυνηγηθήκανε και από Πατρίδα.
Όλοι αυτοί λοιπόν που δολοφονήθηκαν , εξανδραποδίστηκαν , περάσανε τα πάθη του Χριστού θελήσανε κάποια στιγμή να παρελάσουνε με τον ύμνο του ΕΑΜ. Έτσι για να νιώσουνε την μικρή ικανοποίηση της αναγνώρισης ότι ο αγώνας τους υπήρξε δίκαιος , ότι πολέμησαν λυσσαλέα τον φασισμό , ότι δεν αναγνωρίστηκαν και το κάνουνε τώρα , έστω για τον εγωισμό....
Αντί να ερχόμαστε σε πολεμική τακτική ενάντια στον δήμαρχο , ας σκεφτούμε γιατί το έκανε , ποιά είναι η αιτία.
Φτάνει τόσο που πολεμήσαμε ο ένας τον άλλον . Και είμαστε λίγοι ρε γαμότο μου . Δέκα εκατομύρια Έλληνες φαγωνόμαστε , πόσοι θα μείνουμε στο τέλος . Ας κοιτάξουμε τις ορδές των βάρβαρων που γέμισαν τον τόπο . Ας ενωθούμε να πολεμίσουμε την κρίση...Ας σκεφτούμε ότι είμαστε αδέρφια .
Ο δήμαρχος καλά έκανε και παρέλασε με τον ύμνο του ΕΑΜ . Έβγαλε το άχτι του . Αν η αντίσταση είχε αναγνωριστεί μετά τον πόλεμο δε θα το έκανε αυτό τώρα.
Αυτή η παρέλαση καλά είναι να μας κάνει να αναρρωτηθούμε και να σκεφτούμε , και όχι να γίνουμε αμέσως αρνητές μιάς πράξης .
Μέσα από τα γιατί και τα πως θα γίνουμε καλύτεροι . Ας δούμε τα λάθη μας για να προχωρήσουμε .
Μια Ελλάδα κυνηγημένοι και τρωγόμαστε....

Ανώνυμος είπε...

τελικα ποιος ειναι πιο επικινδυνος για τη χωρα;
ο υμνος του τιμημενου εαμ, ή οι ακροναζιστοφασιστες της χ.α και ολων των υπολιοιπων μορφωματων;
Το ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, τους πονεσε πολυ τους εγγλεζογερμανους καπιταλες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξιζει να μιλας με κουμουνιστες. Ειναι σαν να μιλας στον τοιχο.

Ανώνυμος είπε...

Ελλας:η τελευταια σοβιετικη χωρα της Ευρωπης.....

Ανώνυμος είπε...

δεν συζητας με τον μπολσεβικισμο
τον τσακιζεις!!!!!!!

οι σχιζοφρενεις θρησκοληπτοι μπολσεβικιστες-μεσιανιστες προσπαθουν να επιβαλλουν την αρωστημενη θρησκεια τους δια της βιας στους ανθρωπους. εμεις οι ανθρωποι πρεπει να τσακισουμε τα σοβιετικα κτηνη που το 74 ντυθηκαν ανθρωποι κοροιδευοντας και ξεγελωντας τους πανιβλακες αστους.
δεν θα επρεπε να αφηνει ενα πατριωτιο μπλογκ σαν το δικο σας φωνες μισους και μπολσεβικικης μισαλοδοξιας αλλα να τα σβηνει ολα, οπως κανουν και αυτα τα σταλινικα κτηνη στα δικα τους μπλογκ σβηνοντας τα σχολια των ανθρωπων....

τον μπολσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
δεν θα ψοφησει μονος του
τσακισε τον!!!!!!!!!!!!!

«Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα... Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...».
(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ - «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»)

Ανώνυμος είπε...

@ Φοινικας1957,

Περί προσφορά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που αναφέρεις να ξέρεις ότι με το Internet μας έχει φύγει η τσίμπλα που είχαμε χρόνια και την είχαμε αποκτήσει ή στην πορεία της ζωής μας ή απλά κάποιοι από μας μεγαλώσαμε με αυτήν (τσίμπλα). Στην δεύτερη κατηγορία βάζω και τον εαυτό μου να ξέρεις .. Οπότε γνωστή η προσφορά του κκε και στο 1940 και μετά το '40  αλλά και πρίν το '40 σωστά ? όπως π.χ. και τον ρόλο του στην Μικρασιατική εκστρατεία-καταστροφή (και πάλι εδώ το λένε οι ίδιοι -κκε-). Επίσης ξέρεις φαντάζομαι ότι πέρα από εξορίες και ξερονήσια είχαμε και εξορίες και Σιβηρία.. Γνωστή και η τύχη των γενικών γραμματέων του κκε από το ίδιο το κκε.. Καλό είναι να μην ξεχνάμε και να αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη-εγκλήματα από όπου και αν προέρχονται. Ναι να συμφωνίσω περί Γερμανοτσολιάδες ή Ταγματασφαλίτες αλλά γιατί κρατάμε σιγήν ιχθύος για την εισβολή  π.χ. στην Πολωνία ή την Φινλανδία ή για το παιδομάζωμα του εμφυλίου από τους γνωστούς αγνώστους..?
Ναι μπορεί στην βάση του κκε  να υπήρχαν άνθρωποι αγνοί - πατριώτες , αλλά με αυτή την ηγεσία και αυτό το κόμμα ισχύει το : Δεν ήξερες... Δεν ρώταγες.. δεν έβλεπες..Τι έκανες στον πόλεμο (εμφύλιο) μπαμπά...
Κριτική να γίνεται παντού και σε όλα και όχι να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Καλό είναι αυτά να τα αφήνουμε πίσω μας και να κοιτάμε μπροστά γιατί μόνο κακό κάνει η διχόνοια και ναι συμφωνώ σε αυτό που λές : "Ας κοιτάξουμε τις ορδές των βάρβαρων που γέμισαν τον τόπο . Ας ενωθούμε να πολεμίσουμε την κρίση...Ας σκεφτούμε ότι είμαστε αδέρφια ." , αλλά χωρίς να ξεχνάμε Φοινικα1957 γιατί το παρελθόν διδάσκει.
Το επιχείρημα και η λογική σου ότι:
- "Ο δήμαρχος καλά έκανε και παρέλασε με τον ύμνο του ΕΑΜ . Έβγαλε το άχτι του ."
- "Αντί να ερχόμαστε σε πολεμική τακτική ενάντια στον δήμαρχο , ας σκεφτούμε γιατί το έκανε , ποιά είναι η αιτία."
- "Όλοι αυτοί λοιπόν που δολοφονήθηκαν , εξανδραποδίστηκαν , περάσανε τα πάθη του Χριστού θελήσανε κάποια στιγμή να παρελάσουνε με τον ύμνο του ΕΑΜ. Έτσι για να νιώσουνε την μικρή ικανοποίηση της αναγνώρισης ότι ο αγώνας τους υπήρξε δίκαιος , ότι πολέμησαν λυσσαλέα τον φασισμό , ότι δεν αναγνωρίστηκαν και το κάνουνε τώρα , έστω για τον εγωισμό...." ,
το βρίσκω αφελές και πρόχειρο και το λέω αυτό καλοπροαίρετα γιατί Φοινικα1957 δεν σε ξέρω. Εμένα Φοινικα1957 το γεγονός αυτό μου φαίνετε εκ του πονηρού (γνώμη-αποψή μου περί του γεγονότος). Έβγαλε το άχτι του ποιός ? ο Δήμαρχος που πολέμησε στον εμφύλιο ? και όλοι αυτοί που πολέμησαν ή για την μνήμη αυτών που δολοφονήθηκαν - εξανδραποδίστηκαν - περάσανε τα πάθη του Χριστού από την κακιά δεξιά αλλά όχι από το κακό κκε ? θα τρελαθούμε ???
Για τους Σταλινικούς ή για την μνήμη του Ζαχαριάδη , τους Ζαχαριαδικούς που βασανίστηκαν στα "ξερονήσια" (της Σιβηρίας και στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες), για την μνήμη του Παντελή Πουλιόπουλου - Σιάντου – Τσίπα - κ.λ.π. σιγήν ιχθύος από αυτούς που έβγαλαν το άχτι τους..
Αλήθεια Φοινικα1957 άμα κάποιοι άλλοι και με τον Δήμαρχο παρέα π.χ. στον Μελιγαλά έβγαζαν το δικό τους άχτι τι θα έλεγες ? ποιά θα ήταν η στάση-γνώμη-άποψη σου ? (Κάθε νόμισμα έχει δύο διαφορετικές όψεις).
Εγώ αυτά τα βλέπω διχαστικά και εκ του πονηρού . Μου θυμίζουν την φράση “ο φερετζές του π@ύστ@” αλλά που σε αυτή την περίπτωση είναι κατά την γνώμη μου “ο φερετζές του “αριστερού” ” . Η λέξη αριστερός σε εισαγωγικά , η κίνηση πολύ προχώ και μέσα στο πνεύμα της εποχής μας (Χ.Α.).
Όλο αυτό κάποιοι το ονομάζουν και άχτι..
Το «αυγό του φιδιού» και η πονηρία της «αριστερής» απάτης, για να συγκαλύψουν το «αυγό του κροταλία», δηλαδή τον πλανητικό φασισμό της Νέας Τάξης που ζούμε.
Φιλικά Γ.
υ.γ. Ενώ όλοι μιλάνε για τον big brother , το φακέλωμα του Facebook, κ.λ.π. , για να γράψεις ένα σχόλιο σε υποχρεώνουν να δώσεις τα στοιχεία σου -τον λογαριασμό email σου π.χ. - .
Ευχαριστώ το blog Κ.Ο. που μου δίνει την δυνατότητα να σχολιάζω σαν ανώνυμος.

Unknown είπε...

Για άλλη μια φορά καταφαίνεται ο ξεπεσμός των Ελλήνων! Ενώ η χώρα και το έθνος με όλες του τις τάξεις έχουν μπει στο στόχαστρο ξένων κέντρων και ντόπιων ζμπίρων τους και μας διαλύουν εμείς ακόμη αλληλοτρωγόμαστε με ξεπερασμένες διαφοροποιήσεις "αριστερά-δεξιά" "εθνικιστές-κομμουνιστές" και άλλα παρόμοια φαιδρά. Στοιχειώνουμε το παρόν και το μέλλον της Ελλάδος με τα φαντάσματα του χθες, είμαστε εις θέσειν να αλληλοσκοτωθούμε ενώ είμαστε στην ίδια μοίρα και οι όντως εχθροί μας -εθνικοί ταξικοί οι ίδιοι είναι- είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν. Δεν ακούγεται πλέον λόγος κατά των εχθρών της πατρίδος ή κατά του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού. Ο μόνος λόγος που ακούμε πλέον είναι λόγος Ελλήνων κατά Ελλήνων. Αν δεν μονοιάσουμε, αν δεν συμφωνήσουμε σε έναν τουλάχιστον κοινό παρονομαστή είμαστε τελειωμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Την μελωδία χρησιμοποήσαν και οι Ισπανοί της Division Azul.
https://www.youtube.com/watch?v=pdwRbgFAS80

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από αυτά που προβλέπονται σε παρελάσεις,το τραγούδι "Πήραμε το Αργυρόκαστρο"από τη Μαρινέλλα νομίζω θα ταίριαζε καλύτερα.Ούτε ρώσικο που ήθελε ο άλλος, ουτε εθνικιστικό που θα πούνε κάποιοι κολλημενοι.Αυτα τα τραγουδια πρεπει να ακουνε τα παιδια.Αφού δεν ευχαρίστησαν τη Lady Gaga που σήκωσε Ελληνική Σημαία στη συναυλία της,πάλι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ιωαννης ραπος
ασε την αρισετριστικη προπαγανδα δεν απευθυνεσαι σε πανηλιθιους ακροδεξιουληδες....

τι εννοεις ολοι μαζι?
οι ελληνες με τους αριστερους?
αφου εσεις οι αριστεροι ειστε εναντιον του ελληνικου εθνους και παντα πολεμησατε εναντιον της ελλαδας. σημερα προτρεπετε και παροτρυνετε τους λαθρομεταναστες σας,να σφαζουν και να βιαζουν τον ελληνικο λαο

και ολες αυτες οι ταξικες μπουρδες και ο ταχα μου καπιταλιστικος ιμπεριαλισμος ενω ξερεις πολυ καλα οτι ειναι το παγκοσμιο καπιταλιστικο σοβιετ, και στην ελλαδα οι εαμοβουλγαροι καπιταλιστες που ηρθαν απο α.γερμανια, πολωνια, σοβιετια κ.λ.π μεγαλοκαναλαρχες μεγαλονταβαντζηδες που ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις δεν ειπες κουβεντα γιαυτους και για το λαομισητο σοβιετικο κατοχικο τσοχατζοπουλικο ρεπουσιο μισελληνικο αριστεριστικο καθεστως σας του 74....

αλλου αυτα συντροφε εκανα και γω παλια μαρξιστικη προπαγανδα στα εξαρχεια και στα παν/μια...

ενας ειναι ο υπερτατος εχθρος!
ο εαμοβουλγαρικος ρεβανζιστικος αριστεριστικος διεθνισμος!
μετα οι βλακες οι φιλελε...τουλαχιστον στην ελλαδα....

Ανώνυμος είπε...

1922 "ΟΙΚΑΔΕ"
1940 ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- ΒΟΡ.ΗΠΕΙΡΟΣ- ΚΥΠΡΟΣ- ΑΙΓΑΙΟ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ

Δεν ξεπλένονται όλα αυτά με την με δόλο συμμετοχή σας στο "εθνικό" ΕΑΜ του 1943 και μόνον...
γιατί μόνον αυτή τη χρονιά το ΕΑΜ ήταν ελληνικό.

Είναι μόνον και πάντα απέναντι