Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Ντε Γκωλ: «Εκείνοι που εκθειάζουν την “αφομοίωση” των μουσουλμάνων μεταναστών έχουν μυαλό στο μέγεθος του κολιμπρί»Στο βιβλίο του «Ήταν ο ντε Γκωλ» (“C'était de Gaulle”), εκδόσεις Fayard, (2000), o πολιτικός και συγγραφέας Alain Peyrefitte (1925-1999), παραθέτει τον ντε Γκωλ σε μια ομιλία της 5ης Μαρτίου 1959:

«Είναι υπέροχο να υπάρχουν Γάλλοι κίτρινοι, μαύροι, μελαψοί. Δείχνουν ότι η Γαλλία είναι ανοικτή σε όλες τις ράτσες και έχει οικουμενική αποστολή. Αλλά εφ' όσον παραμένουν μια μικρή μειοψηφία. Διαφορετικά, η Γαλλία δεν θα είναι πλέον Γαλλία. Είμαστε ακόμα κατά κύριο λόγο ένας ευρωπαϊκός λαός, λευκός, με ελληνικό και λατινικό πολιτισμό και χριστιανική θρησκεία.

Μην μου κάνει εμένα κανείς μάθημα ιστορίας. Πόσοι από εσάς πήγατε σε μουσουλμανικές χώρες να δείτε τους μουσουλμάνους; Αν πήγατε, τους είδατε με τζελαμπά και σαρίκι; Μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι Γάλλοι. Εκείνοι που εκθειάζουν την «αφομοίωση» έχουν μυαλό στο μέγεθος του κολιμπρί, κι ας είναι και επιστήμονες. Προσπαθήστε να αναμίξετε λάδι και ξύδι. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι. Μετά από λίγο, θα διαχωριστούν και πάλι. Οι Άραβες είναι Άραβες, Οι Γάλλοι είναι Γάλλοι. Θα πρέπει να ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι η Γαλλία μπορεί να απορροφήσει δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνους, οι οποίοι αύριο θα είναι είκοσι εκατομμύρια και μεθαύριο σαράντα. Αυτοί που κηρύττουν την “αφομοίωση” και βλέπουν όλους τους Άραβες και Βέρβερους της Αλγερίας ως “Γάλλους”, πως θα τους αποτρέψουμε να εγκατασταθούν στη Γαλλία, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο; Τότε το χωριό μου δεν θα λεγόταν πια Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ (Colombey-les-Deux-Eglises - Κολομπέ-οι-δυο-εκκλησίες), αλλά ‘Κολομπέ-τα-δυο-τζαμιά’...


ΚΟ: Προχθές η είδηση: Τουλάχιστον πέντε «αφομοιωμένοι» Βρετανοί αναχωρούν κάθε εβδομάδα για το Ιράκ ή τη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου. Η «αφομοίωση» μάλλον δεν πέτυχε. Στο μεταξύ άλλοι «αφομοιωμένοι» σπέρνουν συνεχώς τον θάνατο στις πολυπολιτισμικές νεκροπόλεις της Δύσης. Την ίδια ώρα το σύνθημα στους λαούς της Ευρώπης μέσω FIFA, είναι ένα : «όχι στον ρατσισμό». Αλλά, μάλλον οι «αφομοιωμένοι» δεν πάνε γήπεδο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ και εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναζιστης και ο Ντε Γκωλ. παει κι αυτο. παμε παρακατω........

Unknown είπε...

Οι προοδευτικοι θολοκουλτουριαρηδες τι γνώμη έχουν στην δήλωση αυτή; Φασίστας και ακροδεξιός ο Ντε Γκωλ;