Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Συνελήφθη από την αστυνομία και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο ιεροκήρυκας για «διατάραξη δημόσιας τάξης», επειδή σύγκρινε τον Χριστό με τον Μωάμεθ!



Ο Mike Overd, πρώην αλεξιπτωτιστής και νυν «ευαγγελιστής δρόμου», διώκεται στη Βρετανία για υποτιθέμενη «θρησκευτική διατάραξη της δημόσιας τάξης».

Ο Overd, τον οποίον υπερασπίζεται το Χριστιανικό Νομικό Κέντρο, κατηγορείται εξαιτίας μιας καταγγελίας που έγινε στην αστυνομία του Taunton, ότι έκανε δημόσια μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού και την ζωή του προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Η αστυνομία έχει ενημερώσει τον πρώην αλεξιπτωτιστή ότι η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος σκοπεύει να του απευθύνει τρεις κατηγορίες, σύμφωνα με το άρθρο 5 του νόμου περί Δημόσιας Τάξης.

Αξιωματικός της αστυνομίας του Τόντον έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC και σε μια τοπική εφημερίδα, προτρέποντας τους κατοίκους να βιντεοσκοπήσουν το κήρυγμα του ευαγγελιστή, καθώς προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι το κήρυγμα Overd "προκαλεί προσβολή".

Ο αξιωματικός ζήτησε επίσης από τοπικούς εμπόρους να βιντεοσκοπήσουν και αυτοί τον Overd αν πιστεύουν ότι κηρύττει "προσβλητικά".

Ο Overd επιμένει ότι, όταν έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στην τέλεια ζωή του Ιησού Χριστού και την ζωή που είχε ο Μωάμεθ, δεν μιλούσε με «μίσος».

«Ήταν μια απλή σύγκριση και στηριζόταν στην πραγματικότητα. Ο Μωάμεθ είχε παντρευτεί ένα 9χρονο κορίτσι. Δεν έχω καθόλου μέσα μου μίσος κατά των μουσουλμάνων και μόνο κηρύττω την αλήθεια του ευαγγελίου. Πρόσφατα ένας μουσουλμάνος άνδρας ήρθε να με  υπερασπιστεί, όταν κήρυττα και ένας ντόπιος καταστηματάρχης άρχισε να μου φωνάζει».

«Ο μουσουλμάνος αυτός δεν αισθάνθηκε προσβολή, επειδή είπε ότι ήξερε ότι απλώς κήρυττα αυτό που πίστευα και συμφώνησε ότι δεν υπήρχε κανένα μίσος μέσα μου. Έχω καταγράψει αυτό το περιστατικό σε βίντεο και έχω επίσης το βίντεο ως απόδειξη των περιστατικών που με οδήγησαν σε αυτή την επικείμενη δίωξη», είπε ο Overd.

Ο Overd θα δικαστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: