Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 90χρoνο γιατί έδινε φαγητό στους φτωχούς

Ένας άνδρας 90 ετών αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 60 ημερών και πρόστιμο 500$ γιατί μοίραζε φαγητό σε άστεγους, λόγω ενός νέου νόμου που καθιστά παράνομη τη διανομή τροφίμων σε δημόσιους χώρους στο Fort Lauderdale της Florida.

Ο 90χρονος Arnold Abbott συνελήφθη μαζί με δύο λειτουργούς της τοπικής εκκλησίας (Sanctuary Church). Κατά τη διάρκεια της σύλληψης οι παρευρισκόμενοι φώναζαν στους αστυνομικούς ότι αυτές οι συλλήψεις αποτελούν ντροπή.
Ο ίδιος ο 90χρονος δήλωσε ότι: «Ένας από τους αστυνομικούς με πλησίασε φωνάζοντας “άσε κάτω το πιάτο”, σαν να κρατούσα όπλο» και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο φτωχοί από τους φτωχούς, δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Πως θέλεις να τους διώξουμε;»
Το 1999 ο Arnold Abbott μήνυσε την πόλη του Fort Lauderdale, επειδή είχε απαγορεύσει τη διανομή τροφίμων στην παραλία. Το δικαστήριο τον είχε δικαιώσει καθώς έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση.

Ο νέος νόμος, που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, και εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα στο Seattle, το Los Angeles, το Phoenix, το Dallas, και τη Philadelphia, ορίζει ότι η διανομή τροφίμων μπορεί να γίνεται μόνο σε απόσταση 152 μέτρων από κατοικημένες περιοχές. Ο νέος νόμος έχει δεχθεί σφοδρή κριτική και έχει κατηγορηθεί ότι στοχεύει σε κοινωνική εκκαθάριση.
Ο Arnold Abbott - ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει στο «αγάπα τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου»- δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της πολιτείας και θα συνεχίσει να ασκεί το λειτούργημά του.
Πηγή: Independent

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 7.11.2014
Αυτό είναι η ένδειξη του πιο άσπλαχνου προσώπου, όχι μόνο του νομοθέτη αμερικανού που είχε την έμπνευση ενός απάνθρωπου νόμου, αλλά και του αστυνομικού που θέλησε να την επιβάλλει. Γιατί εάν ο αμερικανός αστυνομικός είχε ανθρώπινα αισθήματα δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια απάνθρωπη ενέργεια. Θα μπορούσε να το παραβλέψει. Το παράδειγμα αυτό μπορεί να μας διδάξει πολλά, τα οποία δυστυχώς λόγω χώρου δεν μπορώ να αναπτύξω. Μπορώ όμως να αναπτύξω τουλάχιστον ένα και είναι το εξής : Όταν βλέπουμε ότι μας αναθέτουν έναν απάνθρωπο νόμο ο οποίος προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μπορούμε να τον αγνοήσουμε και να μην τον εφαρμόσουμε ακόμη και με κίνδυνο απώλειας της θέσεώς μας. Αλήθεια! Τι απολογία θα δώσουν όλοι αυτοί την Ημέρα της Κρίσεως, όταν ο Υιός του Θεού πει εις όλους αυτούς που θα είναι στα αριστερά του : Επείνασα και δεν μου δώσατε φαγητό. Εδίψασα και δεν μου δώσατε να πιω … ΄Εχουμε αναρωτηθεί και συλλογιστεί πόσο απάνθρωπες είναι τέτοιες ενέργειες για τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη επιβίωσης ; Tι θα απολογηθούν όλοι αυτοί οι άσπλαχνοι και άκαρδοι στο Δίκαιο Κριτή ;