Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

«Ιησούς» ήταν η τελευταία λέξη των 21 Αιγύπτιων χριστιανών που αποκεφάλισε η ISIS στη ΛιβύηΌταν το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησε το βίντεο με την άγρια ​​δολοφονία των 21 Κοπτών Χριστιανών στη Λιβύη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ένας καθολικός επίσκοπος παρατήρησε κάτι εκπληκτικό.

«Κατά τη στιγμή της βάρβαρης εκτέλεσης τους ... Το όνομα του Ιησού ήταν η τελευταία λέξη στα χείλη τους», είπε ο επίσκοπος Αντώνιος Αζίζ Μίνα της Γκίζας.

«Το αίμα των χριστιανών αδελφών μας είναι μια μαρτυρία που φωνάζει για να ακουστεί ... Δεν κάνει καμία διαφορά εάν αυτοί είναι Καθολικοί, Ορθόδοξοι, Κόπτες ή Προτεστάντες. Είναι χριστιανοί! Το αίμα τους είναι ένα και το αυτό. Το αίμα τους ομολογεί τον Χριστό», ανάφερε ο Πάπας, σύμφωνα με το περιοδικό The Economist, ο οποίος χαρακτήρισε μάρτυρες τα 21 θύματα*.

«Οι αδελφοί Κόπτες, των οποίων οι λαιμοί σκίστηκαν για τον μοναδικό λόγο ότι ήταν Χριστιανοί... ο Κύριος τους καλωσορίζει ως μάρτυρες», είπε σε προσευχή την επόμενη μέρα.

«Εμπιστεύθηκαν τους εαυτούς τους σε Αυτόν που θα τους δεχθεί αμέσως μετά. Αυτό το όνομα, που ψιθύρισαν τις τελευταίες στιγμές, ήταν σαν την σφραγίδα του μαρτυρίου τους», λέει ο Μίνα.

Οι Κόπτες Χριστιανοί είναι μειοψηφία και βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο στη Μέση Ανατολή από άλλους Χριστιανούς.

Με αφορμή την βάναυση δίωξη, ο επίσκοπος Giovanni Martinelli της Τρίπολης στη Λιβύη, λέει ότι «Λίγοι από εμάς έχουν απομείνει». Εκείνοι που παραμένουν στην περιοχή είναι ως επί το πλείστον Φιλιππινέζοι νοσηλευτές οι οποίοι επιθυμούν να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια, ενώ τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν εκκενωθεί.

* ΚΟ: Πρόκειται περί του επιχειρήματος «οικουμενισμός του αίματος», όπως το είπε ο ίδιος ο Πάπας. Σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα τον Δεκέμβριο του 2013, είχε πει:

«Για μένα, ο Οικουμενισμός είναι μια προτεραιότητα. Σήμερα, έχουμε τον οικουμενισμό του αίματος. Σε ορισμένες χώρες, σκοτώνουν τους Χριστιανούς επειδή φορούν σταυρό ή έχουν μια Βίβλο, και πριν από τη θανάτωσή τους δεν τους ρωτάνε εάν είναι Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Καθολικοί ή Ορθόδοξοι. Το αίμα είναι ανακατεμένο».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι δαιμονικό αυτό που συμβαίνει με τους αποκεφαλισμούς. Έχει ανοίξει η Κόλαση και όλο το μίσος του Δαίμονα, χτυπάει τα πρόσωπα των Βαπτισμένων στο Όνομα του Κυρίου Ιησού. Δεν ξέρουμε τι μέρες θα ξημερώσουν στο Εγγύς Μέλλον και για την Ελλάδα. Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά Φόβου.

konion είπε...

Ἂς ἀφήσουμε τὰ λόγια, ἀρκετά. Χρειάζονται ἔργα, κάποια στιγμὴ δὲν θὰ μείνῃ οὔτε ἕνας μας.
Τὸ σφᾶξε με ἀγά μ' ν' ἁγιάσω, τέλος.