Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Τα Marks & Spencer απαγορεύουν την λέξη «Ιησούς», αλλά όχι τις λέξεις «Αλλάχ» και «Τζιχάντ»



Το δημοφιλές πολυκατάστημα Marks & Spencer πυροδότησε μια διαμάχη όταν αποφάσισε να απαγορεύσει τις λέξεις «Ιησούς» και «Χριστός» από την υπηρεσία των λουλουδιών του, αλλά προφανώς δεν είχε κανένα πρόβλημα με τις λέξεις "Βούδας", "Αλλάχ" και "τζιχάντ".

Τώρα, η βρετανική πολυεθνική αλυσίδα έχει απαντήσει σε πελάτες οι οποίοι παραπονέθηκαν για την πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και επιτρέπει πάλι την λέξη «Ιησούς».

Σύμφωνα με το Christian Today, το κατάστημα αρχικά μπλόκαρε τις χριστιανικές λέξεις για να αποφευχθεί η «κακή χρήση» τους, με την ελπίδα να αποφευχθεί οποιαδήποτε προσβλητικότητα.

Αισχρολογίες καθώς και η λέξη "γκέι" ήταν επίσης στην απαγορευμένη λίστα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Christian Today: «Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή που έγινε, και δεν ήταν σίγουρα στις προθέσεις μας. Έχουμε αναθεωρήσει τις λέξεις που περιλαμβάνονται στον αυτόματο ελεγκτή φράσεων που είναι σε θέση να εμποδίζει τη χρήση και την κατάχρηση ορισμένων λέξεων".

Πελάτες που προσπάθησαν να προσθέσουν ένα δωρεάν μήνυμα όταν αγόρασαν λουλούδια δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν μία από τις απαγορευμένες λέξεις.

Ένα αναδυόμενο μήνυμα ανέφερε: «Συγγνώμη, υπάρχει κάτι στο μήνυμά σας, που δεν μπορούμε να γράψουμε».

Το μπλοκάρισμα αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Sunday Times, αφότου η Geraldine Stockford είχε αποκλειστεί από την αγορά μια ανθοδέσμης για μια κηδεία.

Ήθελε να πει ότι τα λουλούδια ήταν από μια οικογένεια που ανήκει στην "Εκκλησία του Χριστού στο Teddington."

Το πλήρες μήνυμα έχει ως εξής: «Σας ευχαριστούμε για την φροντίδα σας και την πρακτική βοήθειά σας για την Μάργκαρετ κατά τις τελευταίες ημέρες της ... Με αγάπη από την εκκλησία της οικογένειάς της, Christ Church Teddington." Η αείμνηστη Μάργκαρετ, 93 ετών, ήταν μέλος στην εκκλησία για 87 χρόνια.

Ο πρώην αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Λόρδος Carey του Clifton, δήλωσε στους Times: «Αν η λέξη Χριστός έχει γίνει μια προσβλητική λέξη μέσα σε ένα χριστιανικό κράτος τότε όλοι μας θα πρέπει να ανησυχούμε."

Η Andrea Minichiello Williams, διευθύνουσα σύμβουλος της νομικής εταιρίας ‘Christian Concern’, δήλωσε: "Είναι μια θλιβερή υπόθεση, αν θεωρήσουμε ότι η λέξη Χριστός χρησιμοποιείται ως κάτι που προσβάλει".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H σχετική εταιρεία είναι γνωστό ότι ανήκει σε Ισραηλίτες της Αγγλίας. Ιδρύθηκε από τον Μichael Marks,πρόσφυγα από Λευκορωσία,με την βοήθεια του ομοεθνούς του Ιsaac Dewhirst, ο οποίος του έδοσε τον λογιστή και ταμία του Tomas Spencer για συνεταίρο. Στην πορεία ο Spencer αντικαταστάθηκε από τον Israel Sieff υιό Εβραίου πρόσφυγα από Λιθουανία.
Ο τελευταίος ανεδείχθη σε σημαίνουσα προσωπικότητα στο σιωνιστικό κίνημα.
Στην Ελλάδα η αλυσίδα αντιπροσωπεύεται από τον όμιλο Μαρινόπουλο.Η οικογένεια αυτή ανέπτυξε και συγγενικούς δεσμούς με την ισραηλιτική οικογένεια των Αμπραβανέλ, αφού ο Γιάννης Πάνου Μαρινόπουλος, 4η γενιά, παντρεύτηκε την δημοσιγράφο της Καθημερινής Νέλλη Αμπραβανέλ.
Ας ελπίσουμε ότι στην Ελλάδα δεν θα έχουμε παρόμοιο αντιχριστιανικό κρούσμα από την συγκεκριμένη αλυσίδα.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην εντυπωσιαζόμαστε βρισκόμαστε σε μια περίεργη βεβαίως καμπή της ιστορίας.Ο Χριστός είναι μάχαιρα που ήρθε να χωρίσει πρόβατα και κατσίκια,την αλήθεια από το ψέμα,το υγιές από το άρρωστο.Το είπε με σαφήνεια,ήλθα να χωρίσω γονιό από παιδί,μητέρα από τη κόρη κλπ.Αυτά ρήσεις που περιέχουν μεγάλα νοήματα που συγκλονίζουν αλλά και σκανδαλίζουν πολλούς.Σε ένα κόσμο διεφθαρμένο δεν έχει θέση ο λόγος του Χριστού,φεύγει η χάρη,ο Θεός του κόσμου της αμαρτίας κυριαρχεί,και επιδοκιμάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρία είναι ως γνωστόν Εβραϊκή. Όσο για τα ενδύματα και παπούτσια τους, είναι απαίσια. Μου κάνει εντύπωση πως έχει επιβιώσει η εταιρία με τέτοια ποιότητα. Κάτι ηλικιωμένες μονο ψωνίζουνε από εκεί. Τo supermarket είναι πανάκριβο. Πουλάει όταν έχουνε κάτι προσφορες.
Όσο για τον Μαρινόπουλο, έτσι εξηγείται η ξαφνική επιτυχία του με τα carrefour και το Marks & Spencer. Παντρεύτηκε Εβραία λοιπόν. Αυτό εξηγεί τα πάντα.