Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η 10χρονη Μύριαμ από το Ιράκ που συγχώρεσε την ISIS (video)

Η οικογένειά της ζει εδώ και τέσσερις μήνες σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων ατόμων αφού έχασε το σπίτι της στο Qarakosh του Ιράκ, από την ISIS – αλλά η όμορφη πίστη και συγχώρεση της 10χρονης χριστιανής Myriam που έζησε την τραγωδία, φέρνουν δάκρυα στα μάτια του δημοσιογράφου που της πήρε συνέντευξη.

Τον Αύγουστο, εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινοί χριστιανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξ αιτίας των ισλαμιστών του ISIS. Υπάρχουν τώρα πάνω από 2 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Ιρακινοί που ζουν σε καταυλισμούς, και η οικογένεια της μικρής Μύριαμ είναι μια από αυτές.

«Είχαμε ένα σπίτι και περνούσαμε καλά», εξηγεί σε έναν δημοσιογράφο του ‘SAT-7 Arabic’ η Myriam που τώρα είναι στον καταυλισμό για τους εκτοπισμένους. "Αλλά δόξα τω Θεώ, ο Θεός μας φροντίζει".

«Τι εννοείς σας φροντίζει ο Θεός;» ρωτά ο δημοσιογράφος.

«Ο Θεός μας αγαπά, και δεν θα άφηνε την ISIS να μας σκοτώσουν», απαντά χωρίς δισταγμό. "Ο Θεός μας αγαπά όλους, όχι μόνο εμένα, ο Θεός αγαπάει τους πάντες."

"Πιστεύεις ότι ο Θεός αγαπάει και όσους σε έβλαψαν [ISIS] ή όχι;» λέει ο δημοσιογράφος.

"Τους αγαπάει, αλλά δεν αγαπά τον Σατανά," απαντά η Myriam.

"Ποια είναι τα συναισθήματά σου για αυτούς που σε έδιωξαν από το σπίτι σου και σου προκάλεσαν αυτή την ταλαιπωρία;» ρωτά. «Δεν έχω να κάνω τίποτα για αυτούς, ζητώ μόνο ο Θεός να τους συγχωρήσει», απάντησε.

Ο δημοσιογράφος την ρωτά αν είναι δύσκολο να συγχωρήσει την ISIS, και η Myriam απαντά  «Δεν θα τους σκοτώσω. Γιατί να τους σκοτώσω; Είμαι απλά λυπημένη που μας έδιωξαν από τα σπίτια μας. Γιατί το έκαναν αυτό;»

Μιλά για το σχολείο της που άφησε, όπου ήταν η πρώτη στην τάξη της, και μια φίλη που είχε με το όνομα Σάντρα. Υπάρχει πόνος στα μάτια της, καθώς εξηγεί ότι δεν μπορεί να βρει την φίλη της στο στρατόπεδο. Αλλά φωτίζεται το πρόσωπό της όταν ο δημοσιογράφος της λέει ότι ίσως συναντηθούν και πάλι.

"Ας το ελπίσουμε", λέει. «Ελπίζω να πάμε πίσω στο σπίτι, και να πάει και εκείνη πίσω στο σπίτι της".

«Ελπίζω να επιστρέψεις σε ένα σπίτι που θα είναι καλύτερο από το πρώτο σπίτι σου», λέει ο δημοσιογράφος χαμογελώντας σε μια προσπάθεια να φτιάξει το κέφι της Myriam.

Κοιτάζει προς τον ουρανό, "Αν ο Θεός έτσι θέλει."

«Όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά ο Θεός, γιατί Εκείνος ξέρει», προσθέτει.

«Δεν αισθάνεσαι μερικές φορές λυπημένη; Δεν αισθάνεσαι ότι ο Ιησούς σε έχει εγκαταλείψει, για παράδειγμα;», λέει ο δημοσιογράφος.

"Όχι, μερικές φορές κλαίω γιατί έφυγα από το σπίτι μας και το Qaraquosh, αλλά δεν είμαι θυμωμένη με τον Θεό, επειδή αφήσαμε το Qaraquosh», δηλώνει η Myriam. "Τον ευχαριστώ γιατί μας φροντίζει, ακόμη και αν υποφέρουμε εδώ, μας φροντίζει".

«Μου έμαθες τόσα πολλά πράγματα», λέει ο δημοσιογράφος, φανερά συγκινημένος.

Η Myriam τον ευχαριστεί που νοιάστηκε γι’ αυτήν. "Νοιάστηκες για μένα. Είχα κάποια συναισθήματα και ήθελα οι άνθρωποι να ξέρουν πώς αισθάνομαι, και πως αισθάνονται τα παιδιά εδώ», προσθέτει.

«Αν είσαι ένας αληθινός πιστός, [ο Ιησούς] ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει», λέει η Myriam.

Ο δημοσιογράφος την ρωτά αν θυμάται κάποια τραγούδια.

Δακρύζει καθώς εκείνη τραγουδά αυτό το όμορφο τραγούδι: "Πόσο όμορφη είναι η ημέρα που πίστεψα στο Χριστό. Η χαρά μου έγινε πλήρης την αυγή και η φωνή μου έψαλε με ευγνωμοσύνη ... Μια νέα ζωή, μια χαρούμενη μέρα, όταν ξανά ενώθηκα με τον Αγαπημένο μου".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΓΗ...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι τό είδαν αυτό καί δέν δάκρυσαν - τουλάχιστον ! - δέν είναι ανθρώπινα όντα...
Αλλά πόσοι νά τό δούν αυτό ; Τό κοριτσάκι είναι λευκό καί καστανόξανθο κι όχι μαύρο...
Μιλάει γι αγάπη κι όχι γιά μίσος καί θάνατο σ' αυτούς πού τούς έδιωξαν...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Αν και το κοριτσάκι φαίνεται να εκφράζει το πραγματικό νόημα της ορθόδοξης χριστιανικής αγάπης, φοβάμαι ότι έχει κάνει μία θεμελιώδη παρανόηση όσον αφορά την αγάπη του Θεού.
Όταν την ρωτάει ο δημοσιογράφος: "Πιστεύεις ότι ο Θεός αγαπάει και όσους σε έβλαψαν [ISIS] ή όχι;"
Αυτή απαντάει:
"Τους αγαπάει, αλλά δεν αγαπά τον Σατανά," απαντά η Myriam.
Δηλαδή, αν και αναγνωρίζει την ύπαρξη του σατανά, και το ότι ο ίδιος ο Θεός είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τον "αγαπά", ταυτόχρονα ΑΔΥΝΑΤΕΙ να αποδεχθεί και να αναγνωρίσει ότι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, όλους τους ανθρώπους που τον υπηρετούν και τον λατρεύουν, δείχνοντας δαιμονικά φανατισμένο μίσος και φθόνο στους "άπιστους" συνανθρώπους τους, όπως είναι οι "μαχητές" της ISIS!
Ο ΘΕΟΣ, ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙ-ΚΑΙ-ΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΚΑΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ"

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ώριμο είναι το παιδάκι! Τα δικά μας Ελληνόπουλα έχουν αποχαυνωθεί με τις μπαρμπι και όλα τα σαχλά, που τους προβάλλουν, αλλά τι φταίνε τα παιδιά, εμείς είμαστε σε χειρότερη κατάσταση αποχαύνωσης.

Unknown είπε...

Μάλλον εσύ τα έχεις μπλέξει στο μυαλό σου, "μεγάλε θεολόγε". Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν ειδικά όταν πιάνουμε στο στόμα μας τα θεία. Καλή Ανάσταση.