Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Να αποκαλούμε τον Θεό “Αυτή”, ζητάνε γυναίκες επίσκοποι της Εκκλησίας της Αγγλίας

Μια ομάδα γυναικών της Εκκλησίας της Αγγλίας έχει ζητήσει την αντιστροφή της «ανδρικής γλώσσα» στις αναφορές στο Θεό και ζήτησε η θεότητα των χριστιανών να αναφέρεται «Αυτή» ("She").

Η έκκληση αυτή έρχεται την χρονική στιγμή που η επίσημη εκκλησία της Αγγλίας διόρισε την πρώτη γυναίκα επίσκοπο νωρίτερα αυτό το έτος. Η πρόταση αυτή προέρχεται από την ομάδα Watch(Γυναίκες και Εκκλησία), η οποία ηγήθηκε της εκστρατείας για τις γυναίκες επισκόπους. 

Το μέλος της ‘Watch’, αιδ. Jody Stowell είπε ότι η ομάδα θέλει να «ξανά-ρυθμίσει» τις σχεδόν αποκλειστικά ανδρικές αναφορές στο Θεό.

«Η ορθόδοξη θεολογία λέει ότι όλα τα ανθρώπινα όντα είναι κατ’ εικόνα του Θεού, ότι ο Θεός δεν έχει φύλο. Είναι τόσο αρσενικός όσο και θηλυκός και πέρα ​​από άνδρες και γυναίκες. Έτσι, όταν μιλάμε για τον Θεό μόνο στην ανδρική μορφή, έχουμε πραγματικά μια ελλιπή κατανόηση του ποιος είναι ο Θεός», είπε.

Η Stowell πρόσθεσε ότι πριν τις συζητήσεις σχετικά με τη γλώσσα που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον Θεό, είχε προηγηθεί συζήτηση σχετικά με το αν η χειροτονία των γυναικών επισκόπων θα άλλαζε την Εκκλησία της Αγγλίας, λέγοντας ότι ελπίζει ότι αυτό θα ενθαρρύνει μια «πιο επεκτατική γλώσσα και εικόνα για το Θεό».

Η αιδ. Emma Percy, εφημέριος του Trinity College της Οξφόρδης και μέλος της ‘Watch’, είπε ότι μια αλλαγή στη γλώσσα θα άλλαζε τον τρόπο που ο Θεός γίνεται αντιληπτός και θα ταρακουνούσε την εικόνα του“man in the sky("ανθρώπου/άνδρα στον Ουρανό").


Η Εκκλησία της Αγγλίας βρίσκεται σε κρίση καθώς η Βρετανία βλέπει να έχει όλο και περισσότερους άθεους και μουσουλμάνους, σύμφωνα με μια μελέτη.

"Η εκκλησία κινείται αργά. Η συζήτηση μπορεί να γίνει τώρα, γιατί έχουμε γυναίκες  επισκόπους κι έτσι κατά μία έννοια η εκκλησία έχει αποδεχθεί ότι οι γυναίκες είναι εξίσου αξιόλογες στα μάτια του Θεού και μπορούν να εκπροσωπούν τον Θεό σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι πιο ελεύθεροι και θέλουμε να η λειτουργική Επιτροπή να καταλάβει ότι οι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα πολύ ανοιχτοί σε αυτό και υπάρχει περιθώριο για την χρήση μιας πιο πλούσιας γλώσσας.

"Κατά τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια έχουμε δει μια πραγματική αναβίωση και ενδιαφέρον για το φεμινισμό, και οι νεότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για το πώς στα δύο φύλα δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα. Πρέπει να έχουμε μια γλώσσα για το Θεό που να δείχνει ότι ο Θεός μπορεί να εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς όρους», πρόσθεσε.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

3 σχόλια:

mnk είπε...

Γιατί δεν γράφουν κι ένα δικό τους ευαγγέλιο, με δικό τους πρωτογενές υλικό, να ξεμπερδεύουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει "ανοιχτό μυαλό". Δεν μένει τίποτα μέσα.

Οι "χριστιανοί" της Δυσης έχουν χάσει κάθε επαφή με τον Χριστιανισμό λόγω του ότι έχουν απορρίψει την ιερά παράδοση. Τους έχει μείνει μόνο το ευαγγέλιο (στα αγγλικά) αλλά όχι και το μέσο για να το κατανοήσουν.
Δηλαδή πόσο πιο ξεκάθαρο είναι π.χ. αυτό που είπε ο Χριστός όταν των ρώτησαν "πώς να προσευχόμαστε;" και απάντησε: "να λέτε: Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς..."

Ο κατήφορός τους (και σε λίγο "μας") δεν έχει τελειωμό.
Ο Θεός να μας φυλάει.

Κωνσταντίνος Θρασυβούλου είπε...

Έλεος πια!

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού του Ζώντος, ελέησον ημάς και τον κόσμο Σου.