Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

«Η Θεοτόκος οδηγεί την Ρωσία», λέει η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας

Σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα ‘Komsomolskaya Pravda’ η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας Ναταλία Poklonskaya απαντά στην ερώτηση, γιατί τίμησε ιδιαίτερα τον τελευταίο Ρώσο αυτοκράτορα Τσάρο Νικόλαο Β΄ Αλεξάντροβιτς, που έχει αγιοποιηθεί από την Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία και έχει το όνομα "Άγιος Νικόλαος ο το Πάθος Φέρων" (Το 1981 ο Νικόλαος Β΄ και οι πρώτου βαθμού συγγενείς του αγιοποιήθηκαν. Δεν έγιναν μάρτυρες αφού ο θάνατος τους δεν σχετιζόταν άμεσα με τη χριστιανική πίστη. Αντ’ αυτού ονομάστηκαν παθοφόροι - passion bearers).. Επίσης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η μοναρχία θα επιστρέψει στο μέλλον.

"Πράγματι, ήταν ένα κατάφωρο έγκλημα όταν ο τσάρος Νικόλαος Αλεξάντροβιτς εκθρονίστηκε και στη συνέχεια όλη η οικογένειά του δολοφονήθηκε βάναυσα", δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας της Κριμαίας. "Και το ποιο είναι το καλύτερο και το τι θα έρθει - μοναρχία ή δημοκρατία – αυτό δεν είναι δική μου δουλειά".

ΦΩΤΟ: Με την αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής του Στρατού και την εικόνα του Τσάρου Νικολάου ΙΙ που αναβλύζει μύρο - μια φωτογραφία από τη σελίδα της Ναταλίας στο Facebook

"Μια καλόγρια είχε ένα όραμα: της είπαν να πάει κάτω από το θόλο της εκκλησίας στο Kolomenskoye και να βρει ένα «μαύρο πίνακα». Της δόθηκε εντολή να τον πλύνει "έτσι ώστε να γίνει κόκκινος" και τότε θα μπορούσε να δει μια εικόνα της Μητέρας του Θεού σε αυτόν [1(δες κι εδώ). Και πράγματι, η "βασιλεύουσα" Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου βρέθηκε στο θόλο της εκκλησίας. Αυτή η εύρεση είχε βαθιά σημασία. Μετά τη δολοφονία της βασιλικής οικογένειας, η Μητέρα του Θεού ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ρωσίας. Με τα κόκκινα ρούχα και με τον Χριστό στην αγκαλιά της, προστατεύει και καθοδηγεί την Ρωσία μας. Και είθε ο Θεός να βοηθήσει τη Ρωσία να ευημερήσει", είπε η Poklonskaya, απαντώντας στην ερώτηση.

[1] Η «βασιλεύουσα» εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε στις 2/15 Μαρτίου 1917, στο χωριό Kolomenskoye (Κολομένσκογιε της περιοχής Κολόμνας), κοντά στη Μόσχα (τώρα υπάρχει στην Μόσχα ένα διάσημο Μουσείο-Πάρκο στην περιοχή με το ίδιο όνομα). Ο Πατριάρχης Τύχων (Belavin) της Μόσχας (1865-1925) συμμετείχε στη σύνθεση της λειτουργίας και του Ακάθιστου για αυτή την εικόνα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ELLAS RUSIAN LOVE FOREVER !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε μια που μιλάς για την Θεοτόκο(οτι οδηγεί την Ρωσία)...δες και αυτό.... http://nanis-perseas.blogspot.gr/

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν αγιοποιεί, αγιοκατατάσσει.
Ο τσάρος και η οικογένειά του δολοφονήθηκαν για να μην υπάρξει ηγέτης που θα μπορούσε να ενώσει τους Ρώσους ενάντια στην αθεϊστική λαίλαπα. Όπως και στο Βυζάντιο, ο τσάρος εθεωρείτο υπόλογος στο Θεό για την προστασία του λαού του. Γι' αυτό και δεν του πρότειναν να αποκηρύξει την πίστη του για να γλυτώσει τη ζωή του, όπως κλασικά συμβαίνει με τους μάρτυρες - έπρεπε οπωσδήποτε να εξοντωθεί. Ωστόσο γνώριζε από πολλά χρόνια πριν το μαρτύριο που επιφύλασσε το μέλλον για την οικογένειά του και για τη χώρα του (μαρτυρείται ότι του είχε προφητευθεί από αγίους γέροντες της εποχής του)και παρόλ' αυτά δεν το έβαλε στα πόδια ενώ είχε το χρόνο.
Και βέβαια μαρτυρήθηκαν θαύματά του προτού γίνει η αγιοκατάταξη.

Ανώνυμος είπε...

από την άλλη η τσαρίνα έτρεφε μια παθολογική λατρεία για τον πλανεμένο Ρασπούτιν. Πολλά είχαν ακουστεί για τη σχέση του με την αυτοκράτειρα. Οι υπερβολές του, ι σπατάλες του και η αμφιλεγόμενη ηθικά συμπεριφορά του, έριξαν λάδι στη φωτιά της αγανάχτησης του ρωσικού λαού. Διερωτώμαι κατά πόσο δικαιολογείται αγιοκατάταξη της αυτοκράτειρας, με τόση επιμονή στη λατρεια ενός ανηθικου και πλανεμένου ψευδοπροφήτη.