Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΣΟΥΗΔΙΑ: Κατέβασαν από τη Νομική Σχολή τα πορτραίτα των (Λευκών) καθηγητών, λόγω πολυπολιτισμικότητας και φεμινισμού και ανέβασαν αυτό..



Ο λόγος που προβάλλεται για αυτή την απομάκρυνση, είναι ότι «απεικονίζουν ηλικιωμένους λευκούς άντρες καθηγητές» και ως εκ τούτου αυτή η εικόνα δεν συμμορφώνεται με τις πολυπολιτισμικές πολιτικές του τμήματος.

Ο κοσμήτορας της σχολής Jonas Ebbesson παραδέχεται ότι «μέχρι τη δεκαετία του '70 όλοι οι καθηγητές της σχολής ήταν λευκοί» και ότι «συνέβαλαν σημαντικά στις νομικές σπουδές». Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος έχει αποφασίσει να κάνει αυτές τις αλλαγές στο όνομα του φεμινισμού και της πολυπολιτισμικότητας. Συνεχίζοντας λέει:

«Είχαμε μια προτομή ενός καθηγητή, ο οποίος πριν από 100 χρόνια ήταν αυτός που ασκούσε την πιο μεγάλη κριτική στην απόφαση η Elsa Eschelsson να γίνει η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια ομικής στη Σουηδία. Νομίζω ότι είναι ωραίο να μην έχουμε αυτή την προτομή στην σχολή πια».

Το νέο "κατάλληλο" έργο τέχνης έχει επιλεγεί από το Σουηδικό Συμβούλιο Τέχνης σε συνεργασία με τον Jonas Ebbesson και μια ομάδα έργου. Αυτές οι αλλαγές και η προμήθεια του νέου «έργου τέχνης» θα πρέπει να πληρωθούν από τους Σουηδούς φορολογούμενους.

Το νέο «έργο τέχνης» δείχνει ένα κεφάλι άλκης (τύπος ελαφιού) στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Οι πολυπολιτισμικές φιλοδοξίες του Ebbesson όμως, εκτείνονται πέρα ​​από την τέχνη. Βρίσκεται πίσω από ένα πολυπολιτισμικό project, που έχει ως στόχο να μειώσει το ποσοστό του Σουηδών μεταξύ των φοιτητών νομικής. Η σκέψη του :

«Οι δικηγόροι υπερεκπροσωπούνται σε πολλά κοινωνίες θέσεις εξουσίας και επομένως είναι σημαντικό η ομάδα αυτή να αντανακλά την κοινωνία», (δηλαδή την πολυπολιτισμική).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

... << Το νέο «έργο τέχνης» δείχνει ένα κεφάλι άλκης (τύπος ελαφιού) στα χρώματα του ουράνιου τόξου >> ...

ευτυχως που η συγκεκριμενη εικονα δεν αποτελει μερος ενος τεστ Ρορσαχ διοτι εγω στο μυαλο μου ειδα κατι αλλο εντελως διαφορετικο....
Μαλλον εχω πολυ αρωστημενη φαντασια....

Ανώνυμος είπε...

Στη Σουηδία εφαρμόζεται το απόλυτο σχέδιο γενοκτονίας εναντίων των Σουηδών, δεν χρήσει περαιτέρω ανάλυσης, οι Σουηδοί έχοντας σαφέστατα την νομιμότητα με το μέρος τους δικαιούνται να ανατρέψουν αυτό το εγκληματικό πολιτικό κατεστημένο με κάθε μέσο. Δεν χρειάζονται πλέον διαπιστώσεις αλλά ουσιαστικές δράσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ας μη μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα και το γεγονός ότι ο κοσμήτορας επιχείρησε να σβήσει την ιστορία της Σχολής. Προσοχή, δεν μιλάμε για αγράμματους ανθρώπους, αλλά για έναν κοσμήτορα πανεπιστημίου. Δηλαδή, άνθρωπο με ευφυία, γνώσεις και σοφία. Επομένως, πρόκειται για μια πράξη αποδεδειγμένα ανήθικη.
Εύλογα διερωτάται κανείς μήπως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι Σουηδός, γιατί αν ήταν, θα τον ένοιαζε η ιστορία του. Παρόμοια παραδείγματα έχουμε και στα "ελληνικά" πανεπιστήμια, όπου καθηγητές, κοσμήτορες, πρυτάνεις, κλπ, έχουν ελληνοπρεπή ονόματα, αλλά ουσιαστικώς είναι ξένοι. Και από τη θέση που κατέχουν, φροντίζουν να δηλητηριάσουν το μυαλό των παιδιών μας με τις ιδεοληψίες τους.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ειμαι η μόνη που το εν λόγω ''έργο τέχνης'' μου θυμίζει πιο πολύ το εσωτερικό γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και οχι το κεφάλι άλκης?

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, τα χρώματα του ουράνιου τόξου είναι γνωστό ότι χρεισιμοποιούνται από την ομοφιλοφιλική κοινότητα. Τυχαίο ;

Markus είπε...

Καλά, η κοινωνία της Σουηδίας είναι κατεστραμμένη από χρόνια, ένα κοινωνικό πείραμα. Είναι ο νεοταξικός δούρειος ίππος στην Ευρώπη.