Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

"Unchained Melody"




Τον Ιούνιο του 1977 ο Elvis Presley ήταν σε άθλια κατάσταση. Ήταν μόνο 42 ετών, αλλά η χρόνια κατάχρηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και οι τρομακτικές διατροφικές του συνήθειες τον είχαν κάνει παραφουσκωμένο και καταθλιπτικό με τον θάνατο να πλησιάζει. Είχε μια διευρυμένη καρδιά, ένα διευρυμένο έντερο, υπέρταση και απίστευτα επώδυνα εντερικά προβλήματα. Κοιμόταν ελάχιστα και κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν στο νοσοκομείο, αλλά έπρεπε να συνεχίσει τις συναυλίες καθώς το κοινό που τον λάτρευε, αλλά και τα πολλά χρήματα ήταν εκεί και δεν μπορούσαν  να περιμένουν.

Είχε περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο Elvis είχε κυκλοφορήσει το τελευταίο του άλμπουμ ηχογραφημένο σε στούντιο, και ο συνταγματάρχης Τομ Πάρκερ ήταν αποφασισμένος να φέρει περισσότερο προϊόν Elvis στα ράφια των καταστημάτων. Παρά την φρικτή μορφή του Elvis, ο Parker διοργάνωσε την κινηματογράφησή του από ένα τηλεοπτικό συνεργείο στις 19 Ιουνίου στην Ομάχα της Νεμπράσκα για ένα προγραμματισμένο TV special και ένα live άλμπουμ. Τελικά προβλήθηκε στο κανάλι CBS δύο μήνες μετά τον θάνατο του Elvis.

Δύο ημέρες αργότερα, οι κάμερες τον κατέγραφαν στην Rapid City της Νότιας Ντακότα. Ήταν ένα άλλο θλιμμένο βράδυ με τον Elvis να κάθεται στο πιάνο, στο τελείωμα της συναυλίας και να εκτελεί μια μαγευτική απόδοση του "Unchained Melody", την μεγάλη επιτυχία των Righteous Brothers το 1965 (το κομμάτι δεν ήταν δικό τους). Με τον κιθαρίστα Charlie Hodge να του κρατά το μικρόφωνο, ένας λουσμένος στον ιδρώτα και σκυμμένος πάνω στο πιάνο Elvis άφησε μέσα από την καρδιά του να βγει το τραγούδι. Ναι, το σώμα του είχε φθαρεί, αλλά η φωνή του παρέμεινε τόσο ισχυρή όσο ποτέ. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι η τελευταία μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

Η περιοδεία είχε άλλες πέντε παραστάσεις, με την τελευταία στις 26 Ιουνίου στο Market Square Arena στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα. Η παράσταση τελείωσε με το "Can't Help Falling in Love." Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα ο Elvis πέθανε.

Ήταν 16 Αυγούστου του 1977.

Διάβασε:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: