Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΩΝΙΑ: Εντυπωσιακή πορεία 50.000 εθνικιστών

Περίπου 50.000 Πολωνοί εθνικιστές κατέβηκαν σε δυναμική πορεία στο κέντρο της Βαρσοβίας διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή που δέχεται η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως μετά από τα αιτήματα της τελευταίας η Πολωνία να "απορροφήσει" εισβολείς οι οποίοι έχουν ήδη πλημμυρίσει τη Γερμανία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η μαζική διαδήλωση, η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει ακόμα και στην Πολωνία, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά που το λαϊκιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη, που περιγράφεται από τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης ως «δεξιό» -κέρδισε τις εκλογές στη χώρα, διώχνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία δεν είχε λάβει μια αρκετά σταθερή γραμμή ενάντια στην εισβολή της Ευρώπης.

Η εθνικιστική διαδήλωση, η οποία συνδέεται με τις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Πολωνία, διοργανώθηκε από τον βουλευτή του ‘Ruch Narodowy’ (Εθνικό Κίνημα), Tomasz Rzymkowski, τον επικεφαλής του ‘All-Polish Youth’, Adam Andruszkiewicz και προσκεκλημένο ομιλητή από το ουγγρικό Jobbik.

Στην ομιλία του, ο Rzymkowski είπε ότι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία του πολωνικού κοινοβουλίου θα είναι το θέμα των «παράνομων οικονομικών μεταναστών από ισλαμικές χώρες. Εμείς δεν τους θέλουμε εδώ», είπε μέσα σε εντονότατες ζητωκραυγές.

Ο Andruszkiewicz αφιέρωσε την ομιλία του σε μια επίθεση κατά της δομής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι «η αποστολή τους είναι να σώσουν τη Δημοκρατία από τα χέρια ανθρώπων που επέφερε το γεγονός ότι πρέπει να πούμε αντίο στους ανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν πάει στο Λονδίνο να πλένουν πιάτα.. Είμαστε εδώ για να σταματήσουν αυτοί οι εγκληματίες που έχουν δημιουργήσει αυτό το σύστημα, και να επιστρέψει η χώρα μας σε μια διακυβέρνηση από Πολωνούς πατριώτες».

Το μεγάλο πλήθος επανειλημμένα φώναζε «η Πολωνία στους Πολωνούς» και «Χθες στη Μόσχα, σήμερα στις Βρυξέλλες, θα πάρουμε την ελευθερία μας», καθώς και «Θεός – Τιμή – Πατρίδα». Άλλα συνθήματα που αναφέρθηκαν από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ήταν «Ας βιαστούμε και ας τελειώνουμε τους κομμουνιστές ...» («κρεμάστε τους κομμουνιστές», λέει το Russia Today) και «Stop στην ισλαμοποίηση».

Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες έκαψαν σημαίες της ΕΕ, ενώ χιλιάδες άλλοι έφεραν την σημαία της Πολωνίας, κάνοντας ένα εκπληκτικό θέαμα από μια θάλασσα από ερυθρόλευκες σημαίες να κινούνται πάνω από τα κεφάλια του πλήθους.

Αυτή η πορεία ήταν εντελώς ειρηνική και έληξε χωρίς επεισόδια.


Η μόνη παράβαση του νόμου, που ανέφερε η αστυνομία, ήταν ότι πολλοί μέσα στο πλήθος πετούσαν κόκκινες φωτοβολίδες, οι οποίες είναι παράνομες σε δημόσιους χώρους. Η αστυνομία, ωστόσο, αρνήθηκε να παρέμβει.

Ενημέρωση: Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο χωριστά τμήματα για τους εορτασμούς της 11ης Νοεμβρίου: η επίσημη γιορτή, η οργανωμένη από το κράτος, η Εθνική Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Αυτή περιελάμβανε παρελάσεις, εκδηλώσεις μνήμης και πολλά άλλα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

7 σχόλια:

Ρωμανός είπε...

Θα μπορόυσα να πω πολλά, αλλά θα αρκεστώ μόνο στο να αναφέρω πως είναι θλιβερή και μόνο η σκέψη της συγκρίσεως των Πολωνών με τους εκφυλισμένους aristeroulides ελλαδίτες.

polycmike είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Πολωνούς που απελευθερωθήκαν!!!

Εμείς εδώ είμαστε το τελευταίο προτεκτοράτο του "υπαρκτού σοσιαλισμού" ... σκατά στα μούτρα μας!!

Ανώνυμος είπε...


Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ


ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ Τ Ε Λ Ο Σ

ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ

ΟΜΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΤΟ Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ! ! !

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ

ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ…………………
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΙΑΖΕΤΕ

ΟΛΟΙ

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ -ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
ΑΛΛΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ
ΑΛΛΟΙ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ
ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ
Ή ΓΚΟΜΕΝΟ
Ή ΜΕ ΓΑΜΟ
Ή ΦΙΛΟ
Ή ΦΙΛΗ
Ή ΥΠΑΛΛΗΛΟ
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ

ΟΤΙ ΧΑΡΙΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ
ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΕΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΣ
ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ
ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ – ΚΑΝΟΥΝ - ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ………………………….
ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ - ΕΦΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΑ.
ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ!
ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ! ! !
Ή ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ !
ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ
ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ !


ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΛΟΣ .

Η ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ .



ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ είπε...

Καλημέρα αδερφέ και συγχαρητήρια για τα ψαγμένα σου άρθρα . Έχω εδώ και καιρό την απορία αν είσαι Εθνικιστής .
Εγώ είμαι Έλληνας πατριώτης, όχι όμως Εθνικιστής . Ο Εθνικισμός είναι αρρωστημένο πράγμα .
Επιπλέον είδα στην λίστα με τα ιστολόγια και ένα παλαιοημερολογίτικο εν ονόματι '' Νεα Εποχή '', το οποίο βρίζει διαρκώς την Εκκλησία της Ελλάδος ως αιρετική !!! Πως έτσι ; Είσαι μήπως παλαιοημερολογίτης ;
Άν θέλεις απάντησέ μου σε παρακαλώ .

SkyWatcher είπε...

Καλημέρα.

Επειδή φαίνεσαι να είσαι νέος αναγνώστης σου υπενθυμίζω το κειμενάκι που αναγράφεται κάτω από την επικεφαλίδα του παρόντος ιστολογίου σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες:

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links.

Όσον αφορά τα περί πατριωτισμού – εθνικισμού, απλώς να σου υπενθυμίσω τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά: «Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος, και εγώ είμαι εθνικιστής!»

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΣ είπε...

Δεν είμαι νέος αναγνώστης, γι΄ αυτό σου είπα ''εδώ και καιρό'' . Το μπλόγκ σου το επισκέπτομαι εδώ και 4 χρὸνια περίπου .
Απλώς ήθελα να μου πεις αν συμμερίζεσαι τις ρατσιστικές απόψεις των Εθνικιστών '' Έξω οι ξένοι ''( όχι μόνο οι Ισλαμιστές ), οι Έλληνες είναι ανώτερο έθνος από τ΄ άλλα κ.λ.π..
Ο Εθνικισμός έχει καταδικαστεί και από την Ορθόδοξη Εκκλησία ξέρεις . Άλλο Εθνισμός και άλλο Εθνικισμός .
Τώρα, για τα περί άρθρων κ.λ.π., σεβαστή η άποψή σου, όμως εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ καν την δημοσίευση άρθρου στο ιστολόγιό μου, το οποίο να μην με εκφράζει . Διότι αν διαφωνώ με ένα άρθρο, τότε οπωσδήποτε θεωρώ πως ή διαδίδει κάτι κακό, ή διαστρέφει τα γεγονότα . Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για την τοποθέτηση link ιστολογίου πλευρικά του μπλόγκ μου που να βρίζει εμένα και την Εκκλησία ! Το ίδιο ισχύει για τις τοιχοκολλήσεις που κάνω .
Άν θέλεις πες μου όμως το πως εννοείς την λέξη Εθνικιστής .

Βασίλειος είπε...

Για το τι ακριβώς σημαίνει εθνικισμός και να αποφύγεις τις διάφορες καθοδηγούμενες παρανοήσεις, μια καλή κίνηση είναι να διαβάσεις το βιβλίο του Παπαναστασίου "Εθνικισμός".