Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Πόλη του Μίσιγκαν εκλέγει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο που κυριαρχείται από μουσουλμάνουςΚΟ: Η αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων μεταναστών και ο υψηλός αριθμός των γεννήσεων των οικογενειών τους, έφεραν την «ιστορική» αλλαγή. Η μέχρι πρόσφατα κυριαρχούμενη από ευρωπαϊκής καταγωγής χριστιανούς κατοίκους αμερικάνικη πόλη, παραδόθηκε στα χέρια των μουσουλμάνων. Με "δημοκρατικό" και αναίμακτο τρόπο. Ήδη γειτονιές και δήμοι στην Ευρώπη έχουν περάσει και «επίσημα» πλέον, στα χέρια μουσουλμάνων μεταναστών και το φαινόμενο θα συνεχιστεί ραγδαία. Ίδια τύχη περιμένει και την μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Μετά θα ακολουθήσουν ολόκληρα ευρωπαϊκά κράτη που θα εκλέξουν επίσης, «δημοκρατικά» μουσουλμανικές κυβερνήσεις. Ο χρόνος τελειώνει.     

Μια πόλη στη μητροπολιτική περιοχή του Ντητρόιτ «έγραψε ιστορία» καθώς έγινε η πρώτη πόλη στην Αμερική που εκλέγει ένα δημοτικό συμβούλιο κυριαρχούμενο από Μουσουλμάνους.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Hamtramck με έξι μέλη, έχει τέσσερις Μουσουλμάνους – έναν από την Υεμένη και τρεις Μπανγκλαντεσιανούς – κάνοντας τις εκλογές της περασμένης Τρίτης «ιστορικές» για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Πολωνοί Καθολικοί (φωτο) αποτελούσαν το 90% του πληθυσμού του Hamtramck πίσω στα 1970, αλλά η κατάσταση σε αυτόν τον θύλακα του Ντητρόϊτ άλλαξε δραματικά λόγω της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή και το Μπανγκλαντές, και τους υψηλότερους ρυθμούς γεννήσεων των νεοφερμένων.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή των ΗΠΑ, η σύνθεση της πόλης των 22.000 είναι τώρα : 24% Άραβες, κυρίως Υεμένοι, 19% Αφροαμερικανοί, 15% Μπανγκλαντεσιανοί, ενώ οι σλαβικοί πολωνικοί και γιουγκοσλαβικοί πληθυσμοί – κυρίως Μουσουλμάνοι – είναι τώρα στο 12 και 6 τοις εκατό αντίστοιχα.

Ένας από τους νικητές των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου είναι ο Saad Almasmari, 28 ετών, ένας Υεμένος που μετακόμισε στις ΗΠΑ το 2009 και έλαβε αμερικανική υπηκοότητα πριν από τέσσερα χρόνια. Έλαβε το υψηλότερο ποσοστό των ψήφων, 22%.

«Αν και είμαστε Μουσουλμάνοι, αυτό δεν έχει τίποτε να κάνει με την υπηρεσία προς την κοινότητα», σχολίασε ο Almasmari στο ABC. «Δεν έχει σχέση με τη θρησκεία. Δεν έχει σχέση με την ενότητα των Μουσουλμάνων. Σχεδιάζουμε να εργαστούμε για όλους».

Στο παρελθόν, το Hamtramck «έγραψε ιστορία», καθώς έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που επέτρεψε στα τζαμιά να εκπέμπουν εκκλήσεις για προσευχή μέσω μεγαφώνων στους δρόμους το 2004. Το δημοτικό συμβούλιο είχε ένα μουσουλμανικό μέλος εκείνη την περίοδο.

Διάβασε σχετικά : το Ντιτρόιτ του τότε και του τώρα..

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Marinos είπε...

Δυστυχώς οι καημένοι (καμενοι) Μισιγκάνοι, δεν έχουν καταλάβει τι φίδια έχουν βάλει στον κόρφο τους.
Αυτό που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι, πως ένας 28χρονος αλοδαπός Υεμενος που έφτασε στην πόλη τους το 2009, έχει καταφέρει και έχει αποσπάσει την πλειοψηφία των ψήφων μέσα σε 6 χρόνια! !!!!!
Μετά σού λένε μην είσαι συνομοσιολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω είναι αφυπνιστικό το άρθρο, γιατί μας δείχνει το εγγύς μέλλον στην Αθήνα και στην Ελλάδα γενικότερα. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν σφαγές (αν και δεν θα το αποκλείαμε). Το μόνο που χρειάζεται είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ξένων, αν επιτραπεί να ψηφίζουν οι ξένοι (πράγμα που είναι πλέον τετελεσμένο).