Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Εβραιοαφρικάνος μήνυσε Μουσείο για «ρατσισμό», επειδή ο πίνακας που δείχνει ξανθό τον μικρό Χριστό του προκάλεσε «ψυχολογικό τραύμα»..

Ένας άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής από το Μανχάταν μήνυσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και την πόλη της Νέας Υόρκης, επειδή θεωρεί ότι στο μουσείο εκτίθενται «αντισημιτικά, ρατσιστικά και προσβλητικά έργα τέχνης».

Ο Justin Renel Joseph, ο οποίος ζει στο Midtown, κατέθεσε την μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στις 30 Νοεμβρίου.

Ισχυρίζεται ότι πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα της «Αγίας Οικογένειας με Αγγέλους» του Sebastiano Ricci είναι ρατσιστικά, επειδή «απεικονίζουν την ιστορική και δημόσια εικόνα ενός Εβραίου, του Ιησού Χριστού, ως ξανθομάλλη με ανοιχτόχρωμο δέρμα, Άριου ενήλικα αρσενικού», παρά το ότι γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή και δεν θα μπορούσε να έχει γενετική προδιάθεση για αυτά τα χαρακτηριστικά.

Στην μήνυσή του ο Joseph, που περιγράφει τον εαυτό του ως έναν 33χρονο διαφυλετικός άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής, ισχυρίζεται ότι υπέστη συναισθηματική και ψυχολογική βλάβη λόγω της έκθεσης στο έργο τέχνης.

Στην μήνυσή του ζητά ότι τα έργα τέχνης να αφαιρεθούν από το μουσείο.


Πόσο κακός παίζει να είμαι που βάζω αυτή την φωτογραφία; 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεγονος ειναι οτι η Ευρωπη εχει μια ταση να κανει τον Χριστο να μοιαζει με Σουηδο, Αγγλο, Νορβηγο και δε ξερω και γω τι αλλο, ως προς χρωματα απο τα παλια χρονια, αιωνες τωρα, πραγμα που τεχνικα ειναι λαθος μια κι ο Χριστος γεννηθηκε ως ανθρωπος της Μεσης Ανατολης..αλλα το να κανεις μηνυση για εναν πινακα γι'αυτο το λογο δειχνει ακριβως ποσο παραλογοι ειναι οι ανθρωποι σημερα..ακομα και ασχημα να νιωθεις, βαλ'τα με τον δημιουργο του εργου..οχι με το μουσειο. Και απο ποτε οι Εβραιοι νοιαζονται για το πως απεικονιζεται ο Χριστος? Μηπως επειδη οποτε τους συμφερει εκμεταλλευονται το ονομα του και το γεγονος οτι γεννηθηκε ως Εβραιος?

Ανώνυμος είπε...

Το τερμάτισαν!

Ας του πει κάποιος ότι ο Χριστός μας είναι Θεός και δεν έχει καταγωγή, διαφορετικά ας τους πει πως εκεί ζούσαν και πάρα πολλοί Έλληνες!
Τελικά ίσως αποδεδειχθεί πως η καταγωγή της Παναγίας μας ήταν Ελληνική , όπως πολλοί ιστότοποι ισχυρίζονται αν και αυτό και πάλι δεν θα είχε σημασία για την Θεϊκή υπόσταση του Χριστού μας!
Θα έχει όμως σημασία για πολλά αλλα Ελληνοχριστιανικά θεματα, εφόσον ο Ελληνοχριστιανισμός είναι το "όποιο του λαού" για τους εν Ελλαδι κομμουνιστές ο οποίος ήταν ηταν και είναι στο στόχαστρο τους!

Ανώνυμος είπε...

O Δαυιδ παντως ηταν ξανθος συμφωνα με τη Γραφη

Ανώνυμος είπε...

Β.ΝΤΡΙΤΣΑΣ / 12.12.2015

΄Εχω πολύ καιρό να γράψω σχόλιο σε άρθρο ιστολογίου, διότι είχα γράψει πολλά και είχα βαρεθεί. Σήμερα όμως, βλέποντας αυτό το άρθρο δεν άντεξα και ''τα πήρα στο κρανίο''. Αναρωτιέμαι : πόσο ηλίθιοι ή πιο σωστά πόσο βλαμμένοι μπορεί να είναι κάποιοι, σ’αυτή τη χώρα που λέγεται Η.Π.Α. Διότι μόνο σε μια τέτοια χώρα βαβέλ που λέγεται Η.Π.Α., μπορούν να υπάρξουν τέτοιες αντιδράσεις. Είναι τόσο κομπλεξικός αυτός ο μαύρος που φτάνει σε σημείο να μην του αρέσει ο απεικονισμένος Χριστός που έχει ξανθά μαλιά. Ο ισχυρισμός αυτού του μαύρου ότι ''υπέστη συναισθηματική και ψυχολογική βλάβη'' είναι και απαράδεκτος και γελοίος, και πιστοποιεί πόσο κομπλεξικά συμπεριφέρεται. Αλλά καταλαβαίνουμε γιατί το κάνει. Διότι σαν εβραίος που είναι, μισεί καθετί χριστιανικό, και στην περίπτωση αυτή βρήκε ευκαιρία ν’ αντιδράσει μ’ αυτό τον τρόπο. Προσέξτε το θράσος που έχει. Απαιτεί να απομακρυνθεί αυτό το έργο τέχνης. Κατά τη γνώμη μου, ο υπεύθυνος του μουσείου δεν πρέπει να ενδώσει και να απομακρύνει την εικόνα. Αν την απομακρύνει, θα δείξει πόσο δειλός χριστιανός είναι και ότι δεν ξέρει να υπερασπίζεται τη χριστιανική μας πίστη.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω αυτός ο εβραιοαφρικάνος να κάνει μπροστά μου μία κωλοτούμπα και ένα διπλό τόλουκ. Άν δεν ικανοποιήσει τις ορέξεις μου, θα τον θεωρήσω ρατσιστή και θα τον μηνύσω...

ikonsgr είπε...

" διαφυλετικός άνδρας εβραϊκής και αφρικανικής καταγωγής"....

Ετσι εξηγείται η αντιδρασή του, και... "περήφανος" και "περιούσιος" και "μειονοτικός", τέτοιο νεοταξίτικο "συμπύκνωμα" δεν ξανάγινε! :-)))

leuka είπε...

Και τα ζώα διαμαρτύρονται γιατί ο Χριστός παρουσιάζεται σαν άνθρωπος. Εχουν παθει σοκ όλα τα ζώα.Ειδικά τα αφρικανικά ζωα

Ανώνυμος είπε...

"...Γεννήματα εχιδνων, τίς υπέδειξεν υμιν φυγειν απο της μελλούσης οργης;..."
κ.Λουκα 3.7

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε το σχόλιο του Ανωνύμου 13-12-2015, 9:39 μ.μ. Το βρήκα και στον παρακάτω σύνδεσμο, στον στίχο 7 μαζί με τη μετάφραση:
http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=1&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD&ch=3&ancnew=AM

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Παίσιος έχει δει Τον Κύριο και έδωσε οδηγίες τότε στις αδελφές στη Σουρωτή και έγινε η Εικόνα του Χριστού.Τόσο ο Χριστός όσο και η Παναγία λόγω της καταγωγής τους έχουν δέρμα στο χρώμα του σταχυού, ούτε άσπρο ούτε σκούρο.Το χρώμα που έχουν και οι κάτοικοι της μέσης ανατολής, οι σημιτικοί λαοί που τέτοιος είναι κι ο ισραηλιτικός. Ο Χριστός έχει ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια.Και η Κυρία Θεοτόκος αναφέρεται ότι έχει ξανθά μαλλιά.
Το τι θα πει ο κάθε τυχάρπαστος κομπλεξικός δεν αλλάζει κάτι σε αυτά για εμάς.

Ανώνυμος είπε...

Την βλαβη την ειχε απο πριν,δεν φταιει ο πινακας