Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η κατάργηση των μετρητών εξαπλώνεται παντού ως κάτι «αναπόφευκτο». Ποιο θα είναι όμως το τίμημα;

Γνωρίζατε ότι το 95 τοις εκατό του συνόλου των πωλήσεων στη Σουηδία γίνονται χωρίς μετρητά; Και ξέρατε ότι η κυβέρνηση της Δανίας έχει ως δεδηλωμένο στόχο την «εξάλειψη των μετρητών» μέχρι το έτος 2030; Σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε μια αδυσώπητη πορεία προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά, και πουθενά δεν ισχύει αυτό περισσότερο από ό, τι στη Βόρεια Ευρώπη. Στη Σουηδία, εκατοντάδες υποκαταστήματα τραπεζών δεν δέχονται ή δεν διανέμουν πλέον μετρητά, και χιλιάδες μηχανήματα ATM έχουν απομακρυνθεί οριστικά. Αυτή την στιγμή, τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα αντιπροσωπεύουν μόνο μόλις το 2 τοις εκατό της σουηδικής οικονομίας, και πολλά καταστήματα πλέον δεν διαθέτουν καθόλου μετρητά. Η ιδέα μιας πραγματικά cashless society” / «αχρήματης κοινωνίας» θεωρήθηκε κάποτε ότι ανήκε στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας, αλλά τώρα μας λένε ότι είναι «αναπόφευκτη», και οι αρχές επιμένουν ότι έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν εγκληματίες, τρομοκράτες, βαρόνους ναρκωτικών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροφυγάδες. Αλλά ποιο θα είναι το τίμημα για αυτήν την «πρόοδο»;

Στη Σουηδία, η μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό. Το παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από ένα άρθρο των New York Times που δημοσιεύθηκε το Σάββατο...

"Οι ενορίτες πληκτρολογούν τα δέκατά τους στις εκκλησίες τους. Οι άστεγοι μικροπωλητές έχουν πάνω τους κινητά που διαβάζουν πιστωτικές κάρτες. Ακόμα και το «Μουσείο των Abba», παρά το γεγονός ότι αποτελεί το ‘ιερό’ του συγκροτήματος που έγραψε κάποτε το "Money, Money, Money," θεωρεί τα μετρητά ως κάτι που ανήκει στον περασμένο αιώνα και δεν αποδέχεται πλέον χαρτονομίσματα και νομίσματα.

Ελάχιστα μέρη δεν έχουν κλίνει τόσο πολύ σε ένα μέλλον χωρίς μετρητά, όσο η Σουηδία, η οποία έχει εθιστεί στην ευκολία της πληρωμής μέσω app και πλαστικού χρήματος".

Για αρκετούς το να δίνεις χρήματα στην εκκλησία ηλεκτρονικά φαίνεται αρκετά παράξενο. Αλλά έχει αρχίσει να συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στη Σουηδία μερικές εκκλησίες συλλέγουν τα δέκατα και τις προσφορές τους με αυτόν τον τρόπο...

"Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης κυριακάτικης λειτουργίας, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού της εκκλησίας προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη. Οι πιστοί βγάζουν τα κινητά τηλέφωνα και δίνουν τα δέκατά τους, μέσω ενός app που ονομάζεται Swish, ένα σύστημα πληρωμών που έχει συσταθεί από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Σουηδίας και που έγινε το ‘αντίπαλο δέος’ της πληρωμής με κάρτες.

Άλλοι πιστοί παρατάσσονται σε ένα ειδικό μηχάνημα για κάρτες, το «Kollektomat», όπου μπορούν να μεταφέρουν χρήματα για διάφορες δραστηριότητες της εκκλησίας. Πέρυσι, από τα 20 εκατομμύρια κορώνες σε δέκατα που συλλέχθηκαν, περισσότερο από το 85 τοις εκατό προήλθε από κάρτες ή ψηφιακές πληρωμές".

Και φυσικά δεν είναι μόνο η Σουηδία που μεταβαίνει ραγδαία σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Στη Δανία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ως στόχο "να απομακρύνουν εντελώς το χαρτονόμισμα" μέχρι το έτος 2030...

"Η Σουηδία δεν είναι η μόνη χώρα που ενδιαφέρεται για την εξάλειψη των μετρητών. Η γειτονική Δανία, κάνει επίσης, μεγάλα βήματα για να μειώσει την κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων της χώρας.

Δύο δεκαετίες πριν, περίπου το 80 τοις εκατό των πολιτών της Δανίας βασίζονταν στα μετρητά, για τα ψώνια τους. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί δραματικά σε 25 τοις εκατό.

«Μας ενδιαφέρει να απαλλαγούμε από τα μετρητά», λέει ο διευθυντής της ‘Matas ITThomas Grane. «Η διαχείριση, η ασφάλεια και όλα είναι ακριβά, έτσι, σίγουρα θέλουμε να προωθήσουμε τις ψηφιακές πληρωμές, και αυτός φυσικά είναι ο λόγος που υιοθετήσαμε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου για να βοηθήσουμε αυτή την διαδικασία»".

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο όπου δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μετρητά για οτιδήποτε;

Προς τα εκεί κατευθύνονται τα πράγματα - ειδικά στην Ευρώπη.

Όπως έχουμε γράψει (εδώ κι εδώ), οι συναλλαγές σε μετρητά άνω των € 2.500 έχουν ήδη απαγορευθεί στην Ισπανία, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία έχουν απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές με μετρητά άνω των € 1.000.

Σιγά-σιγά, τα διαθέσιμα ρευστά εξαλείφονται και ό, τι έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή. 417 δισεκατομμύρια συναλλαγές χωρίς μετρητά διεξήχθησαν το 2014, και ο τελικός αριθμός για το 2015 προβλέπεται να είναι πολύ υψηλότερος.

Οι τράπεζες, ‘θέλουν σαν τρελές’, βέβαια αυτή την αλλαγή, διότι τους επιτρέπει να βγάζουν περισσότερα χρήματα λόγω των τελών που συλλέγουν από τις πιστωτικές κάρτες και τις χρεωστικές κάρτες. Και οι κυβερνήσεις, όμως υποστηρίζουν φανατικά την αλλαγή αυτή, γιατί οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούνται και να ελέγχονται πολύ πιο εύκολα.

Μερικά χρόνια πίσω, μια τέτοια αλλαγή δημιουργούσε αντιρρήσεις και διαφωνίες από αρκετούς κύκλους (πολιτικούς, θρησκευτικούς) και απλούς σκεπτόμενους ανθρώπους. Σήμερα όμως, πολύ σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι φαίνεται ότι έχουν δεχτεί πλήρως ότι αυτή η αλλαγή είναι «αναπόφευκτη», και ότι είναι σίγουρα για το «καλύτερο». Και σε όλο τον κόσμο η προπαγάνδα είναι η ίδια. Για παράδειγμα, το παρακάτω προέρχεται από μια αυστραλιανή ιστοσελίδα...

«Και έτσι έχουμε προετοιμαστεί για να γυρίσουμε σελίδα το νέο έτος - 2016, μια κρίσιμη χρονιά κατά την οποία η Αυστραλία θα επιταχύνει για να γίνει μια πραγματική κοινωνία χωρίς μετρητά.

Η κοινωνία χωρίς μετρητά θα είναι ένας νέος κόσμος απαλλαγμένος από κέρματα του $ 1 και των $ 2 ή χαρτονομίσματα των $ 5 ή των $ 10. Ένας νέος κόσμος στον οποίο όλες οι εμπορικές συναλλαγές, από την αγορά ενός i-pad ή ενός χάμπουργκερ έως τα μηχανήματα πόκερ, την αγορά μιας εφημερίδας, την πληρωμή των λογαριασμών του νοικοκυριού, θα πρέπει να καταβάλλονται ηλεκτρονικά».

Και στο ίδιο άρθρο οι αναγνώστες διαβάζουν ότι η Αυστραλία θα είναι πιθανώς «μια κοινωνία χωρίς μετρητά» μέχρι το 2022 ...

"Έρευνα από την Westpac Bank προβλέπει ότι η Αυστραλία θα είναι μια πλήρως κοινωνία χωρίς μετρητά μέχρι το 2022 – σε μόλις έξι χρόνια. Ήδη το ήμισυ του συνόλου των εμπορικών πληρωμών γίνονται πλέον ηλεκτρονικά".

Ακόμη και σε ορισμένες από τις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη υπάρχει μια κίνηση προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά. Το 2015, οι τράπεζες στην Ινδία σημείωσαν σημαντική πρόοδο σε αυτό το μέτωπο και οι εκπτώσεις φόρου εισοδήματος θεωρήθηκαν από την κυβέρνηση ως κίνητρο "να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να μετακινηθούν από συναλλαγές με μετρητά".

Θα μπορούσε πραγματικά μια κοινωνία χωρίς μετρητά να μειώσει την εγκληματικότητα και να κάνει τη ζωή όλων μας «καλύτερη»;

Και αν υποθέσουμε ότι θα συνέβαινε αυτό, ποιο αλήθεια, θα ήταν το «τίμημα»;

Το να μην μπορείς πλέον να πας όπου θέλεις και να κάνεις ό, τι θέλεις, χωρίς το κράτος να σε παρακολουθεί συνεχώς. Με λίγα λόγια θα μεταβούμε οικειοθελώς σε ένα σύστημα που θα φέρει μαζί του μια πολύ σημαντική απώλεια της προσωπικής μας ελευθερίας.

Και είναι εύκολο να φανταστούμε έναν κόσμο όπου μια είδους "ταυτότητα" που θα εκδίδει το κράτος, θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικών πληρωμών. Αυτό θα δώσει στην κυβέρνηση τον πλήρη έλεγχο για το ποιος χρησιμοποιεί «το σύστημα» και ποιος όχι. Η δυνατότητα εξαναγκασμού και τυραννίας σε ένα τέτοιο σενάριο είναι προφανής.

Από την άλλη, τι θα κάνατε αν δεν μπορούσατε να αγοράσετε, να πωλήσετε, να βρείτε δουλειά, να αγοράσετε φάρμακα ή να ανοίξετε έναν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να είστε "γνωστός" στο σύστημα;

Η απάντηση είναι : Ή μέσα στο σύστημα. Ή «ύποπτος» και «αποκλεισμένος».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτ'απ'όλα, καλή χρονιά και δεύτερον για να μην ξεχνιόμαστε, για την αχρήματη κοινωνία έχουμε τους γνωστούς:

https://colaphus.wordpress.com/2012/11/26/rakovsky_v/

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Και όταν ο κόσμος (ο χαζός) απθεχθεί πλήρως την αχρήματη κοινωνία, θα καταλάβει το λάθος του αλλά θα είναι αργά. Δεν θα μπορεί να αγοράσει τίποτε επειδή κάποια τράπεζα δεν το επιτρέπει. Και δεν θα μπορεί να βρεί χρήματα αν δεν σκύψει (που θα έχει ήδη σκύψει) στα 4 και γίνει θέλωντας και μή ένα ζώο προς χρησιμοποίηση (οχι οτι τώρα διαφέρει και πολύ). Και αν τολμίσει και σηκώσει ανάστημα, θα περιφέρεται ακριβώς όπως τα ζόμπι στις ταινίες αναζητώντας απεγνωσμένα φαγητό. Και έτσι σιγά σιγά θα δημιουργηθούν και οι ζόμπι περιοχές που θα υπάρχουν περισσότερα ζόμπι-άνθρωποι που θα ψάχνουν για φαγητό.
(Τα ζόμπι αν αναλύσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά τους, δεν ενδιαφέρονται για αναπαραγωγή, για ληστεία, για καλοπέραση, για διακοπές. Τα ενδιαφέρει μόνο ο παράγοντας Τροφή που είναι και ο μοναδικός για την επιβίωση. Ετσι ακριβώς θα καταντήσουν τον κόσμο. Μόνο που εκείνος βλέπει τις ταινίες αυτές και γελάει).

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς όπως λέτε, όποιοι πρίν λίγα χρόνια διαμαρτύρονταν, τώρα σιωπούν....
τό πού πηγαίνουμε μάς τό είπαν αυτοί οί 'αγράμματοι γέροντες τής εκκλησίας'
Δ
Υ
Σ
Τ
Υ
Χ
Ω
Σ

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα ειναι ότι ο πολίτης δεν κατανοει οτι το ηλεκτρονικό χρήμα ( ηλεκτρισμός μέσα σε ηλεκτρονικά κυκλώματα.. .) είναι μονοδρομος για τους οικονομικούς άρχοντες για τον απλό λόγο οτι δεν υφίσταται χρήμα. Ολα ειναι αριθμοί με την μορφη ηλεκτρισμού μεσα σε τσιπ... Πριν λοιπόν αντιληφθεί ο πολιτης τι γίνεται και αρχίσει να έχει ερωτήσεις τύπου -γιατί είμαι υποδουλος σε κατι που δεν υπαρχει; ... έρχεται ο εμπνευστής αυτής της απατης και απλά νομιμοποιει την απάτη με.. νόμους . Χρήμα δεν υπηρχε ποτε αλλά αυτά ανήκουν στην Ιστορία που έτσι και αλλιώς δεν θα μάθει ποτέ ο πολίτης .. .. Ποιός λοιπόν ορίζει ποση ΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΨΩΜΙ;..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ OTI Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΙΣΩΣ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ FOUNDS TΥΠΟ ΣΟΡΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αστυνομικός που αρνήθηκε να πάρει την κάρτα του πολίτη και ενημέρωνε τον κόσμο για τα …μέλλοντα να συμβούν!
Τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο για θρησκευτικό παραλήρημα!

22.12.15 Αυτό που μας περιμένει όσο μένουμε αμέτοχοι

https://www.youtube.com/watch?v=5LpS7muDj4E


Εάν είναι αλήθεια η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, πρέπει να δράσουμε άμεσα υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα μας στην ελευθερία έκφρασης.
Το σύστημα που τοποθέτησε δια της “ψήφου μας” τους κατά δήλωση τους κομουνιστές στην κυβέρνηση καθώς και όσους βρίσκονται εν αναμονή ως γνήσιοι κουμουνιστές για να μας κυβερνήσουν, εφόσον αυτοί που κυβερνούν “ΕΠΑΨΑΝ” να είναι “ παρόλο τον πόλεμο που κάνει το καπιταλιστικό σύστημα εναντίον τους” δεν ΚΑΤΑΛΑΒΕ γιατί τους αγάπησαν όσοι τους αγάπησαν με πάθος!
Για έναν και μοναδικό λόγο!
Ψωμί παιδεία

ΑΛΛΑ κυρίως ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Έτσι στην Ελλάδα τουλάχιστον θα τους γυρίσει μπούμερανγκ από τους ιδίους τους αριστερούς που έως τώρα τους υπερασπίζονταν με πάθος!

Ανώνυμος είπε...

"16 Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους·

17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του."

Αυτό τό πράγμα , θέλουμε δέν θέλουμε , τελικά θά γίνει . Τό μόνο θέμα πού πραγματικά τίθεται είναι ποιός θά πεί ΝΑΙ καί θά κερδίσει τήν (μάταιη κι απελπιστικά λίγη) υλική ζωή γι αυτόν καί τήν οικογένειά του - μ' ότι συνεπάγεται αυτό - καί ποιός θά πεί ΟΧΙ καί θά κερδίσει τήν ψυχή του .
Ό τελευταίος πού είπε ΟΧΙ στήν Ελλάδα , τό πλήρωσε μέ τό αίμα του , τήν ζωή του . Ήταν ό φαντάρος πού έπεσε αιμόφυρτος σέ κάποια ξεχασμένα , παγωμένα βουνά . Μεγάλο ανδραγάθημα , έχασε όμως τήν ζωή του . Ό επόμενος πού θά πεί ΟΧΙ , θά χάσει τήν ζωή του μέ πολύ χειρότερο τρόπο , από φτώχεια καί πείνα καί δίψα μάλλον , αλλά τό έπαθλο θά 'ναι ή ψυχή του .
Εγώ διαλέγω τόν Ένα καί Μόνον πραγματικό Θεό καί τήν Αιώνια Ζωή . Καί προσεύχομαι γιά νά μού δώσει δύναμη , άν δώσει ό Κύριος καί ζώ εκείνον τόν καιρό - επειδή μάλλον δέν είναι καί πολύ μακρυά καί ήδη ξεπαγιάζω απ' τό ψοφόκρυο μές στό ίδιο τό δωμάτιο πού κάθομαι καί γράφω αυτές τίς γραμμές , φαντάσου τί έρχεται αύριο... - νά τό πώ τό ΟΧΙ μ' όση δύναμη (θά μού έχει) απομείνει...

Παμαγιώτης

Orthodox True είπε...

Παναγιώτη με συγκίνησες!!!!

Μπορείς να μου γράψεις στο εμαιλ; marrinos@gmail.com

Καλή δύναμη, ή Παναγία μας να σε ζεσταίνει.

Ανώνυμος είπε...

Καί γιά νά συγκινηθείς φίλε Μαρινο ακόμη περισσότερο , άρχισε νά διαβάζεις Πατερικά κείμενα , όπου εκεί ανλύεται πλέον όλη ή Αλήθεια ( Α-στερητικό+Λήθη ) καί μετά τήν Ιστορία τών Ελλήνων /
Πρέπει νά μάθει ό κόσμος γι άλλη μιά φορά , ότι εμείς οί Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί δέν είμαστε τά... κατοικίδια ό πως προσπαθούν νά μάς παρουσιάσουν ! Προσπαθούμε νά είμαστε οί καλλίτεροι άνθρωποι γιατί έτσι μάς υπέδειξε ό Θεός μας . Αλλά όταν χρειαστεί ή Πατρίδα παίρνουμε τά όπλα καί πολεμάμε ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ κι έπειτα γιά τήν οικογένεια ( Πατρίδα ) . Υπέρ Βωμών κι Εστιών λέει καί η σειρά έχει νόημα . Τό κάνουμε γιά χιλιάδες - ίσως εκατομμύρια - χρόνια καί πάντα θά τό κάνουμε έστω καί τήν ύστατη στιγμή .
Αλήθεια , πόσοι γνωρίζουν ότι ό Άγιος Παϊσιος είχε πολεμήσει στόν συμμοριτοπόλεμο ; Καί μάλιστα είχε διακριθεί γιά ανδραγαθία ! Ή , ποιός θά διαβάσει τήν ζωή τού Κολοκοτρώνη καί δέν θά συγκινηθεί ; ( γιά μένα ήταν περίπου Άγιος ) . Πού πέρασε τόσες καί τόσες κακουχίες στή ζωή του , ολημερίς κι ολονυχτίς μέ τό ντουφέκι στό χέρι , γιά νά μάς απελευθερώσει απ' τόν ζυγό . Καί μετά εμείς , τ' αδέλφια του , όπου γιά μάς έκανε ότι έκανε , τού σκοτώσαμε τά παιδιά ! Καί τόν πετάξαμε σέ μιά τρύπα σ' έναν βράχο - φυλακή τήν είπανε... Μπείτε εσείς στά παπούτσια του , μετά , πού έρχονται καί τού ζητούν νά βγεί καί νά ξαναπολεμήσει γιά μάς , επειδή ερχότανε ό Ιμπραήμ μέ τά λεφούσια του καί θά 'καιγε τόν τόπο . Αυτός όμως φέρθηκε ΕΛΛΗΝΟΤΡΟΠΑ ! Δέν είπε κουβέντα , βγήκε , ξανάπιασε τό ντουφέκι καί ξαναπολέμησε... Γιά τήν οικογένειά του ( ΠΑΤΡΙΔΑ ) τό 'κανε ! Έτσι είναι είναι ό Έλληνας κι είναι καιρός νά αρχίσουμε νά μαθαίνουμε καί πάλι ποιοί καί τί είμαστε !
Ρίξτε άν θέλετε καί μιά ματιά στό τί είπε ό Άγιος Νεκτάριος , γιατί ό Θεός έφτιαξε τούς Έλληνες !
Καλά Θεοφάνεια σ' όλους !

Παναγιώτης