Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

"Raise the Black Flag..."

Η Μαύρη Σημαία στην Ιστορία έχει πολλές έννοιες. Στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του Νότου (τον λεγόμενο «εμφύλιο» πόλεμο), 1861-1865, ορισμένες «παράτυπες» μονάδες του Στρατού της Συνομοσπονδίας, (όπως οι τρομεροί Quantrill's Raiders στις τάξεις των οποίων ήταν και ο διάσημος "outlaw" Jesse James) σήκωναν την Μαύρη Σημαία, προκειμένου να κάνουν γνωστό στον εχθρό ότι δεν θα έδειχναν κανένα έλεος, αλλά θα πολεμούσαν σκληρά και μέχρις εσχάτων για να τους εξολοθρεύσουν και να μην αφήσουν κανένα ζωντανό. Ήταν το αντίθετο της λευκής σημαίας που συμβολίζει την παράδοση.

Ειδικότερα ο θρυλικός στρατηγός "Stonewall" Jackson λέγεται ότι είχε προτείνει «την μαύρη σημαία», ως τον μόνο τρόπο για να αναγκασθεί ο Βορράς να αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Νότου. Στο βιβλίο "How the South Could Have Won the War," («Πως ο Νότος θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον πόλεμο») του Bevin Alexander, όπως και στην ταινία God's and Generals, ο Jackson καλωσορίζει τον στρατηγός J.E.B. Stuart και αμέσως ξεκινά να του μιλάει για "τη μαύρη σημαία", πριν από την Πρώτη Μάχη στο Manassas.

Στην ταινία λέει ο "Stonewall" Jackson: "Συνταγματάρχα Stuart, αν ήταν στο χέρι μου δεν θα δείχναμε κανένα έλεος για τον εχθρό. Καθόλου περισσότερο από αυτό που οι ερυθρόδερμοι έδειξαν στους στρατιώτες σας. Μαύρη σημαία, κύριε. Αν ο Βορράς θριαμβεύσει, δεν θα είναι μόνο η καταστροφή της περιουσίας μας, θα είναι το προοίμιο για την αναρχία, την απιστία και την απόλυτη απώλεια της ελεύθερης και υπεύθυνης κυβέρνησης σε αυτήν την ήπειρο. Θα είναι ο θρίαμβος των μεγαλεμπόρων, των τραπεζών και των εργοστασιαρχών. Εμείς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους Ομόσπονδους εισβολείς δίκαια και αμυνόμενοι, και να σηκώσουμε ταυτόχρονα τη μαύρη σημαία. Κανένα έλεος στους παραβιαστές των σπιτιών και των εστιών μας. Η πολιτική μας ηγεσία στο Richmond είναι πάρα πολύ δειλή για να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα του επερχόμενου πολέμου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε στη Βίβλο. Είναι γεμάτη από τέτοια πολέμους. Μόνο η μαύρη σημαία θα φέρει τους Βόρειους γρήγορα στα συγκαλά τους και θα τελειώσει γρήγορα τον πόλεμο".



Ο βαθιά θρησκευόμενος Jackson, προφανώς βάσιζε την άποψή του στην Παλαιά Διαθήκη, που θεωρούσε ότι εξακολουθούσε να ισχύει, και ότι θα έπρεπε να εφαρμόζεται, στον εχθρικό στρατό της Ένωση.(Ίσως είχε στο μυαλό του το Δευτερονόμιο 20: 10-15). Αυτό βγαίνει από μια συνομιλία του με τον γαμπρό του, Λοχαγό Barringer. Εκεί λέει:

"Θυμάμαι, Captain Barringer, την κουβέντα που είχαμε εσείς και εγώ κάποτε είχε στο τραπέζι μου στο Λέξινγκτον στον θερμό κομματικό αγώνα του 1860. Αν και έχουμε διαφορές ως προς την πολιτική, έτυχε να συμφωνήσουμε ως προς το χαρακτήρα αυτού του πολέμου, αν κάποτε ξεκινήσει... Κανείς μας δεν είχε κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δουλεία, αλλά και οι δύο συμφωνήσαμε ότι αν ποτέ ξεσπούσε πόλεμος, ο Νότος δεν θα είχε καμία εναλλακτική λύση παρά μόνο να υπερασπιστεί τα εδάφη του και τις εστίες του, την δουλεία και όλα... Εγώ βλέπω ότι αυτός ο πόλεμος, εάν ο Βορράς θριαμβεύσει, θα φέρει μια διάλυση στα θεμέλια όλης της κοινωνίας. Δεν είναι μόνο η καταστροφή της περιουσίας μας, αλλά θα είναι το προοίμιο για την αναρχία, την απιστία, και την απόλυτη απώλεια της ελεύθερης υπεύθυνης κυβέρνησης σε αυτήν την ήπειρο. Με αυτές τις πεποιθήσεις, εγώ πάντα πίστευα ότι οφείλουμε να απαντήσουμε στους Ομοσπονδιακούς εισβολείς δείχνωντάς τους τη μαύρη σημαία, δηλ., "Κανένα έλεος στους παραβιαστές των σπιτιών και των εστιών μας!.."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω διαβάσει το βιβλίο '' Ο λευκός ήλιος των ηττημένων'' του Βενέρ. Εξαιρετικό
βιβλίο αναμφίβολα.Θα ήθελα να ρωτήσω , υπάρχουν κι άλλα βιβλία που αφορούν τον Νότο στα ελληνικά ή έστω στα αγγλικά ;

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος να κάθεσαι στα αύγα σου όταν σου τα σπάνε...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ... ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "EDISON" ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΩΡΑ... ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΦΙΛΕ...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ψιλά τα γράμματα, για τα γράμματα που ξέρουμε...

Α/Σ Χ/Σ είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ "ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΖΛ" ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΟΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ" ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ; ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ

...Διά τούτο και ή σοφία του θεού είπεν Αποστελώ εις αυτούς προφήτας και αποστόλους και εξ αυτών αποκτενούσι και εκδιώξουσιν ...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΜΟΝΟ ΜΕ "ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ" ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΑΔΑ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΑΙΩΝΙΟ ΦΩΣ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΑΝΑΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ 'Η ΤΩΝ ΚΑΝΔΗΛΙΩΝ ΜΕ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ.

Orthodox True είπε...

I couldn't go along with that. I would strongly recommend to sing the Hellenic Anthem and raise the Flag into our heart.

Ανώνυμος είπε...

ελληνες ειμαστε μαζι σας υπομονη θα τα καταφερτε,το τερας εναι εδω σε εμας,στην Αμερικη,αυτό το τερας τωρα τα εχει βαλει με όλα τα εθνη,αυτο κατεσφαξε και τον Αμερικανικο νοτο με το δικαιολογημα των μαυρων δουλων οι οποιοι δεν ειχαν κανεναν προβλημα μαζι μας ουτε εμις με αυτους,και τους αγαπουσαμε και μας αγαπουσαν ,ειναι το τερας που σκοτωσε τον καλυτερο μας προεδρο τον Τζον Κενεντυ...

Αμερικανικος λαος του Νοτου
σας αφιερωνουμε και ενα εθνικο μας τραγουδι

https://www.youtube.com/watch?v=NshQKDfFPlw


ΥΓ συγνομη για λαθη που γραφουμε,αλλα προσπαθουμε να γραψουμε στην ελληνικη,που θα παει θα μαθουμε κασλυτερα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ...
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ...!

Α/Σ Χ/Σ είπε...

ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ.