Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ήρθαν τα «αντιρατσιστικά σώβρακα»

Μία σουηδική εταιρεία ενδυμάτων παρουσίασε μια σειρά από εσώρουχα σε έξι αποχρώσεις για να ταιριάζουν στο δέρμα των ανδρών «όλων των διαφορετικών φυλών», δηλώνοντας ότι τα εσώρουχα αυτά είναι μια αντίδραση στα "εθνικιστικά κόμματα" που έχουν ρεύμα στην Ευρώπη.

Και όλα αυτά επ’ ευκαιρία της 21ης Μαρτίου, που θεωρείται «Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων».

Η λεγόμενη «Συλλογή του δέρματος» (‘Skin Collection’) εξηγεί η σουηδική εταιρεία ‘Björn Borg’ σε μια πληρωμένη είδηση στο περιοδικό μόδας Modette, αποβλέπει στην καταπολέμηση αυτού που θεωρούν ως «κανόνα» του λευκού δέρματος.

Ενώ είναι κατανοητό ότι υπάρχει αγορά για σοκολατί εσώρουχα, το περιοδικό καθιστά σαφές ότι το εσώρουχο αποτελεί «μια πολιτική δήλωση», σημειώνοντας ότι επειδή τα «γυμνά εσώρουχα συνήθως είναι λευκά ή ροζ» η σειρά αυτή «παίρνει θέση κατά του ρατσισμού».

Ο διευθυντής μάρκετινγκ της ‘Björn Borg’, Jonas Lindberg Nyvang λέει:

«Το γυμνό δεν είναι χρώμα. Είναι μια έννοια που ο καθένας θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει. Εμείς αποκαλούμε την σειρά ‘έξι ανθρώπινες αποχρώσεις’ και ο λόγος που την παρουσιάζουμε την Διεθνή Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών κατά των Φυλετικών Διακρίσεων είναι επειδή το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη είναι πολύ σκληρό τον τελευταίο καιρό και θέλουμε να δείξουμε πού βρισκόμαστε. Αυτή είναι η συμβολή μας στη συζήτηση».

Τονίζεται ότι η ιδέα να γίνουν γυμνά εσώρουχα για όλους είναι ιδιαίτερα σημαντική τώρα, ως απάντηση στα «εθνικιστικά κόμματα που κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη», καθώς και στην ανάγκη των «προσφύγων για ένα νέο ξεκίνημα». Αν και η εταιρία Björn Borg μπορεί να έχει μεγάλες ελπίδες για μια νέα αρχή για τους μετανάστες, μάλλον δεν πρέπει να έχουν μεγάλες ελπίδες να πουλήσουν στους μετανάστες φρέσκα εσώρουχα, καθώς το «αντιρατσιστικό εσώρουχο» θα πωλείται 32,95 ευρώ το ζευγάρι.

Πριν από τα «αντιρατσιστικά εσώρουχα» στη Σουηδία είχαν προηγηθεί τα «αντιρατσιστικά χανζαπλάστ».

Η μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων της χώρας έσπευσε να βρει έναν προμηθευτή για "σκούρα" χανζαπλάστ, ύστερα από καταγγελία μιας «αντιρατσίστριας» φεμινίστριας blogger στο κρατικό ραδιόφωνο.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ Μ. είπε...

Η εταιρία έχει σχέση με τον Σουηδό τενίστα

Ανώνυμος είπε...

Λετε μετα απ' τα αντιρατσιστικα σωβρακα να χουμε και αντιρατσιστικα προφυλακτικα;

Περιεργος

Ανώνυμος είπε...

Αντιρατσιστικά προφυλακτικα...; χμμμμ καλομελέτα και έρχονται... μην μας σερβίρουν και αντιρατσιστικό φαγητό δε ξέρω.
Έχει ξεφύγει η κατάσταση προ πολλού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν μάθατε το τελευταίο που εγινε με το υπουργείο παιδειας .Προχθές όλα τα σχολεία είχαν γιορτές κατά του ρατσισμού και ήταν προσκεκλημενοι και γονείς επί ευκαιρίας μιας γιορτής της άνοιξης. Εκεί λοιπόν που τα παιδάκια έλεγαν ποιήματα για τις ομορφιές της άνοιξης η δασκάλα καλεί δυο παιδιά να απαγγείλουν και ποιήματα κατά του ρατσισμού.Δεν πολυθυμαμαι τα λόγια γιατί μου προκάλεσαν εκνευρισμό αλλά πάνω κάτω έλεγαν τα παρακάτω.Εμεις γεννιόμαστε μαύροι μεγαλώνουμε μαύροι οταν καθόμαστε στον ήλιο μένουμε μαύροι όταν πεθαίνουμε είμαστε μαύροι ενώ εσείς λευκοί γεννιέστε ροζ οταν μεγαλώνετε ασπρίζετε όταν κάθεστε στον ήλιο γίνεστε κοκκινοι οταν πεθαίνετε γίνεστε μελανοί.Κατι τέτοιο έλεγε το ποίημα και όταν διαμαρτυρήθηκα ότι το ποίημα είναι ρατσιστικό κατά των λευκών οι δάσκαλοι με κατηγόρησαν σαν χρυσαυγιτη και οτι το υπουργείο εχει στείλει τα ποιήματα για την γιορτή αυτή.Δυστυχως κανένας γονέας δεν κατάλαβε τίποτα όλοι βεβαία θεωρούν φυσικό οι λευκοί να είναι πάντα οι ρατσιστές.Το μόνο θετικό αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι ότι επιβεβαιώνονται όσα το blog σας τόσα χρόνια γράφει.Αλλα στου κουφού την πορτα... τέλος πάντων ο έχων μάτια βλέπει και ο έχων αυτιά ακούει΄. Καλή 25 Μαρτίου αδέρφια

Luke Mpar είπε...

Πρεπει να γινει κατι συνταρακτικο για να ξυπνησει ο νεοελληνας αλλιως δε μας βλεπω καλα!Τι συνταρακτικο;Το αφηνω στη ...φαντασια σας!!!