Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΑΓΓΛΙΑ: Δεν θέλει το BBC οι Άγγλοι οπαδοί να ντυθούν ιππότες στα γήπεδα της Γαλλίας, μήπως «προσβληθούν» οι μουσουλμάνοι με τον σταυρό

Το BBC έχει γελοιοποιηθεί για ένα άρθρο που υποδηλώνει ότι οι στολές ιππότη που φορούν οι Άγγλοι οπαδοί θα μπορούσαν να είναι «προσβλητικές» για τους Μουσουλμάνους.

Για περισσότερο από δύο δεκαετίες, οι Άγγλοι οπαδοί πάνε στο γήπεδο να δουν την εθνική τους ομάδα ντυμένοι σαν ιππότες, με τον παραδοσιακό κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Αλλά ενόψει του Euro 2016, που αρχίζει την Παρασκευή, η ιστοσελίδα iWonder του BBC δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Είναι λάθος να ντύνεσαι σαν σταυροφόρος για έναν αγώνα της Αγγλίας;»

Η ιστοσελίδα αναφέρει: «Οι ιππότες σχετίζονται με τη δύναμη και την τιμή μέσα από ιστορίες για ήρωες ιππότες όπως ο Βασιλιάς Αρθούρος.

«Ωστόσο, οι σταυροφόροι ήταν οι δράστες βίαιων επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους και τους ειδωλολάτρες».

Αναφέρει, επίσης, ότι ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου, συνδέεται με τον «ακροδεξιό εθνικισμό».

Το Συμβούλιο για την Πρόοδο της Αραβο-Βρετανικής Κατανόησης έχει επίσης επισημάνει τους αρνητικούς συνειρμούς του όρου «σταυροφορία» στον αραβικό κόσμο.

Το άρθρο που χαρακτηρίστηκε «ανοησίες PC (πολιτικής ορθότητας)». Αλλά το άρθρο του BBC έχει γίνει στόχος χλευασμού, με οπαδούς της Αγγλίας να λένε ότι το μόνο που κατάφερε είναι να αυξήσει την επιθυμία για τέτοια ενδυμασία.

Ο Paul Brickman παραδείγματος χάριν, έγραψε: «Πού μπορώ να βρω στολή σταυροφόρου λοιπόν; Οτιδήποτε που θα ενοχλήσει την PC Ταξιαρχία του BBC».

Ένας άλλος, ο John Moore αστειεύτηκε: «Θα εκδώσει το BBC μια προειδοποίηση για το ντύσιμο ως Βίκινγκ ότι μπορεί να προκαλέσει προσβολή στους Νορθούμπριαν μοναχούς;»

Μια δημοσκόπηση στο κάτω μέρος του άρθρου διαπίστωσε ότι το 85% των ανθρώπων πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να φορέσει κάποιος μια στολή σταυροφόρου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Στην Ελλαδα πια καναλια ακολουθουν ( ας θυμηθουμε euro2004) απαντηση: ολα ρε μουργο!

Ανώνυμος είπε...

“Ωστόσο, οι σταυροφόροι ήταν οι δράστες βίαιων επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή για τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους και τους ειδωλολάτρες”.

Γελοιοποιούνται καθημερινά όλο και περισσότερο, ακόμα και στα μάτια των υποστηρικτών τους.
Οι μουσουλμάνοι δεν κατέλαβαν βίαια την Χριστιανική ορθόδοξη Κωνσταντινούπολη το βυζάντιο και φυσικά την Χριστιανική ορθόδοξη Ελλάδα μας;
Με ποια λογική μας επιβάλλουν εμάς στην Ελλάδα μας να κτίζουμε τζαμιά;
Αυτά θυμίζουν τις αγαθοεργίες των Οθωμανών από ότι φαίνεται, όχι την θηριωδία τους!

Ο αντίχριστος κομμουνισμός που πάνε να επιβάλλουν σε όλον τον πλανήτη ποτέ δεν κατάφερε να επιβληθεί με οποιονδήποτε άλλον τρόπο εκτός από πόλεμο και ενάντια σε κάθε λογική.
Από ότι φαίνεται ούτε τώρα θα τον αποφύγουμε!

Ανώνυμος είπε...

Το έχω πει πολλές φορές.Θα το λέω συνέχεια.Χρειάζεται μια νέα Σταυροφορία.Πολλοί ''super''υπερορθόδοξοι έχουν δαιμονοποιήσει τους Σταυροφόρους λόγω της καταστροφής της Κωνσταντινούπολης το 1204.Είναι οι ίδιοι που οι ομοϊδεάτες τους έλεγαν πως προτιμούσαν τους τούρκους από τους λατίνους στην Πόλη.Δε διαφωνώ.Αχρείοι και οι τότε Λατίνοι.Αλλά άμα μελετήσει κάποιος στοιχειώδη ιστορία ,θα διαπιστώσει πως οι Σταυροφόροι δεν έκαναν περισσότερο κακό ,από ότι έκαναν κάποιοι ανθέλληνες αυτοκράτορες ,όπως ο Θεοδόσιος ο ''μέγας'' ,ο Ιουστινιανός και διάφοροι Παφλαγόνες αυτοκράτορες.Από τον Ηράκλειο και μετά άρχισαν να σέβονται τον Ελληνισμό.Η καταστροφής της Βασιλεύουσας ήταν αντίθετη προς την ιδέα της Σταυροφορίας.Αυτό δε σημαίνει πως θα μισήσουμε την Σταυροφορία.
Το σχόλιο μου φαντάζει κάπως ''άσχετο'' αλλά δεν είναι.Η ιδέα της Σταυροφορίας είναι βαθιά χαραγμένη στο μυαλό μου.Το σχόλιο μου προλαβαίνει τους ''υπερορθόδοξους'' που ''υπερμισούν'' τους Καθολικους.Ναι είναι αιρετικοί ,οι ηγεσίες τους όμως έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και όχι οι ίδιοι οι Καθολικοί.Πιστεύετε πως με τους Τζιχάντιδες και τους εβραίους απέναντι στον Χριστιανισμό ,υπάρχει χώρος για έχθρες;
Ζήτω η Σταυροφορία για τον Χριστό!
Γιώργος ο Νότιος

mickyD είπε...

Αν αυτοί προσβάλλονται όταν βλέπουν σταυρούς τότε κι εμείς προσβαλλομαστε από τις μαντηλες τους και τις ημισέληνος. Πήγαμε εμείς στην Σαουδικη Αραβια να τους πούμε ότι μας προσβάλλουν τα σύμβολα τους; Με τι θράσος έρχονται εδώ και λένε ότι τους προσβάλλουν οι σταυροί; Να σηκωθούν να φύγουν αν δεν τους αρέσει.