Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Ακόμα και αγάλματα χριστιανών φοβούνται να στήσουν, μήπως τα αποκεφαλίσουν οι μωαμεθανοί!

Όταν δεν μπορούν να προστατεύσουν τα αγάλματα από αποκεφαλισμό, πως θα προστατεύσουν τους πολίτες; Κατά  τραγική ειρωνεία, λίγες ημέρες πριν τον αποκεφαλισμό του γηραιού καθολικού ιερέα, η είδηση έλεγε ότι οι Γάλλοι φοβούνται να στήσουν αγάλματα μαρτυρησάντων μοναχών σε δημόσιο χώρο, μήπως τα αποκεφαλίσουν φανατικοί πιστοί του Μωάμεθ!  

Η ταινία «Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων» (Of Gods and Men) αφηγείται  την αληθινή ιστορία των Γάλλων μοναχών που ζούσαν σε ένα μοναστήρι στη Tibhirine, της Αλγερίας, οι οποίοι και σφαγιάστηκαν. Πίστευαν αρχικά ότι είχαν δολοφονηθεί από φανατικούς μουσουλμάνους, αλλά αποκαλύψεις από τότε έχουν προκαλέσει σε πολλούς την υποψία ότι η αλγερινή κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη. Η Καθολική Εκκλησία στη Λυών αποφάσισε να φτιάξει κάποια αγάλματα (αρκετά μοντέρνα πάντως!) προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους μοναχούς. Αρχικά είχε προγραμματιστεί αυτά τα αγάλματα να χωροθετηθούν σε δημόσιο χώρο στην πόλη. Αλλά εκφράστηκαν φόβοι μήπως μουσουλμάνοι της περιοχής προβούν σε βανδαλισμούς, και έτσι η εκκλησία αποφάσισε να τα τοποθετήσετε μέσα στην αυλή της εκκλησίας.

«Μπορείτε να φανταστείτε εάν ένα μη ισορροπημένο άτομο ήταν τόσο άρρωστο ώστε να αποκεφαλίσει αυτά τα αγάλματα;» Κάτι τέτοια επιχειρήματα επικράτησαν. Και ο Καρδινάλιος Barbarin αποφάσισε να μην προχωρήσει εξαιτίας του φόβου των ζημιών. Τα επτά αγάλματα των Γάλλων  μοναχών της Tibherine, που δολοφονήθηκαν πριν από 20 χρόνια υπό σκοτεινές συνθήκες στην Αλγερία, τοποθετήθηκαν στην αυλή της αγίας Ειρήνης, την έδρα του νέου αρχιεπισκόπου. Η ιδέα της υποχώρησης προς την αυλή της εκκλησίας φαίνεται ότι ικανοποίησε τους πάντες.

... Μερικοί άνθρωποι, στην Εκκλησία, φοβόντουσαν ότι αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως «πρόκληση» από τους πολίτες μουσουλμανικής πίστης της Λυών, καθώς ένα τζαμί σαλαφιστών τζαμί βρίσκεται κοντά στην εκκλησία.

ΚΟΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

2 σχόλια:

polycmike είπε...

Αξιοσημείωτο γεγονός είναι, πως σήμερα (Κυριακή), λαμβάνει χώρα στην Πολωνία δημόσια ανοιχτή προσευχή της νεολαίας(!) των Καθολικών, αναμένεται η συμμετοχή κοντά στο εκατομύρριο(!!) από όλη την Ευρώπη, κάτι που πρέπει να παραδειγματίζει την .... Ορθόδοξη(?) Εκκλησία(?) μας!!

Ανώνυμος είπε...

Polyc Mike,

Εχει ενδιαφέρον να δούμε πως αντιμετώπιζε το κομμουνιστικό καθεστώς στην Πολωνία τους Χριστιανούς ορθοδόξους σε σχέση με τους καθολικούς.
Ακομα και τώρα (2013) σύμφωνα με οσα ο Πολωνός Ιερέας λέει , για να είναι κάποιος Χριστιανός ορθόδοξος στην Πολωνία πρέπει να έχει προσωπικό θάρρος και κουράγιο!
Πολλά ξεκινούν απο το σχολείο όπου σχεδόν αναγκάζουν τους νέους! να παρακολουθούν μαθήματα ρωμαιοκαθολικής θρησκείας!

https://iliaxtida.wordpress.com/2013/02/11/polonia/

Στο στόχαστρο της "νέας" τάξης είναι η Χριστιανική ορθόδοξη Θρησκεία μας που συνδέεται άμεσα με τον Ελληνισμό.
Ισως για αυτό δεν βλέπουμε" ανάλογες κινήσεις " απο την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία μας, της οποίας οι "ηγέτες" παγκόσμια (πλήν γνωστών εξαιρέσεων π.χ Ρωσία) αλλά και στην χώρα μας - εαν λάβουμε υπόψη μας το πρόσφατο συνέδριο- επιθυμούν κατα τα φαινόμενα να την οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβειΑ στην πανθρησκεία, η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την ΕλληνοΧριστιανική ορθόδοξη θρησκεία μας.
Με ποία "Χριστιανική" θρησκεία θα έχει σχέση ...φαίνεται απο την συγκέντρωση που αναφέρεις.
Οσο για την σχέση Πάπα και Χριστιανισμού τα γνωρίζεις, αρα...

Δεν κρίνω αυτό που γίνεται στην Πολωνία.
Απλως σχολιάζω τον ...παραδειγματισμό της "δικής" μας ...που πρέπει να παραμείνει ΔΙΚΗ ΜΑΣ!
Διαφορετικά ας κάνει όσες συγκεντρώσεις θέλει , ίσως και να κάνει με"άνωθεν εντολή" , δική μας ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ δεν θα είναι, και το ζητούμενο είναι να παραμείνει , ανεξάρτητα απο ...συγκεντρώσεις!