Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: 600.000 Λευκοί Βραζιλιάνοι θέλουν την δική τους χώρα



Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο νότιο τμήμα της Βραζιλίας συμμετείχαν σε ένα ανεπίσημο δημοψήφισμα ψηφίζοντας υπέρ του διαχωρισμού από το μεγαλύτερο κράτος της Νότιας Αμερικής και του σχηματισμού της δικής τους χώρας.

Καταμετρώντας 617.000 ψήφους στο Plebisul, όπως ονομάστηκε το δημοψήφισμα που έλαβε χώρα στις 1 Οκτωβρίου, οι διοργανωτές είπαν ότι το 96 τοις εκατό ψήφισε υπέρ της δημιουργίας μιας νέας χώρας από τις τρεις πιο νότιες πολιτείες της Βραζιλίας, υποστηρίζοντας ότι πληρώνουν πάρα πολλά σε φόρους προς την κεντρική κυβέρνηση, παίρνοντας πολύ λίγα ως αντάλλαγμα.

Αν και δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί η καταμέτρηση, βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι κάλπες στήθηκαν σε πόλεις σε όλη την περιοχή, ενώ η ψηφοφορία έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών. Οι διοργανωτές είχαν πει ότι ο στόχος τους ήταν ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι - ή το 5 τοις εκατό από αυτούς που μπορούν να ψηφίσουν στις τρεις πολιτείες. Ακόμα κι αν η ψηφοφορία δεν έχει καμία νομική αξία, και απέτυχε να φτάσει στο στόχο, το μήνυμα που εστάλη ήταν αλάνθαστο.

"Εμείς στο νότο έχουν τις προϋποθέσεις συντηρήσουμε τους εαυτούς μας και να παράγουμε πλούτο. Σήμερα έχουμε δημιουργήσει ένα βουνό φόρους χωρίς οφέλη", δήλωσε ο José Gonçalves, διευθυντής επιχειρήσεων που ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας στη νότια πόλη του Πόρτο Αλέγκρε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο YouTube από την εφημερίδα Jornal do Comércio.

Τα αποτελέσματα έρχονται μετά από εκείνα των τοπικών εκλογών, που χαρακτηρίστηκαν από εκτεταμένη αποχή και απόρριψη των παραδοσιακών πολιτικών.

Ο Celso Deucher, γενικός συντονιστής της εκστρατείας Plebisul, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ψηφοφορία έστειλε ένα "ηχηρό μήνυμα" στους πολιτικούς στη Μπραζίλια, την πρωτεύουσα.

Ο Deucher, ένας από τους πνευματικούς ηγέτες του κινήματος που ονομάζεται “Ο Νότος είναι η χώρα μου”, που αποτελείται από πολίτες που έχουν απογοητευθεί με τη διαφθορά στη Βραζιλία.

"Πρέπει να ντρέπεστε. Δεν δεχόμαστε τη συμπεριφορά σας", είπε στους πολιτικούς στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι θα προτιμούσαν να διοικούνται από τους πρώην αποικιοκράτες αφέντες τους παρά από τους σημερινούς ηγέτες της χώρας.

«Προτιμούμε να επιστρέψουμε στην Πορτογαλία παρά να πληρώνουμε τόσο ακριβά για να συνεχίσουμε να είμαστε Βραζιλιάνοι», είπε.

Η νότια Βραζιλία αποικίστηκε από μετανάστες που ήρθαν από την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γερμανία, και πολλοί είναι υπερήφανοι για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της οργάνωσης (ονομάζονται brasileiros brancos, λευκοί βραζιλιάνοι). Είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Βραζιλίας, και οι διοργανωτές της εκστρατείας στέκονται στο γεγονός ότι τα χρήματα από την φορολογία πηγαίνουν σε φτωχότερες περιοχές στα βορειοανατολικά - όπου ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από μαύρους και μιγάδες και η δουλεία ήταν πιο διαδεδομένη από τον 16ο έως τον 19ο αιώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, τον Ιούλιο, η πολιτεία της Bahia στη βορειοανατολική Βραζιλία, η οποία έχει πληθυσμό 15 εκατομμυρίων ανθρώπων, πλήρωσε λιγότερο από το μισό των ομοσπονδιακών φόρων του Rio Grande do Sul, στα νότια, που έχει πληθυσμό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Υπάρχουν, επίσης, πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των περιφερειών. Σε ορισμένες πόλεις στο νότο, η γερμανική γλώσσα εξακολουθεί να μιλιέται. Μια έκδοση του διάσημου φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest της Γερμανίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Blumenau, μια πόλη στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα.

Η Βραζιλιάνα supermodel Gisele Bündchen είναι από οικογένεια Γερμανών απογόνων στη Horizontina, μια μικρή πόλη στη γειτονική πολιτεία του Rio Grande do Sul.
Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει ένα άλλο δημοψήφισμα το Σεπτέμβριο του 2017 και ελπίζουν να βγάλουν 3 εκατομμύρια ψηφοφόρους στους δρόμους.

«Ο Νότος είναι η χώρα μας», κατέληξε. «Ζήτω ο ελεύθερος Νότος

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά αν ο Βορρας δεν έχει να φάει επειδή είναι φτωχοί, το λογικό δεν είναι οι μεγαλύτεροι φόροι να μπαίνουν στους πλουσίους;
Αυτός που δεν έχει να φάει θα πληρώσει τα ίδια με το πλούσιο;;;
Αυτό γίνεται στην Ελλάδα που τις ''θυσίες'' τις έκανε και κάνει ο λαός και οι πλούσιοι τη βγάζουν λάδι...

mnk είπε...

Πωπωωωω... κι εγώ που νόμιζα -έτσι μου είπαν- πως άμα γεννηθείς στην Βραζιλία και πας και μερικά χρόνια σχολείο, παύεις να είσαι Γερμανός, Κινέζος, Αρειανός.... και αυτομάτως γίνεσαι Βραζιλιάνος ΙΘΑΓΕΝΗΣ!

Απογοητεύτηκα τώρα...

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!ΝΑ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΠΙΣΩ .ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Το λογικό είναι να δουλέψουν, όχι να δουλεύουν άλλοι γι αυτούς δημοσιε υπαλληλε...

Unknown είπε...

το θέμα είναι ότι το βόρειο τμήμα της Βραζιλίας δεν μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους, η κυβέρνησή μας θέλει να μας νότιο Ας είμαστε φτωχοί σαν κι αυτούς, το 80% του πλούτου που παράγουμε δεν έρχεται πίσω σε μας, αυτή είναι η δουλεία !!! και δεν μπορούμε απλώς να σκύβετε το κεφάλι σας και αφήστε το να συμβεί, αν ήσασταν στη θέση μας θα πρέπει να κάνει το ίδιο πράγμα.

Unknown είπε...


Ζω στη Σάντα Καταρίνα και να εργαστούν πάνω από 300 ημέρες το χρόνο, ενώ στα βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας, σχεδόν 120 ημέρες το χρόνο είναι αργία ή αναμνηστικό την εβδομάδα. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία μας διαλυθούν από τους πόρους μας να εκτραπεί. δείκτες μας διαφθοράς είναι το χαμηλότερο στη χώρα και ο πληθυσμός μας είναι το υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο στη χώρα.
Ποινική δείκτες στο νότο, είναι το καλύτερο στη χώρα. πανεπιστήμιά μας είναι από τις καλύτερες. Η βιομηχανία μας είναι μία από τις πιο ανεπτυγμένες. Η δουλειά μας είναι επίπονη και συνεχής, ενώ μεγάλο μέρος της χώρας ... πιπιλίζουν την κυβέρνηση της θηλής.

Δεν θέλουν να διαχωρίσουν τους Ευρωπαίους από ιθαγενείς Αμερικανούς και Αφρικανούς, για παράδειγμα, είμαι απόγονος των ιθαγενών. Το ενδιαφέρον μας είναι η οικονομική, πολιτιστική, πολιτική και νομική, είμαστε όμηροι των μαλακών νόμων που βλάπτουν τους ανθρώπους μας. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: υπάρχει ένα μισθό που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για κάθε παιδί κάποιου που είναι έγκλειστος στο σωφρονιστικό σύστημα. Είναι σύνηθες να έχουν κάποια 3 έως 5 παιδιά, και δεν ήθελαν να εργαστούν, διαπράττουν εγκλήματα και έλαβε περίπου $ 200 ανά παιδί.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, είμαστε όμηροι των μέσων ενημέρωσης στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, που μεταδίδουν στον κόσμο μόνο ό, τι έχει σημασία για αυτούς και τους συνεργάτες τους ασαφή. Ζούμε σε μια τηλεοπτική δικτατορία.

Συγγνώμη για τα λάθη στη σύνταξη κειμένου, επειδή χρησιμοποίησα το Google Translate.

Μια αγκαλιά σε όλους!