Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Ο Χριστός δεν πέθανε για τις αμαρτίες των ανθρώπων, αλλά ως ένδειξη... αλληλεγγύης», λέει λίμπεραλ επικεφαλής καθολικός επίσκοπος

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της διάσκεψης των καθολικών επισκόπων της Γερμανίας, ο θάνατος του Ιησού Χριστού δεν ήταν μια λυτρωτική πράξη του Θεού για να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά της αμαρτίας και να ανοίξει τις πύλες του Ουρανού. 

Ο Αρχιεπίσκοπος του Φράιμπουργκ, Robert Zollitsch, γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του, αρνήθηκε δημοσίως το θεμελιώδες χριστιανικό δόγμα του θυσιαστικού θανάτου του Χριστού σε συνέντευξή του σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Zollitsch είπε ότι ο Χριστός «δεν πέθανε για τις αμαρτίες του λαού ως εάν ο Θεός είχε παράσχει μια θυσιαστική προσφορά, σαν έναν αποδιοπομπαίο τράγο».

Αντ’ αυτού, ο Ιησούς αυτό που πρόσφερε ήταν μόνο «αλληλεγγύη» στους φτωχούς και τους δυστυχείς. Ο Zollitsch είπε «ότι αυτή είναι η μεγάλη προοπτική, αυτή η τεράστια αλληλεγγύη».

Ο παρουσιαστής ρώτησε, «Δεν το περιγράφετε πια ως τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός έδωσε τον δικό Του Γιο, γιατί εμείς οι άνθρωποι ήμασταν τόσο αμαρτωλοί; Δεν το περιγράφετε πλέον έτσι

Και ο Zollitsch απάντησε, "Όχι".

Ο αρχιεπίσκοπος Robert Zollitsch διορίστηκε στην Έδρα του Φράιμπουργκ το 2003 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'. Είναι Πρόεδρος της Επισκοπικής Συνόδου της Γερμανίας, θέση στην οποία εξελέγη το 2008 και θεωρείται «φιλελεύθερος» στη γερμανική επισκοπή.

Τον Φεβρουάριο του 2008, είπε ότι η ιερατική αγαμία θα πρέπει να είναι εθελοντική και ότι δεν είναι «θεολογικά απαραίτητη». Ο  Zollitsch έχει επίσης πει ότι δέχεται σύμφωνα συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, αλλά είναι εναντίον του "γάμου" ατόμων του ιδίου φύλου.

Είπε στον παρουσιαστή της εκπομπής ότι ο Θεός έδωσε "το Γιο του σε ένδειξη αλληλεγγύης σε εμάς σ' αυτή την τελευταία αγωνία θανάτου που μας έδειξε".

"Σχετίστηκε μαζί μας από αλληλεγγύη - από ελεύθερη βούληση".

Το άρθρο 613 της Κατήχησης της Καθολικής Εκκλησίας που εξηγεί τα δόγματα του Καθολικισμού, περιγράφει το θάνατο του Χριστού «τόσο ως την πασχάλια θυσία που ολοκληρώνει την οριστική λύτρωση των ανθρώπων, μέσω του Αμνού του Θεού, του αίροντος την αμαρτίαν του κόσμου, η θυσία της Νέας διαθήκης, η οποία επαναφέρει τον άνθρωπο σε κοινωνία με τον Θεό μέσω του «αίματος της διαθήκης, που χύθηκε υπέρ πολλών για την συγχώρεση των αμαρτιών».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (είδηση από το 2009)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΠΑΣ,ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ,ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΜΕ ΘΥΜΩΝΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΒΑΠΟΡΙ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ,ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ,ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Η ΜΑΣΑ Η ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει και γενια για να τον ξυρισουμε αρα παραδιδει το ψευτο ρασο του και στο σπιτι του.

Ανώνυμος είπε...

Χρηστός ο ... Αλληλέγγυος, που είναι και in σήμερα. Στο επόμενο κήρυγμά του θα πει πως είχε και ΜΚΟ με 12 μέλη!
Και ο δυτικός κατήφορος συνεχίζεται...