Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η Λευκή Χριστιανική Αμερική έχει πεθάνει (video)

Γράφει η Atlantic:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον η πλειοψηφικά λευκή, χριστιανική χώρα, και αυτό έχει ήδη αρχίσει να έχει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις. Με ένα 45 τοις εκατό του πληθυσμού, οι λευκοί χριστιανοί είναι μια ομάδα που συρρικνώνεται δημογραφικά - και η αντίδραση από πολλά μέλη της ομάδας ενάντια στην αυξανόμενη διαφοροποίηση της Αμερικής υπήρξε άμεση και πικρή. "Οι άνθρωποι πολεμούν όταν χάνουν την αίσθηση του τόπου, την αίσθηση του ανήκειν, και την αίσθηση της χώρας που κατανοούν και αγαπούν», λέει ο Robert P. Jones, ο συγγραφέας του βιβλίου "Το Τέλος της Λευκής Χριστιανικής Αμερικής" ("The End of White Christian America"), στο παρακάτω βίντεο.


Στο βιβλίο του ο Jones, ιδρυτικός Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Public Religion Research (Έρευνας Δημόσιας Θρησκείας), λέει ότι η Λευκή Χριστιανική Αμερική είναι νεκρή και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα το αποδείξουν.

"Αρχίζω το βιβλίο με μια νεκρολογία για την λευκή χριστιανική Αμερική, και καταλήγω στο συμπέρασμα το βιβλίο με ένα εγκώμιο. Το επιχείρημά μου στο βιβλίο είναι ότι έχουμε ήδη βιώσει το τέλος της Λευκής Χριστιανικής Αμερικής", λέει ο Jones στην Washington Post σε συνέντευξή του στον John Sides, αναπληρωτή καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο George Washington, που ειδικεύεται στην κοινή γνώμη, στην ψήφο και στις αμερικανικές εκλογές.

«Αν και ο ισχυρισμός αυτός στηρίζεται σε δημογραφικές αλλαγές, στηρίζεται επίσης και στην πτώση της δύναμης μεγάλων θεσμικών οργάνων, όπως το Εθνικό Συμβούλιο των Εκκλησιών ή της Χριστιανικής Συμμαχίας της Αμερικής. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χώρα θα δει ποτέ ξανά την Λευκή Χριστιανική Αμερική ως μια κυρίαρχη πολιτιστική δύναμη», είπε.

Χρησιμοποιώντας ένα γράφημα που δημιουργήθηκε από το 2014 και δεδομένα, ο Jones τόνισε την ταχεία μείωση του ποσοστού των λευκών, μη-ισπανόφωνων χριστιανών από γενιά σε γενιά.

«Σήμερα, οι νεαροί ενήλικες ηλικίας 18 έως 29 έχουν λιγότερο από τις μισές πιθανότητες να είναι λευκοί χριστιανοί όπως οι ηλικιωμένοι ηλικίας 65 ετών και άνω. Σχεδόν 7 στους 10 Αμερικάνους ηλικιωμένους (67 τοις εκατό) είναι Λευκοί Χριστιανοί, σε σύγκριση με λιγότερους από 3 στους 10 (29 τοις εκατό ) νεαρούς ενήλικες», σημείωσε ο Τζόουνς.

Και ενώ αυτή η διαφοροποίηση μεταξύ των γενεών στο ποσοστό των λευκών χριστιανών οφείλεται εν μέρει στην αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων, ο Τζόουνς εξηγεί ότι οφείλεται επίσης και στο ότι οι νέοι ενήλικες απορρίπτουν την οργανωμένη θρησκεία.

«Οι νεαροί ενήλικες είναι τρεις φορές πιθανότερο, σε σχέση με τους ηλικιωμένους να ισχυριστούν ότι δεν έχουν σχέση με καμία θρησκεία (34 τοις εκατό έναντι 11 τοις εκατό, αντίστοιχα)», είπε.

Ενώ αυτή η ομάδα των μη συνδεδεμένων με κάποια εκκλησία Αμερικάνων έχει απορρίψει την οργανωμένη θρησκεία, ο Τζόουνς έσπευσε να εξηγήσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν απορρίψει τον Θεό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / εδώ κι εδώ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λευκός πολιτισμός γίνεται και χωρίς το χριστιανισμό.

Ανώνυμος είπε...

Το ειδαμε απο το 68 και μετα...


Ταυ

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λένε οι άσχετοι αντίχριστοι φιλιλε = αριστεροί καθολικοι , είναι άνευ σημασίας για εμάς τους Ελληνες Χριστιανούς ορθοδόξους.
Αυτα ας τα ακούν οι "δικοί" μας Ιεραρχες , υπέρμαχοι του οικουμενισμού και της πανθρησκείας.
Εξάλλου ο σύγχρονος Ιούδας ζει και βασιλεύει στην σημερινή εποχή.Τα τριάντα αργύρια...
Ο παλαιός είχε τουλάχιστον το φιλότιμο να κρεμαστεί, αυτοί προσπαθούν να κρεμάσουν εμάς, τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς για να μην έχουν κανέναν αντίλογο στα άνομα σχέδια τους.
Ομως το φώς θα νικά πάντα το σκοτάδι.
Αυτο δεν αλλάζει , όπως δεν αλλάζει το μαύρο ...σε άσπρο.
2000 χρόνια πολεμούν τον Χριστό μας. Τί έχουν καταφέρει. Μια τρύπα στο νερό. Οτι κατάφεραν και στις πρώην αριστερές χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Οι Η.Π.Α είναι ένα ακόμα παράδειγμα ότι διαφορετικές φυλές μεταξύ τους δεν μπορούν να συνυπάρξουν.Επιπλέον,το ότι αφροαμερικανοί ή ιθαγενείς της Νοτίου Αμερικής(ισπανόφωνοι),ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό,δεν μειώνει τις διαφορές μεταξύ λευκών Χριστιανών και μη-λευκών Χριστιανών.Οι φυλές υπάρχουν είτε το θέλουμε είτε όχι,είναι μία βιολογική πραγματικότητα.Ένας λευκός Χριστιανός της Ευρώπης,ουσιαστικά δεν έχει κανένα κοινό με έναν μαύρο της Νιγηρίας Χριστιανό,ή με έναν Χιλιανό Χριστιανό.Και αντί να πηγαίνουν ιεραπόστολοι στην Αφρική για να κηρύξουν την Ορθοδοξία ή τον Καθολικισμό,θα έπρεπε να εργαστούν ώστε ο Χριστιανισμός να είναι θρησκεία της Ευρώπης και των Ευρωπαίων και όχι οποιουδήποτε.Έτσι ο Χριστιανισμός στις Η.Π.Α ασθενεί επειδή δεν έχει ταυτότητα,όπως τείνει να γίνει και εδώ στην Ευρώπη,και συγκεκριμένα σε εμάς.
Αυτή είναι η άποψη μου τουλάχιστον.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

"Και αντί να πηγαίνουν ιεραπόστολοι στην Αφρική για να κηρύξουν την Ορθοδοξία ή τον Καθολικισμό,θα έπρεπε να εργαστούν ώστε ο Χριστιανισμός να είναι θρησκεία της Ευρώπης και των Ευρωπαίων και όχι οποιουδήποτε."
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει γρι από το κήρυγμα του Χριστού.
Χρήζεις εντατικών μαθημάτων της Αγίας Γραφής.
Δεν λέγονται τέτοια πράματα από Χριστιανό.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αυτή η ομάδα των μη συνδεδεμένων με κάποια εκκλησία Αμερικάνων έχει απορρίψει την οργανωμένη θρησκεία,

ο Τζόουνς έσπευσε

να εξηγήσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν απορρίψει τον Θεό.



Πάντως στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς δεν θα χρειαστεί καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να πειστούν για το παρακάτω, ούτως η άλλως ένας είναι ο θεός στον οποίο πιστεύουν και ΔΕΝ είναι Τριαδικός.

“Όταν θα έρθει η βασιλεία μας δε θ’ αναγνωρίσουμε την ύπαρξη άλλης θρησκείας

εκτός απ’ αυτή του ενός θεού μας,” …

Πλαστά είναι τα αμφισβητούμε...
Προς ώρας και αυτό δικαίωμα του καθενός είναι!

Πλην όμως η αλήθεια της Ανάστασης του Ιησού Χριστού μας , είναι μία και μόνη και δεν μπορεί να έχει πρόοδο…είτε την δέχεσαι είτε την απορρίπτεις.
Πρόοδο δεν έχει!

Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή – ξαναγράφω δικαίωμα του κάθε ενός – αλλά βγάζει μάτια για όποιον γνωρίζει και τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό και τους εχθρούς της σύζευξης των!

Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος
(Κανονισμός 140/1999)

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
π. Γεωργίου Μεταλληνού
Καθηγητού Πανεπιστημίου Αθηνών

(Ομιλία στο «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Εκκλησίας της Ελλάδος, 14.1.2004)

http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/identity/ekklisia_taftotita.htm

Γιώργο , εάν θέλεις ρίξε μια ματιά στο συνημμένο.
Φοβάμαι πως τοποθετήσεις ως η παραπάνω της εκκλησίας μας , σε λίγο θα τους είναι ότι είναι οι παρακάτω στίχοι για τους νέους μας.
Ξένα και Κινέζικα. Ίσως και απαγορευμένα, από τους “φίλους της ελευθερίας”!

(Εννοείται Γιώργο πως δεν το γράφω για εσένα. Μακάρι όλοι οι νέοι μας – και οι “γέροι”- να είχαν τις δικές σου γνώσεις και ανησυχίες)

'Αργειε νάλθει εκείνη η μέρα κι ήταν όλα σιωπηλά,
γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.
Δυστυχής! Παρηγορία μόνη σού έμενε να λές
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις.

Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει φιλελεύθερη λαλιά
το ένα εκτύπαε τ' άλλο χέρι από την απελπισιά

Κι έλεες: «Πότε, α, πότε βγάνω το κεφάλι από τσ' ερμιές;».
Και αποκρίνοντο από πάνω κλάψες, άλυσες, φωνές.
Τότε εσήκωνες το βλέμμα μες στα κλάιματα θολό,
και εις το ρούχο σου έσταζ' αίμα πλήθος αίμα ελληνικό.
Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή•
δεν είν' εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.
'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ' ανάσαση καμμιά•
άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά.

΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου, σύρε», έλεγαν οι σκληροί.



Ανώνυμος είπε...

Ναι, ενώ οι λευκοί Αμερικάνοι είναι Αμερικάνοι. Οι μεξικανοί είναι εκατομύρια χρόνια εκεί ενώ οι άλλοι μερικές εκατοντάδες χρόνια. Ποιοι είναι πραγματικοί μετανάστες στην Αμερική. Ποιοι πήραν τους Αφρικανούς για δούλους; δεν ήρθαν μόνοι τους στην Αμερική. Τους πούλησαν.

Ανώνυμος είπε...

Οι μεξικάνοι δεν ειναι εκατομμύρια χρόνια εκεί, αν εννοείς ινδιάνους ιθαγενείς τοτε ειναι καποιες δεκαδες χιλιαδες. Οι μεξικανοι ειναι απογονοι των ισπανων και ιθαγενων που ζουσαν ποιο νοτια δεν εχουν σχεση με τις ΗΠΑ (τουλαχιστον στο βαθμο που εννοεις). Το κρατος των ΗΠΑ δεν το εφτιαξαν οι μεξικανοι. Οι αφρικανοι δουλοι αγοραστηκαν και απο οσο νομιζω τη δουλεια δεν τη δημιουργησαν εκει την , κατα καποιο τροπο, κληρονομισαν