Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Περί καψίματος σημαιών«Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους … τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών» άρθρο 181 του Ποινικού Κώδικα.
 
Πριν ο κάθε καλός κομμουνιστής / αριστερός / «προοδευτικός» μας πει την γνώμη του για το αν πρέπει να αφήνουμε ατιμώρητη την πράξη της καταστροφής της σημαίας μας, ας μας κάνει την τιμή να μας ενημερώσει για το πώς αντιμετώπιζαν ή ακόμα αντιμετωπίζουν κομμουνιστικά / αριστερά / «προοδευτικά» κράτη ανάλογες πράξεις.  


Εγώ ο αδαής ας πούμε, βρήκα τα εξής:

Η Σοβιετική Ένωση και οι περισσότερες χώρες της κομμουνιστικής Ανατολικής Ευρώπης είχαν νόμους που προέβλεπαν ποινή φυλάκισης από δύο έως τέσσερα χρόνια για όποιον τολμούσε να βεβηλώσει την (κομμουνιστική) σημαία του κράτους.
Στην Κίνα η βεβήλωση της σημαίας απαγορεύεται. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών, κράτηση, δημόσια εποπτεία ή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όποιον βεβηλώνει σκόπιμα την εθνική σημαία - με το να την καίει ή να την σκίζει ή να την καταπατεί δημόσια - ή το εθνόσημο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,.

Στην Βενεζουέλα, όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την άρνηση της κυβέρνησης να ανανεώσει την άδεια μετάδοσης του καναλιού RCTV, κρατούσαν ανάποδα τη σημαία της Βενεζουέλας ως σύμβολο διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση τους κατήγγειλε για βεβήλωση της σημαίας, και ότι στην πράξη τους αυτή προχώρησαν αφού χειραγωγήθηκαν πρώτα από τους «εχθρούς του λαού».

Στις ΗΠΑ κάθε φορά που γίνεται η συζήτηση στο Κογκρέσο για την «Τροποποίηση περί Βεβήλωσης Σημαιών», δηλαδή την προτεινόμενη τροποποίηση του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα απαγορεύει τη βεβήλωση της αμερικάνικης σημαίας ΗΠΑ, όσοι είναι αντίθετοι (κυρίως λίμπεραλ) προβάλουν το επιχείρημα ότι μία τέτοια τροποποίηση θα βάλει την χώρα «στο ίδιο επίπεδο με ολοκληρωτικά καθεστώτα άλλων χωρών, όπως της Κίνα, της Κούβας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας». Στις χώρες αυτές λένε, «οι πολιτικές ελευθερίες είναι ανύπαρκτες και η βεβήλωση της σημαίας τους θεωρείται έγκλημα».

Πληροφοριακά :

Στο Ισραήλ το κάψιμο της ισραηλινής σημαίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και τριών χρόνων.

Στην Τουρκία το κάψιμο της σημαίας τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών. Εάν κάποιος βγάλει από τον ιστό και πετάξει κάτω την σημαία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ ετών!

Στην Αλβανία κάθε δημόσια προσβολή της σημαίας, όπως και του εθνικού ύμνου της χώρας συνιστά έγκλημα και τιμωρείται με πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως ενός έτους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον όταν καίει κάποιος μια σημαία – αγορασμένη από το σούπερ μάρκετ – δεν σημαίνει τίποτα , με την ιδία λογική δεν σημαίνει τίποτα εάν την κρατάς ψηλά και ανεμίζει στον αέρα. Σε επόμενη διαδήλωση ας δοκιμάσει κάποιος να κρατήσει ψηλά την πραγματική ναζιστική σημαία. Οποίος από τους ίδιους τους “δημοκράτες” διαμαρτυρηθεί ας μας εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτήν τους την λογική εάν κάποιος κάψει μια σημαία του Ισραήλ αθωώνεται από τους χαρακτηρισμούς του αντισημίτη;
Φοβάμαι πάντως πως ο στόχος τους δεν είναι αυτός και μακάρι να κάνω λάθος.
Φαντάζεστε να αγοράσει κάποιος ένα δικό του κοράνι και να το κάψει;
Τα παραπάνω κανείς σώφρων Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος δεν πρόκειται ποτέ να τα κάνει. Οποίος σέβεται και τιμά τα δικά του Ιερά σύμβολα σέβεται και των άλλων. Όποιος δεν σέβεται και δεν τιμά τα δικά του προφανώς δεν σέβεται και δεν τιμά και των άλλων.

Θα βρεθούν όμως αρκετοί ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ανεγκέφαλοι που θα καίνε με την λογική του παραλόγου Χριστιανικά σύμβολα και τις Χριστιανικές εικόνες και όποιος θα αντιδρά θα είναι ακραίως και φασίστας.
Αυτό επιδιώκουν να καίνε τα Χριστιανικά σύμβολα ανενόχλητοι;

Ευκολονόητο είναι πως στις συγκεντρώσεις ενός κόμματος π.χ. νεοφιλελε – εχθροί δεν είναι αυτοί του κρατισμού;- μπορούν άνετα να καίνε σφυροδρέπανα χωρίς κανείς να τους χαρακτηρίσει αντικομουνιστές!

Πάντως ο παραλογισμός των αριστερών δεν έχει όριο. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα καρφώνουν ακόμα και τον εαυτό τους.
Την Αμερικάνικη σημαία που καίνε στο τέλος της πορείας του πολυτεχνείου μάλλον κρυώνουν και την καίνε για να ζεσταθούν!

Ίσως όμως πίσω από όλα αυτά , εάν γενικευθούν τα σύμβολα να κρύβεται εντέχνως, γενικώς και “αορίστως” η απαγόρευση του καψίματος του Ιούδα π.χ. η και του τραπεζίτη η ότι άλλο φαντάζεται ο καθένας εφόσον και αυτά θα μπορούν να συμπεριληφθούν στα σύμβολα !

Κλείνοντας αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι πως ως Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος, ασπαζόμενος την προτροπή του Λόγου του Ιησού Χριστού μας – οικία βουλήσει – είμαι κατά των υπερβολικά πολλών κρατικών νόμων απαγόρευσης πράξεων.
Σε ενα κράτος υλιστικό και άρα εκτός των άλλων ανήθικο, εάν αρχίσουν οι απαγορεύσεις και οι ποινές , μοιραία θα καταλήξει σε φυλακή , στην οποία θα καταλήξουν οι ηθικοί και οι λογικοί – όπως αρχίζει και συμβαίνει – και όχι οι ανήθικοι και οι παράλογοι!

Άρα ας καίνε ελεύθερα ότι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ θέλουν, έως ότου τους καταδικάσει ο ίδιος ο πολίτης, η ίδια η κοινωνία και να μην τολμούν ούτε στον στενό περίγυρο τους, πόσο μάλλον δημόσια ως κυβερνήτες , να λένε ότι κατεβάσει η κούτρα τους, εφόσον είναι αδύνατον από τέτοιου είδους ανθρώπους να κατανοήσουμε τι έχουν στο βάθος του μυαλού τους!
Ίσως όμως κρίνοντας από την “κουβανέζικη” αριστερή ιδεολογία τους που υπερεκτιμούν σύμφωνα με δικές τους δημόσιες δηλώσεις…

Ανώνυμος είπε...

Και κάποιος από την δεξιά πτέρυγα του σοβιετικού κοινοβουλίου είχε αναφέρει πως είναι δικαίωμα του καθενός να καίει το Ιερό σύμβολο των Ελλήνων που ας σημειωθεί πως έχει επάνω του τον Σταυρό.
Εάν σέβονταν τα Ιερά και τα όσια της Ελληνοχριστιανικής Ελλάδας μας οι αριστεροί ψευδοφιλελευθεροι και κομμουνιστές θα την παρέδιδαν ποτέ σιδηροδέσμια για 99 χρόνια στα τραπεζίτικα αφεντικά;
Υπάρχει περίπτωση να σέβονταν τα σύμβολα που σέβονται οι πολίτες αυτού του έθνους και να τους έβαζαν να δουλεύουν ως σκλάβους στο ανθελληνικό και αντίχριστο κράτος που δεν εκφράζει κανέναν Ελληνα;
Να ομολογούν οι ίδιοι πως χωρίς την συγκατάθεση των τραπεζιτών -θεσμών δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και παρόλα αυτά να ετοιμάζονται να σκλαβώσουν τους Ελληνες με το ηλεκτρονικό φακέλωμα-ηλεκτρονικό χρήμα:
Υπάρχει περίπτωση να απαλλοτρίωναν την περιουσία των Ελλήνων για να "ξεπληρωθεί" το αερόχρημα που κατασκεύασαν οι τραπεζίτες, ως νέα μέθοδος πολέμου στην θέση της δικτατορίας του προλεταριάτου;

Πάντως πολλές "κόντρες" ακούγονται από τους κυβερνήτες του σοβιετιστάν.
Λέτε να θυμηθούν οι αριστεροί το δημοψήφισμα και τώρα που έτσι και αλλοιώς παρέδωσαν την χώρα μας στους τοκογλύφους να κάνουν την "ηρωική" έξοδο και να το παρουσιάσουν ως ...εντολή του λαού;

Γιάννης είπε...

Πέραν του αστείου να ονομάζεται "κομμουνιστική" η Κίνα ή η Σ. Ένωση (ή κομμουνιστής Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) να υπενθυμίσουμε ότι τη σημαία την καίνε οι (οι εγκάθετοι προβοκάτορες) αναρχικοί και όχι οι κομμουνιστές.

sta είπε...

Ο ... χημικός υπουργός είπε τα γνωστά περι καψίματος αγορασμενης σημαίας .
Τι εννοεί; Δεν σημαίνει τίποτε το κάψιμο για αυτόν που την καίει; Μα την καίει προφανώς ως το πιο μισητό αντικείμενο! Άρα σημαίνει κάτι για τον εμπρηστή . Όποτε εντελώς φασιστικά μιλά εκ μέρους του εμπρηστή!
Δεν θα έπρεπε να σημαίνει κάτι για εμάς τους υπόλοιπους που οργιζόμαστε με το έγκλημα αυτό; Εδώ η επιβολή επίσης της γνώμης του είναι χαρακτηριστική της σκέψης του.
Δεν σημαίνει κάτι για τον ίδιο ; Τρίτη επιβολή της γνώμης του .
Όποτε κ. υπουργέ παραιτήσου από τις βουλευτικές και υπουργικές ασυλίες και κατόπιν δημόσια πες ότι είπες ξανά και επίσης δημόσια κάψε μια σημαία , να δούμε εάν είναι πράξη ποινική η όχι . ..

Panagiotis Kokkalidis είπε...

στην τουρκια εχω δει με τα ματια μου διαδηλωτες που κινδυνευουν με ξυλο απο την αστυνομια ,να τυλιγονται με την τουρκικη σημαια για να προστατευθουν,και τουσ αστυνομικους να κανουν πισω