Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΗΠΑ: Έκοψαν εκπομπή διάσημου προτεστάντη ραδιοφωνικού παρουσιαστή μόλις προσχώρησε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία



Η δημοφιλής ραδιοφωνική εκπομπή "Bible Answer Man" με τον Hank Hanegraaff κόπηκε απότομα από τον χριστιανικό ραδιοφωνικό σταθμό “Bott Radio Network” (BRN), λόγω «ανησυχιών» σχετικά με τη «βιβλική ακρίβεια» του Hanegraaff αφότου έγινε Χριστιανός Ορθόδοξος.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι ακροατές μας γνωρίζουν ότι ο προγραμματισμός που έχουμε στο Bott Radio Network είναι απολύτως βιβλικός», δήλωσε ο Πρόεδρος του BRN Richard P. Bott II, μέλος της Εκκλησίας των Βαπτιστών στο Lenexa του Κάνσας.

Ο γεννημένος στην Ολλανδία 67χρονος Αμερικάνος Hendrik "Hank" Hanegraaff (Χανκ Χάνέγκραφ), γνωστός ως "Bible Answer Man" (δηλαδή "Ο Άνθρωπος των Απαντήσεων με βάση την Βίβλο"), λόγω της ομώνυμης δημοφιλούς και παλαιάς  ραδιοφωνικής εκπομπής, εκτός από ραδιοφωνικός παρουσιαστής είναι συγγραφέας δεκάδων βιβλίων που έχει γράψει για θέματα δογματικά, απολογητικά (κατά διαφόρων αιρέσεων και μη χριστιανικών δοξασιών και θρησκειών) και πολιτιστικά, καθώς και ομιλητής σε συνέδρια και ιεροκήρυκας σε εκκλησίες Διαμαρτυρομένων, ενώ είναι και πρόεδρος του Ινστιτούτου Χριστιανικών Ερευνών (CRI), που ίδρυσε ο 1960 ο συντηρητικός προτεστάντης Walter Martin.

Ο Hanegraaff και η σύζυγός του Kathy έχουν δώδεκα παιδιά και ζουν στο Charlotte (Σαρλότ) της Βόρειας Καρολίνας. Στις 9 Απριλίου 2017, Κυριακή των Βαΐων ο Hanegraaff, μαζί με τη σύζυγό του και δύο από τους γιους της, προσχώρησαν στην Ορθοδοξία και εντάχθηκαν στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου, μια ενορία που ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η δημοφιλής εκπομπή "Bible Answer Man" μεταδίδεται στο BRN από τη δεκαετία του '80, ακόμη και πριν την αναλάβει ο Hanegraaff το 1989.

«Ζούμε σε στρατηγικούς καιρούς», δήλωσε ο Bott Baptist Press.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το BRN, το "Bible Answer Man" αντικαθίσταται από νέα εκπομπή αργά το απόγευμα με διάφορους ευαγγελικούς πάστορες, όπως ο Jack Graham της βαπτιστικής εκκλησίας του Prestonwood στο Plano του Τέξας, αρχής γενομένης τη Δευτέρα.

Το BRN λέει στην ιστοσελίδα του ότι λειτουργεί πάνω από 100 σήματα εκπομπής που παρέχουν συνολική κάλυψη σε 51 εκατομμύρια ανθρώπους σε 15 πολιτείες, προσφέροντας "χριστιανικές ραδιοφωνικές εκπομπές ποιότητας γι αόλη την οικογένεια 24 ώρες την ημέρα". Η σελίδα "Bible Answer Man" δεν υπάρχει πλέον στον ιστότοπο του BRN.

Ο Hanegraaff, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Χριστιανικών Ερευνών, έλαβε το ορθόδοξο χρίσμα την Κυριακή των Βαΐων στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας.

Ο Rod Dreher (Ρότ Ντρέιρ), ορθόδοξος χριστιανός και συγγραφέας του βιβλίου με τις καλύτερες πωλήσεις των New York Times, “The Benedict Option”, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η είδηση ​​ότι ο Hanegraaff προσχώρησε στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «εκπληκτική».

«Πολλοί ευαγγελικοί αναζητούν την αρχαία εκκλησία. Και αυτή είναι εδώ, στην Ορθοδοξία», είπε ο Dreher (φωτο).


«Είμαι βέβαιος ότι μερικοί θα σκανδαλιστούν από την αλλαγή του Hanegraaff, αλλά ελπίζω ότι τουλάχιστον κάποιοι θα αναρωτηθούν πώς κάποιος εξειδικευμένος με την Βίβλο, όπως ο Hank, μπόρεσε να μεταστραφεί στην Ορθοδοξία και να πάει σε μια Θεία Λειτουργία να δοκιμάσει και να δει πως είναι».

Άλλοι όμως, όπως ο Ken Ham της διακονίας “Answers in Genesis(Απαντήσεις στην Γένεση) προειδοποίησαν για τα σημεία στα οποία η Ανατολική Ορθοδοξία διαφέρει από τον ευαγγελικαλισμό (πίστη ευαγγελικών).

«Τα πολλά χρόνια ιεραποστολής στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία με οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το Ευαγγέλιο δεν διακηρύσσεται συχνά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι λειτουργίες της Εκκλησίας είναι τελετουργικές πράξεις που επικεντρώνονται στις εικόνες και τα μυστήρια», γράφει ο Dr. D. Trent Hyatt σε ένα κεφάλαιο στη σειρά βιβλίων “World Religions and Cults” του Answers in Genesis.

«Είναι πολύ εύκολο να εμπιστευθεί κάποιος αυτά τα μυστήρια για να σωθεί και τις εικόνες για να αγιάσει και όχι το τελειωμένο έργο του Χριστού στο σταυρό», υποστήριξε.

Ο Hanegraaff επέμεινε στην ραδιοφωνική του εκπομπή την περασμένη εβδομάδα ότι οι διδασκαλίες του παραμένουν αμετάβλητες και πιστές στην Αγία Γραφή.

«Είμαι τώρα μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά τίποτα δεν άλλαξε στην πίστη μου ... είμαι τόσο βαθιά αφοσιωμένος στην υπεράσπιση του “απλού Χριστιανισμού” και των ουσιωδών στοιχείων της ιστορικής χριστιανικής πίστης όπως ήμουν πάντα», υποστήριξε ραδιοφωνικά στις 10 Απριλίου.

Ο Hanegraaff, ο οποίος πιστεύει ότι πολλοί Χριστιανοί σήμερα οδηγούνται από μία νοοτροπία καταναλωτισμού και πηγαίνουν στην εκκλησία για να δουν τι μπορούν να «πάρουν» από αυτήν, εξήγησε ότι εμπνεύστηκε να παρευρεθεί σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία πριν από δύο χρόνια, αφού είδε πόσο βαθιά ερωτευμένοι με τον Κύριο ήταν οι χριστιανοί στην Κίνα.

«Ενώ η αλήθεια έχει σημασία, η ζωή έχει μεγαλύτερη σημασία», του είπε ένας άνθρωπος. Συνειδητοποίησε ότι δεν αρκούσε μόνο να γνωρίζει τον Ιησού Χριστό, αλλά και να βιώνει τον αναστημένο Ιησού Χριστό και τώρα είναι περισσότερο ερωτευμένος με τον Ιησού από ποτέ άλλοτε.

«Οι άνθρωποι έχουν κατά κάποιο τρόπο την ιδέα ότι έχω απομακρυνθεί από την πίστη και δεν είμαι πια Χριστιανός», είπε στην εκπομπή της επόμενης ημέρας. «Κοιτάξτε, οι απόψεις μου έχουν κωδικοποιηθεί σε 20 βιβλία και οι απόψεις μου δεν έχουν αλλάξει».

Ο Philip Roberts, διευθυντής της διεθνούς θεολογικής εκπαίδευσης του Global Ministries Foundation στο Τενεσί, είπε ότι η μετατροπή του "Bible Answer Man" έθεσε ερωτήματα στον ευαγγελικό κόσμο.

«Φυσικά, οι ρίζες της Ανατολικής Ορθόδοξης Θεολογίας πηγαίνουν πίσω αιώνες - ακόμα και στα αρχαία σύμβολα πίστεως, τις συνόδους και τους θεολόγους της εκκλησίας», δήλωσε ο Ρόμπερτς.

«Το πρόβλημα είναι αυτό που συνέβη έκτοτε όσον αναφορά τις αναθεωρήσεις και τις ερμηνείες στην Ανατολική Ορθόδοξη σκέψη από τους ανατολικούς μυστικούς στοχαστές» σχετικά με «τα βιβλικά δόγματα του Θεού, τον Αδάμ, την ανθρωπότητα, την αμαρτία και την σωτηρία».

Ο Ρόμπερτς αμφισβήτησε την αξίωση της Ορθοδοξίας ότι είναι η «αρχαία εκκλησία» και ότι εκπροσωπήσει την «πίστη του Πέτρου και του Παύλου» και είπε ότι ενώ έχει τις ρίζες της στην αρχαία εκκλησία, οι τελετές και οι θεολογίες της εξελίχθηκαν σταδιακά καθόλη τη διάρκεια των αιώνων.

Μετά την μεταστροφή του στην ορθόδοξη πίστη, από “Bible Answer Man” ο Hanegraaff παρουσιάζεται στις εκπομπές πλέον ως Apostolic Tradition Man (Άνθρωπος Αποστολικής Παράδοσης).

«Η επιθυμία μας είναι να σας εξοπλίσουμε με λογικά επιχειρήματα που πηγάζουν από τις παραδόσεις που διέμειναν εδώ και αιώνες για να βρείτε τις απαντήσεις για τη ζωή σας», δήλωσε ο Hanegraaff στην νέα του εκπομπή. «Πρέπει όλοι να είμαστε σαν τους Βεροιείς, εξετάζοντας τις ιστορικές διδασκαλίες της εκκλησίας μέσα από τα χρόνια για να διαπιστώσουμε αν μια συγκεκριμένη διδασκαλία είναι αληθινή»".

Ο James Stamoolis (φώτο), συγγραφέας το υβιβλίου “Eastern Orthodox Mission Theology Today(Η Θεολογία της Ανατολικής Ορθόδοξης Αποστολής Σήμερα) μιλώντας για την μετατροπή του Hankegraaff είπε ότι δεν τον εξέπληξε, καθώς γνωρίζει πολλούς ευαγγελικούς που ελκύονται από αυτή την παλαιότερη εκδοχή του Χριστιανισμού. Ο Στάμουλης στέκεται στις «αισθητικές λειτουργίες» που έχει η Ορθοδοξία με το θυμίαμα και τις εικόνες, όσο και η «όλη ιδέα της εξουσίας».

«Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που έχουν φύγει από τον Προτεσταντισμό και έχουν γίνει Καθολικοί και Ορθόδοξοι επειδή βλέπουν εκεί μια σταθερότητα. Δεν έχουν γυναίκες ιερείς. Ποτέ δεν πρόκειται να έχουν γυναίκες ιερείς», δήλωσε ο Σταμούλης, ο οποίος μεγάλωσε στην ορθόδοξη παράδοση αλλά τώρα δηλώνει ευαγγελικός.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ κι εδώ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ...μου λες εσύ εμένα ότι οι Ορθόδοξοι δεν διώκονται.
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ!

tutagamon είπε...

Κανονικά όμως έπρεπε να βαπτιστεί όχι απλώς να χριστεί αλλά τί περιμένεις από τους οικουμενιστές...