Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Νέα Ορλεάνη: Ιστορία, αλήθεια και πολιτικαντισμός



 ΚΟ: Ο πολιτικάντης είναι εκείνος που ασχολείται με τα κοινά, αλλά στην ουσία ενδιαφέρεται για δύο πράγματα: Ψήφους και λεφτά. Προφανώς χωρίς το πρώτο κινδυνεύει το δεύτερο. Η ιστορία, η μνήμη, ο πολιτισμός, η τιμή, οι πρόγονοι είναι πράγματα άγνωστα στον πολιτικάντη. Εάν βέβαια «μυριστεί» ψήφους (και λεφτά) θα το παίξει ενδιαφερόμενος για την ιστορία, την μνήμη και για όλα αυτά. Αλλά όταν καταλάβει ότι δεν έχει ‘ζουμί’ η υπόθεση, θα ακολουθήσει τον γνωστό του αγαπημένο δρόμο.    

Για τους τζιχαντιστές της πολιτικής ορθότητας και τον δήμαρχο της (κατά 60,2% πλέον μαύρης) Νέας Ορλεάνης που βάλθηκε να αποκαθηλώσει τα μνημεία της Συνομοσπονδίας μετά από 135 χρόνια, γιατί νιώθει ότι υπενθυμίζουν την «λευκή υπεροχή» και τον «ρατσισμό», ήδη μιλήσαμε. Θα ξαναμιλήσουμε. 

Ο Mitch Landrieu είναι ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι λευκός. Μόλις εκλέχτηκε, υποσχέθηκε ότι θα αφαιρέσει από την πόλη 4 μνημεία προς τιμήν ηγετικών μορφών της Συνομοσπονδίας και της ιστορίας της πόλης, τα οποία το τελευταίο διάστημα δέχτηκαν καταιγισμό βανδαλισμών και ρατσιστικών συνθημάτων (όπως “Die whites”, “fwhite people” κλπ), για τα οποία ουδείς συγκινήθηκε. Το πρώτο απομακρύνθηκε τον Απρίλιο και τα υπόλοιπα τον Μάιο. Η Νέα Ορλεάνη είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Λουιζιάνα, και κατά τη διάρκεια του πολέμου ανεξαρτησίας του Νότου (του λεγόμενου «εμφυλίου»), υπήρξε η μεγαλύτερη πόλη της Συνομοσπονδίας. Έδωσε χιλιάδες στρατιώτες στον στρατό των Νοτίων, καθώς και αρκετούς ηγέτες και στρατηγούς μεταξύ των οποίων τον γαλλόφωνο στρατηγό P.G.T. Beauregard, τον στρατηγό Braxton Bragg και άλλους. Από την αρχή του πολέμου έγινε στόχος των Βορείων λόγω της στρατηγικής της θέσης. Έπεσε στις 28 Απριλίου του 1862 και αμέσως οι γιάνκηδες κατακτητές έθεσαν την πόλη υπό στρατιωτικό νόμο και άρχισαν τις ωμότητες κατά των ντόπιων, υπό την διοίκηση του ταγματάρχη Benjamin Butler, του επονομαζόμενου και "Beast" (κτήνος).

Για να το φέρουμε πιο κοντά στην ελληνική πρακτική. Φανταστείτε έναν δήμαρχο που αντιλαμβάνεται ότι στην πόλη του ή σε κάποιο «σημαντικό» εκλογικά δημοτικό διαμέρισμα, τα δημογραφικά έχουν αλλάξει και πλέον οι γηγενείς είναι μειονότητα (και βαίνουν συρρικνωμένοι), ενώ «ανθεί» δημογραφικά και οικονομικά η κοινότητα των ελληνοποιημένων (και φυσικά ψηφιζόντων) Αλβανών, οι οποίο κάποια στιγμή του διαμαρτύρονται για τις ονομασίες των οδών «Βορείου Ηπείρου», «Γεωργίου Ζωγράφου» κλπ ή τα αγάλματα της Βορείου Ηπείρου. Και τον απειλούν ότι θα φύγουν και θα πάνε αλλού ή δεν θα τον ψηφίσουν. Εσείς τι λέτε, ο κύριος δήμαρχος θα αδιαφορήσει ή θα σπεύσει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και θα προβεί σε άμεση αλλαγή ονοματοδοσίας οδών και ξεθεμελίωμα αγαλμάτων, προτάσσοντας το «καλό» της πόλης, την «πρόοδο» και προβαίνοντας σε λογίδρια υπέρ της «ενσωμάτωσης», της «διαφορετικότητας» κλπ; Θέλετε απάντηση;  

Ο λόγος του πολιτικάντη:

Σε συνέντευξη τύπου, ο Landrieu είπε ότι τα μνημεία της Συνομοσπονδίας, που αφαιρούνται «έχουν κάνει ανθρώπους να φύγουν από την πόλη».

«Υπάρχει πολιτιστική και οικονομική και πνευματική απώλεια σε αυτή την πόλη εξαιτίας αυτών των αγαλμάτων που έκαναν ανθρώπους να φύγουν από την πόλη», υποστήριξε ο Landrieu. «Δεν έχουμε κανένα όφελος από την μεγάλη μετανάστευση που έστειλε μερικούς από τους καλύτερους και πιο λαμπρούς πολίτες μας σε διάφορα μέρη ολόκληρης της χώρας...».

Η αλήθεια:

Τα μνημεία της Συνομοσπονδίας στη Νέα Ορλεάνη ανεγέρθηκαν το 1884 (του Robert E. Lee), το 1891 (το Liberty Place), το 1911 (του Jefferson Davis) και το 1915 (του P.G.T. Beauregard). Σύμφωνα με το Γραφείο απογραφής των ΗΠΑ, ο πληθυσμός της Νέας Ορλεάνης αυξανόταν σε κάθε δεκαετία της εποχής ‘Jim Crow’ (του δια νόμου φυλετικού διαχωρισμού).

Ο νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων (Civil Rights Act) του 1964 έφερε το τέλος της λευκής υπεροχής και του φυλετικού διαχωρισμού στη Νέα Ορλεάνη. Από το 1960 έως την απογραφή του 2010, η Νέα Ορλεάνη έχει χάσει 283.696 κατοίκους υπό το νέο καθεστώς της φυλετικής ενσωμάτωσης. Πολλοί από αυτούς τους κατοίκους ήταν μαύροι και εκτοπίστηκαν προσωρινά εξ αιτίας του τυφώνα Κατρίνα. Τώρα επιστρέφουν στη Νέα Ορλεάνη, η οποία επανέρχεται στα επίπεδα βίας της προ-Κατρίνα εποχής.

Αυτό στην πραγματικότητα προκάλεσε τη Μεγάλη Μετανάστευση από τη Νέα Ορλεάνη.

Παρακάτω βίντεο με την έξαρση εγκληματικότητας, πορνείας και ναρκωτικών στη Νέα Ορλεάνη στην αυγή του 21ου αιώνα…


Ιδού, ο 21ος αιώνας της Νέας Ορλεάνης που χωρίς τα αγάλματα, είναι έτοιμη για ένα "καλύτερο μέλλον":

«NEW ORLEANS - Ανάμεσα στις διαφανείς διαφάνειες και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Hunter's Field θα βρείτε ανοιχτές αποχετεύσεις, χρησιμοποιημένες βελόνες και ακόμα και προφυλακτικά.

Ένας από τους γείτονες του πάρκου, ο Rudolph Dupart, λέει ότι η παιδική χαρά έχει γίνει ένα hangout για τοξικομανείς και πόρνες.

"Υπάρχουν άνθρωποι στο Δημαρχείο που δεν τους καίγεται καρφί", λέει ο Dupart. "Έχω έναν εγγονό. Δεν τον αφήσω να έρχεται εδώ! "

"Υπάρχει χρήση ναρκωτικών, υπάρχει πορνεία, υπάρχει το κάθε τι", λέει ο Dupart.

Το Hunters field είναι ιδιοκτησία του δήμου που ανακαινίστηκε πρόσφατα και είχε μια παιδική χαρά. Τώρα, με τα ναρκωτικά και την πορνεία να είναι εκτός ελέγχου, και τις επικίνδυνες ανοικτά αποχετεύσεις, ο Dupart ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από εκεί... "

Φοβερή πρόοδος! Ποιος δεν θα ήθελε να μείνει σε ένα τέτοιο μέρος;

Όπως χάθηκε το Detroit, (βλέπε εδώ κι εδώ) έτσι έχει χαθεί και η Νέα Ορλεάνη και έτσι θα χαθούν και άλλες πόλεις. Η έξαρση της εγκληματικότητας συμβαδίζει με το σβήσιμο της ιστορικής μνήμης, τις κατακλυσμιαίες δημογραφικές αλλαγές και το αντι-λευκό φυλετικό μίσος που μοστράρεται ως «πρόοδος». Welcome to New Orleans pic.twitter.com/2PuOXx8xiJ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ κι αλλού

7 σχόλια:

sta είπε...

Ο αντίκτυπος της πράξης θα είναι μεγαλύτερος όσο περνούν τα χρόνια . Πρόκειται περί ωμής παραχάραξης της ιστορίας που θα φανεί στις επόμενες γενιές , όπου η έλλειψη ιστορικών τεκμηρίων θα ορίζει και την κατευθυνόμενη ιστορική μνήμη .
Αυτές οι πράξεις δεν είναι οι μόνες που θα γίνουν . Σιγά σιγά θα αποσύρονται και θα αντικαθίστανται και τα βιβλία , " λόγω παλαιότητας " ας πούμε, απο τις βιβλιοθήκες , τα σχολεία κλπ ..

Ανώνυμος είπε...

Τι μας νοιάζει εμάς το γκρέμισμα των μνημείων της Νέας Ορλεάνης;

Μας νοιάζει διότι μας δείχνει το μέλλον. Ήδη στην Ελλάδα έχουμε δει ζωντανά τη βεβήλωση των μνημείων μας, για την οποία συνήθως κατηγορείται η Αριστερά. Ξεχνούμε όμως ότι μέσα στην Αριστερά υπάρχουν ξένοι υπήκοοι, τούρκοι, αλβανοί, που λειτουργούν με βάση συγκεκριμένη ατζέντα.

Επίσης, όταν προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι μπροστά στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, κρύβονται με πανιά τα ελληνικά μνημεία. Πράγμα που υποδεικνύει ότι κάποια στιγμή, όταν οι Μουσουλμάνοι θα αποκτήσουν κρίσιμη μάζα, όλα αυτά τα μνημεία, από το Εθνικό Μουσείο έως την Ακρόπολη, όλα είτε θα γκρεμιστούν είτε θα μετατραπούν σε τζαμιά.

Να γιατί μας νοιάζει το άρθρο του ΚΟ. Μας λέει ΠΟΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ σβήνει την ιστορική μνήμη μας.

Ανώνυμος είπε...

Στην περίπτωση του Ντητρόϊτ, η Αριστερά προβάλλει ο επιχείρημα ότι η παρακμή οφείλεται στην αποβιομηχανοποίηση της περιοχής, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μαράζωσε. Και δεν την αποδίδει στη μετανάστευση των μαύρων από τον Νότο.

Στη Νέα Ορλεάνη όμως δεν υπάρχει τέτοιο επιχείρημα. Ήταν μια χαρά πόλη, έως ότου γέμισε με αλλοεθνείς και αλλόφυλους με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιστορικό βίας.

Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε στην Νέα Ορλεάνη. Μια βόλτα γύρω από την Ομόνοια θα μας πείσει.

Ανώνυμος είπε...

Στις ημέρες μας η υποκρισία περισσεύει...

Στην Ομόνοια (και σε άλλα μέρη της Ελλάδας) εδώ και πολλά χρόνια, δεν ισχύουν οι Ελληνικοί νόμοι, αλλά η σαρία, γιατί η κρίσιμη μάζα σε αυτά τα μέρη, δεν ανήκει στον γηγενή πληθυσμό, αλλά στους αλλόφυλους - και το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά μέρη του κόσμου πλέον...
Σε κάθε μέρος του κόσμου, δέκα χιλιάδες ψυχωμένοι και αποφασισμένοι πατριώτες (από αυτούς που τους κλέβουν στάλα στάλα την ζωή και την πατρίδα τους)να έβγαιναν στους δρόμους με σκουπόξυλα στα χέρια, θα αρκούσαν για να πετάξουν μια και καλή όλους τους σφετεριστές του πολιτισμού μας στη θάλασσα, μαζί με τους προδότες πολιτικούς που τους υποθάλπουν...
Δυστυχώς όμως έχουμε αποβλακωθεί τόσο, που η μόνη αντίσταση που κάνουμε, είναι μέσω σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι νέοι και μέσω συζητήσεων στα καφενεία οι μεγαλύτεροι...

Ακόμα κι όταν έρχεται η ώρα της ευθύνης μπροστά στην κάλπη, προτιμούμε να πάμε για μπάνιο στην θάλασσα, ή για φραπεδάκι στις καφετέριες, παρά να κάνουμε το χρέος μας - νομίζοντας ότι περιφρονούμε τα πολιτικά συστήματα, ενώ στην ουσία εξουσιοδοτούμε ένα μικρο ποσοστό να εκλέξει συστημικό κόμμα και να αποφασίζει για το μέλλον της πλειοψηφίας ολόκληρων λαών...

Όταν δε κάποιοι (λίγοι) πατριώτες αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τον αφανισμό των χωρών τους, η ΝΤΠ τους χαρακτηρίζει προβοκατόρικα φασίστες και τους στέλνει στα δικαστήρια με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και τους φυλακίζει - χωρίς μάλιστα να υπάρχουν στοιχεία...

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσετε για το μέλλον της Πατρίδας και του Έθνους σας, μην την πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων, αλλιώς δεν έχετε, δεν έχουμε, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διαμαρτύρεται...

Γιατί απλά, οι λαοί που αδιαφορούν για την Πατρίδα τους, ΔΕΝ τους αξίζει να έχουν Πατρίδα...

Α.Κ. είπε...

προς ανώνυμο 31.5. ώρα 8:33

Είναι τόσο εμφανές ότι μιλάς υποστηρικτικά για την Χρυσή Αυγή που δεν χριάζεται να κρύβεσαι. Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι η Χ.Α. είναι πατριωτικό κόμμα ;

Ανώνυμος είπε...

Προς ΑΚ19701970

Καταρχάς δεν είμαι ο ανώνυμος 31.5. ώρα 8:33 αλλά ο ανώνυμος 31.5. ώρα 10:17 και σε διαβεβαιώ ότι δεν κρύβομαι, απλά σέβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί και προσπαθώ να κινηθώ στα όρια που έχει θέσει ο οικοδεσπότης...

Αλλά ας πούμε ότι με λένε Άγη, έτσι για να μην μπερδευόμαστε...

Αφού λοιπόν κατάλαβες ότι αναφέρομαι στο κόμμα που είπες (αν και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό, αλλά και στην Λεπέν για την Γαλλία, στον Φάραντζ για την Αγγλία και για όλα εθνικιστικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη κυρίως, η οποία μαστίζεται από τον ανεξέλεγκτο εποικισμό των λαθροεισβολέων), να σου απαντήσω...
Ο λαϊκός σύνδεσμος (κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντα) έχει ένα πολύ κακό παρελθόν, ένα τίμιο παρόν και ίσως ένα ελπιδοφόρο μέλλον...
Δεν θεωρώ ότι είναι ακριβώς το πιο κατάλληλο κόμμα για να αναλάβει την εξουσία, όμως στην παρούσα φάση και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, απαιτούνται σκληρές αποφάσεις προκειμένου να επιτευχθεί η επιβίωση του Έθνους και της Πατρίδας μας...
Και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για όλη την πολύπαθη Ευρώπη...

Τώρα όσο για το αν είναι πατριωτικό κόμμα, σε παραπέμπω στις δραστηριότητες τους, που φαίνονται μέσα από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο...
Εναλλακτικά, μπορείς να παρευρεθείς σε κάποια εκδήλωση σίτισης άπορων συμπατριωτών μας και να ρωτήσεις τους οφεληθέντες ο ίδιος...
Ίσως να μπορούν να σου πουν, πόσο πιο πατριωτικό είναι αυτό το κόμμα, σε σχέση με τα υπόλοιπα "πατριωτικά", που μόνο στόχο έχουν να απομυζούν τον Έλληνα και όχι μόνο να μην του αποδίδουν, αλλά να τον οδηγούν στην καταστροφή...

Ανώνυμος είπε...

Ακουστε τα πιο δραματικα...

http://www.realjewnews.com/?p=1212