Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Assange: Το μέλλον της ανθρωπότητας απειλείται από προπαγάνδα ελεγχόμενη μέσω Τεχνητής ΝοημοσύνηςΤην έλευση ενός δυστοπικού κόσμου, όπου η ανθρώπινη αντίληψη δεν θα μπορεί να τα βγάλει πέρα με την, ελεγχόμενη από Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), προπαγάνδα, προβλέπει ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange (Τζούλιαν Ασάντζ) - κρίνοντας ότι οι δημιουργοί της ΑΙ δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που μπορεί να έχει, ενώ οραματίζονται ένα ουτοπικό μέλλον- «νιρβάνα». 

Όπως αναφέρει το RT, ο Ασάντζ μίλησε για την απειλή των ελεγχόμενων από Τεχνητές Νοημοσύνες social media μέσω video link στο πλαίσιο του Meltdown Festival στο Southbank Centre του Λονδίνου, που διοργανώθηκε από την ράπερ και ακτιβίστρια Μ.Ι.Α.
Μιλώντας για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο Ασάντζ δήλωσε, συμμετέχοντας σε ένα πάνελ όπου βρισκόταν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, ότι κάποια στιγμή η ΑΙ θα είναι σε θέση να διαμορφώνει την αντίληψη. «Φανταστείτε μια Daily Mail που θα ελέγχεται στην ουσία από Τεχνητή Νοημοσύνη, πώς θα είναι τα πράγματα όταν υπάρχει μόνο η Daily Mail σε όλο τον κόσμο; Σε αυτό θα μετατραπούν το Facebook και το Twitter» είπε σχετικά.

Ο Ασάντζ επίσης έκανε λόγο για άσκηση μεγάλης πίεσης στο Facebook και το Google για να διασφαλιστεί πως ο Εμανουέλ Μακρόν και όχι η Μαρίν Λεπέν θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.


Ερωτηθείς εάν η Τεχνητή Νοημοσύνη και η τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (VR) θα κάνουν την κοινωνία πιο ευάλωτη στην απολιτικοποίηση, ο Ασάντζ απάντησε πως «ναι, φυσικά και μπορούμε να επηρεαστούμε, αλλά δεν το βλέπω αυτό ως το κύριο πρόβλημα. Τα ανθρώπινα όντα πάντα επηρεάζονταν από πολύπλοκα συστήματα παραγωγής, πληροφόρησης και εμπειριών, όπως το BBC για παράδειγμα».

Οι τεχνολογίες «απλά αυξάνουν τη δύναμη της δυνατότητας προβολής στον νου» πρόσθεσε- τονίζοντας πως ο βασικός λόγος προβληματισμού είναι το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προπαγάνδας. «Η πιο σημαντική εξέλιξη όσον αφορά στη μοίρα των ανθρώπινων όντων είναι ότι φαινόμαστε να πλησιάζουμε ένα όριο όπου η παραδοσιακή προπαγάνδα που γίνεται από το BBC, τη Daily Mail και κουλτούρες, μπορεί να εγκλωβιστεί από διαδικασίες Τεχνητής Νοημοσύνης…όταν έχεις προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης να εξετάζουν όλες τις αναζητήσεις και τα βίντεο που ανεβάζει κάποιος στο YouTube, αρχίζεις να διαμορφώνεις εκστρατείες επηρεασμού της αντίληψης, 20 με 30 κινήσεις μπροστά».

Αν και παραδέχεται πως οι δυστοπικές του προβλέψεις ίσως να είναι λανθασμένες, ωστόσο είπε πως «ξέρω από τις πηγές μας βαθιά σε θεσμούς της Σίλικον Βάλεϊ πως πραγματικά πιστεύουν ότι πρόκειται να φτιάξουν τεχνητές νοημοσύνες τόσο ισχυρές, σχετικά σύντομα, που οι άνθρωποι θα ψηφιοποιούν τους εγκεφάλους τους, θα τους ανεβάζουν σε αυτές τις Τεχνητές Νοημοσύνες και θα ζουν για πάντα σε μια εξομοίωση- οπότε θα έχουν αιώνια ζωή».

«Είναι σαν μια θρησκεία για άθεους» πρόσθεσε. «Και, δεδομένου του ότι θα είσαι σε εξομοίωση, γιατί να μην την προγραμματίσεις να έχεις ατελείωτα όργια με σεξ και ναρκωτικά γύρω σου».

Οι δυστοπικές συνέπειες αυτού του οράματος είναι ότι «όλο αυτό το γελοίο οιονεί θρησκευτικό μοντέλο θα οδηγήσει σε μια νιρβάνα», κατέληξε.


Ο όρος τεχνητή νοημοσύνη αναφέρεται στον κλάδο της πληροφορικής ο οποίος ασχολείται με τη σχεδίαση και την υλοποίηση υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς τα οποία υπονοούν έστω και στοιχειώδη ευφυΐα: μάθηση, προσαρμοστικότητα, εξαγωγή συμπερασμάτων, κατανόηση από συμφραζόμενα, επίλυση προβλημάτων κλπ. Στην κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" (1968) κεντρικό ρόλο στην πλοκή παίζει ένας νοήμων ηλεκτρονικός υπολογιστής. Στην εικόνα φαίνεται δεξιά με το κόκκινο φως το τεχνητό «μάτι» (μία βιντεοκάμερα) με το οποίο ο υπολογιστής κατασκοπεύει το ανθρώπινο πλήρωμα του διαστημοπλοίου όπου είναι εγκατεστημένος. Κάτι αντίστοιχο δείχνει η ταινία κινουμένων σχεδίων "WALL-E" (2008) - φώτο αριστερά, όπου ένα ανάλογο "μάτι" έχει σφετεριστεί τον ρόλο του κυβερνήτη. 

ΚΟ/ από εδώ κι εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το διαδύκτιο είναι σχεδόν πλήρες ελεγχόμενο το ξέρουμε εδώ και χρόνια, δεν είναι καινούργιο.

.....να προγραμματίσεις ατέλειωτα όργια με σεξ και ναρκωτικά γύρω σου.... για μέχρι εκεί μας έχουν ; μικροβλακώδεις απολαύσεις....

THEY LIVE WE SLEEP

Unknown είπε...


Το μέλλον της ανθρωπότητας δεν απειλείται απο την τεχνική νοημοσύνη αλλα απο αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν την τεχνική νοημοσύνη για κάποιο σκοπό...

Η ανθρωπότητα οδηγείται στην καταστροφή επειδή το επίκεντρο δεν είναι ο άνθρωπος αλλα ο άκρατος πλουτισμός. Πλέον δεν παράγεται καθόλου πολιτισμός με την σωστή έννοια του όρου, αλλα "πολιτισμός" σε εισαγωγικά που αφορά ανάμεσα στα άλλα μια τεχνολογική ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος. Όταν τα πάντα γίνονται με σκοπό τον πλουτισμό χωρίς όρια και κάποιες "ηθικές δικλείδες ασφαλείας" τότε η καταστροφή είναι αναπόφευκτη.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένας σκοτεινός κλειστός κύκλος ανθρώπων έχει φροντίσει προκειμένου να έχει τον έλεγχο ολόκληρης της ανθρωπότητας να καταστρέψει και να αλλοιώσει τον πολιτισμό και ποιό συγκεκριμένα να καταστρέψει οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πολιτισμό. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να σκέφτεται ελευθερα αλλα τυποποιημένα να παίρνει δηλαδή έτοιμες "απόψεις" και "σκέψεις" απο τα Μ.Μ.Ε. να τις υιοθετεί σαν δικές του και το χειρότερο είναι να πιστευει πως πραγματικά ήταν δικές του.

Γιατί το επίκεντρο είναι ο χωρίς όρια πλουτισμός? Το χρήμα είναι κάτι που το παράγουν απο το τίποτα χωρίς αντίκρυσμα και για αυτό έχουν όσο θέλουν, το χρήμα το χρησιμοποιούν ως μέσο για να επιτύχουν τον στόχο τους και ο στόχος τους είναι κάτι πάρα πολύ πολύτιμο που το έχουμε όλοι μας αλλα δεν του δίνουμε καμιά σημασία. Όλοι μας κυνηγάμε το χρήμα και στην διαδρομή για να το αποκτήσουμε χάνουμε το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε κάτι πραγματικά ανεκτίμητο και πιο πολύτιμο απο όλο τον χρυσό του κόσμου, είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους.

Ο στόχος τους είναι η ίδια μας η ψυχή, αυτήν θέλουν και για αυτήν γίνονται όλα...

polycmike είπε...

Άγρα ψήφων της Άριστεράς,

με τον ψυχοπαθή Ζιζέλ (τον θαυμάσαμε στις συναντήσεις του με τον Αλιέξη, πρωτού γίνει πρωθυπουργάρα!!!

Για τις τραγικές μέρες που ζούμε, φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη ή Αριστερή πλέμπα!!!