Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Δολοφονική ισότητα


Καμπότζη: από εδώ πέρασε η "ισότητα" των Ερυθρών Χμερ
Η «ισότητα» είναι ένα από τα πιο ύπουλα χρησιμοποιούμενα κλισέ και τα πιο ολέθρια συνθήματα της σύγχρονης εποχής. Δήθεν αφορά την δικαιοσύνη και την εξίσωση όλων των ανθρώπων, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη δικαιοσύνη και είναι βαθιά αντιανθρώπινη.

H «ισότητα» δεν μπορεί να βασιστεί σε καμία πολιτισμένη ανθρώπινη κοινωνία. Η προσπάθεια για μεγαλύτερη «ισότητα» δεν θα κάνει τον χαζό έξυπνο, τον άσχημο όμορφο ή τους φτωχούς πλούσιους. Αντίθετα, θα τα κάνει όλα - είτε είναι μόδα, είτε τέχνη, είτε γλώσσα, είτε εμπόριο, είτε γενική ανθρώπινη αλληλεπίδραση - πιο ανιαρά, πιο άσχημα, πιο πανομοιότυπα, πιο άτακτα, πιο απεχθή, πιο χαλαρά, λιγότερο ευχάριστα και λιγότερο επιθυμητά.

Ένα έμβλημα φόνων, μίσους και τρόμου
Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η παγίδα της «ισότητας» που επιχειρείται να εμφυτευθεί στην συλλογική μας σκέψη, απαιτεί την κατασκευή μίας απεχθούς γραφειοκρατίας που θα παρακολουθεί, θα ελέγχει και θα υποδουλώνει τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι επιθυμεί να αναζωογονήσει και να ενδυναμώσει. Η επιβολή της «ισότητας», δηλαδή, απαιτεί τον αυτοπροσδιορισμό μιας εποπτεύουσας ελίτ που θα αναλάβει το καθήκον ενός «ισοσταθμιστή». Έτσι, η προσπάθεια να οικοδομηθεί μια κοινωνία «ίσων» οδηγεί πάντα στην αέναη άσκηση της τυραννίας.

Αλλά πώς φτάσαμε στο σημείο αυτή η παρανοϊκή αντίληψη να έχει κατοχυρωθεί ως «ιδανικό»; Και γιατί, μετά από τόσες ανείπωτες σφαγές, τόση φρίκη και πόνο που έχει προκαλέσει, εξακολουθούμε να βλέπουμε την «ισότητα» ως κάτι που αξίζει να ακολουθήσουμε, αξίζει να θυσιαστούμε για αυτήν, ένα «πατριωτικό καθήκον» ακόμα;

all men are created equal
Ο όρος «ισότητα», φυσικά, δεν είναι ακριβώς νέος. Πρωτοεμφανίστηκε ως μόδα μεταξύ της δυτικής πνευματικής ελίτ πριν από δύο αιώνες. Ενέπνευσε σε μεγάλο βαθμό δύο μεγάλες πολιτικές αναταραχές, μία στην Αμερική και μια άλλη στη Γαλλία. Αφού αποφάσισαν να είναι ανεξάρτητες πολιτείες, εκπρόσωποι των δεκατριών πρώην αγγλικών αποικιών του Νέου Κόσμου υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία χαρακτηρίζει ως «αυτονόητο» ότι «όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίσοι» (“all men are created equal”). Εν τω μεταξύ, εκείνοι οι οπαδοί της γκιλοτίνας στη Γαλλία έκαναν την "egalite" ένα από τα συνθήματα τους.

Χωρίς να υπάρχει διάθεση να υποτιμηθούν οι ιδρυτές της Αμερικής, εκείνη η συλλογική δήλωσή τους περί ισότητας των ανθρώπων ήταν μια εκπληκτικά ηλίθια χειρονομία, η οποία από τότε οδήγησε σε κάθε είδους ιδεολογικές κακοποιήσεις. Οποιοσδήποτε και να ήταν ο λόγος που ο Τόμας Τζέφερσον ήθελε να συμπεριληφθεί η φράση αυτή στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, αυτός ο ασαφής ορισμός της ισότητας των ανθρώπων είναι εξαιρετικά αόριστος. Πώς ακριβώς "όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι"; Είναι ίσοι απέναντι στο νόμο; Είναι ίσοι στα μάτια του Θεού; Είναι ίσοι, στο να βρίσκονται όλοι στο "ίδιο επίπεδο εισοδήματος"; Ο Τζέφερσον δεν μας το εξηγεί. Και το θέμα είναι περίπλοκο, αφού -όπως επισημάνθηκε συχνά στην εκλεκτικά εικονοκλαστική εποχή μας- αυτός ο υποτιθέμενος πιστός στην αυταπόδεικτης «ισότητας» των ανθρώπων ήταν επίσης ιδιοκτήτης σκλάβων! 
                                                             
Meanwhile, in France..
Οι Γάλλοι «επαναστάτες», από την πλευρά τους, δεν είχαν όρεξη για αφηρημένες έννοιες. Η ακούραστη προσπάθειά τους ήταν να καταστήσουν την κοινωνία πολύ πιο «ίση», κόβοντας κεφάλια στο σωρό. Χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε αυτή την ενορχηστρωμένη βασιλεία της τρομοκρατίας, της οποίας κύριος στόχος ήταν να προωθήσει και να διακηρύξει την «ισότητα».
                                                               
Μόλις οι μπολσεβίκοι κατέλαβαν την εξουσία στη Ρωσία του 20ου αιώνα, και  αργότερα τους ακολούθησε το μαοϊκό καθεστώς στην Κίνα και εκείνο των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, οι αριθμοί των δολοφονημένων αυξήθηκαν. Τώρα εκατομμύρια, και δεκάδες εκατομμύρια, έπρεπε να θανατωθούν για το μοναδικό τους έγκλημα που ήταν ότι δεν ήταν «ίσοι» με τους συνανθρώπους τους. Σε όλο τον κόσμο, η αναζήτηση της «ισότητας» έχει οδηγήσει σε σφαγές που όμοιές τους δεν υπάρχουν στην ιστορία.                                                      

Λογικά θα έπρεπε μετά από τόσους ποταμούς αίματος χάριν της δημαγωγική απάτης της «ισότητας», κάθε νέα προσπάθεια αναβίωσής της να δημιουργούσε απέχθεια λόγω του πόνου που έχει προκαλέσει και της σύνδεσής της με μαζικές δολοφονίες που επιβλήθηκαν από την κρατική εξουσία. Ζούμε άλλωστε σε μια εποχή που οποιαδήποτε κριτική κατά των Εβραίων αντιμετωπίζεται, σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, με εξαιρετική καχυποψία, αν όχι ξεκάθαρη εχθρότητα. Λόγω του αιματηρού ‘Shoah’ της πρόσφατης ιστορίας, οποιοσδήποτε που εγκαλεί τους Εβραίους για οτιδήποτε, σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, τιμωρείται με εξαφάνιση από την ευγενική κοινωνία και του καταλογίζεται συμμετοχής στη γενοκτονία..

"Ισότητα" αλά Ρουάντα
Αλλά, φυσικά, δεν θεωρούνται «ίσα» όλα τα θύματα της ιστορίας. Όπως ο George Orwell παρατήρησε περίφημα, κάποιοι είναι πράγματι πολύ «πιο ίσοι» από τους άλλους. Έτσι δεν φαίνεται να έχει σημασία πόσες δεκάδες εκατομμύρια έχουν αποκεφαλισθεί από τις δημοκρατικές γκιλοτίνες, πόσα εκατομμύρια εκτελέστηκαν στα "χωράφια του θανάτου" (killing fields) ή στάλθηκαν στη Σιβηρία για να λιμοκτονήσουν, όλοι γιατί ήταν ένοχοι στο ότι ανήκαν σε ευημερούντα ή υψηλότερα κοινωνικά στρώματα (ή, όπως οι Χούτου στη Ρουάντα, αφού μετέδωσαν πρώτα μέσω ραδιοφώνου τα γενοκτονικά τους σχέδια - ότι τα "ψηλά δέντρα" πρέπει να κοπούν - cut the tall trees” - επιδόθηκαν στις τριάντα εφιαλτικές εβδομάδες ανηλεών μαζικών σφαγών των θεωρούμενων ψηλών Τούτσι). Όχι, από ότι φαίνεται, ανεξάρτητα από το πόσοι έχουν εξοντωθεί και έχουν γίνει σκόνη κάτω από την τυραννία της αναγκαστικής «ισότητας», η απαίτηση να γίνουν τα πράγματα πιο «ίσα» θα συνεχίσει να είναι όχι μόνο ανεκτή, αλλά και εγκεκριμένη. Εκείνοι που προμοτάρουν την «ισότητα» εξακολουθούν να θεωρούνται ως δίκαιοι σταυροφόροι της «δικαιοσύνης», παρά για στυγνοί προπαγανδιστές άλλης μιας εκστρατείας τρόμου ενάντια στην παράδοση, την λογική και την πραγματικότητα.

"ΚΑΘΕ... αγάπη" είναι "ίση"
Ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν παρουσιαστεί η ανελέητη απαίτηση για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων - δηλαδή, η απαίτηση να ξαναπροσδιορίσουμε ξαφνικά ένα πανάρχαιο θεσμό σύμφωνα με τα γούστα μιας ηλικίας δέκα ετών ελίτ - ως θέμα «ισότητας». Το γεγονός ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα μπορούν να παντρευτούν, αλλά όχι δύο άνδρες ή δύο γυναίκες, σημαίνει (για τα μυαλά τους) ότι τα πράγματα δεν είναι «ίσα» στο θέμα του γάμου. Οπότε ο νόμος πρέπει να αλλάξει για να χωρέσουν κι εκείνοι που αισθάνονται ότι έχουν απομείνει «απ’έξω». Και στους «απ’έξω» διεκδικούν θέση οι υποστηρικτές της πολυγαμίας και εκείνοι της αιμομιξίας και εκείνοι της παιδεραστίας και πάει λέγοντας, καθώς δεν υπάρχει πλέον κάποιος νόμιμος λόγος να απορριφθεί κάθε είδους «σχέση», αφού θα έχουμε να κάνουμε με θέμα «ισότητας».
                                                                   
Η κληρονομιά της γενοκτονίας, της τρομοκρατίας και της τυραννίας που προκάλεσε η ώθηση για «ισότητα» δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η επιθυμία να επιβληθεί η «ισότητα» έχει όλο και πιο έντονο αντι-λευκό υπόβαθρο. Οι υποστηρικτές της έχοντας ρουφήξει τον δηλητηριώδη πολιτιστικό μαρξισμό, όπως το γάλα της μητέρας τους, κολακεύουν τους εαυτούς τους ως «κοινωνικούς επαναστάτες», βλακωδώς αντιμετωπίζουν με έναν «ρομαντισμό» την κουλτούρα των μαύρων, των ισπανόφωνων, των μουσουλμάνων και οποιασδήποτε άλλη εθνοτικής μειονότητας, ενώ βλέπουν τους φυλετικούς τους αδελφούς που δεν τους ακολουθούν στις ιδεοληψίες τους, με μια αχαλίνωτη εχθρότητα.

Αλλά η αλήθεια είναι ένας ισχυρός σύμμαχος και ξέρουμε ότι παρά τα όσα μας λένε, όλοι αυτοί δεν είναι παρά αδαείς εγωιστές κλόουν πάσχοντες από ισχυρότατη πλύση εγκεφάλου. Και είναι μια ζοφερή ειρωνεία, το ότι αν μια πραγματική επανάσταση συμβεί, αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι θα είναι αναμφίβολα οι πρώτοι που θα βρεθούν απέναντι από ένα εκτελεστικό απόσπασμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

11 σχόλια:

Α.Κ. είπε...

μπλέκεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν είμαι σίγουρος ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους. Π.χ. η ισότητα νομίζω ότι (σε θεωρητικό επίπεδο και μόνο και στον δυτικό κόσμο και μόνο) έχει ξεκαθαρίσει: μιλάμε για ισότητα ευκαιριών. Το αν όντως υπάρχει ή πώς κάποιοι προσπάθησαν να την εφαρμόσουν είναι άλλη συζήτηση. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία καλή θεωρητική, ηθική, πραγματιστική και πολιτική βάση στη θεωρία του John Rawls στην οποία με λίγα λόγια προκρίνει μία κοινωνία στην οποία να μπορούν όλοι να έχουν την ίδια αφετηρία αλλά όχι την ίδια κατάληξη. Επίσης, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το να δίνεις ευκαιρίες ανέλιξης στην κοινωνία στους λιγότερο τυχερούς, δηλ. σε αυτούς/ες που γεννιούνται από ατυχία σε μία μη προνομιούχα οικογένεια, έχει ευεργετικές συνέπειες στο σύνολο της κοινωνίας και ενισχύει την αλληλεγγύη και την πίστη σε αυτή την κοινωνία. Καλό παράδειγμα αποτελεί στην Ελλάδα η κατάργηση της ανάγκης να πληρώνει κάποιος τις πανεπιστημιακές σπουδές (νομίζω τη δεκαετία του '60) δίνοντας το δικαίωμα στη μέση ελληνική οικογένεια να σπουδάσει τα παιδιά της αλλά και εκτοξεύοντας τη θέληση των γονιών, ιδιαίτερα τις δεκαετίες '70, '80 και '90, να ξεφύγει το "παιδί" από την χειρονακτική εργασία της προηγούμενης γενιάς για ένα καλύτερο μέλλον.

Ρωμανός είπε...

@AK19701970

Ποιές ακριβώς ήταν οι "ευεργετικές συνέπειες στο σύνολο της κοινωνίας" από την προώθηση ίσων ευκαιριών (sic!) στη μεταπολιτευτική Ελλάδα αναφορικά με τις πανεπιστημιακές σπουδές των "παιδιών";

Το οτι γεμίσαμε με άχρηστους "επιστήμονες" και οτι εγκαταλείφθηκε η πρωτογενής παραγωγή;
Το οτι καλομάθαμε ως "επιστήμονες" κυνηγώντας μια θεσούλα σε ένα γραφείο με κλιματισμό και άνετο μισθό και παραδώσαμε την παραγωγική εργασία στα νυχια των αφροαλβανικών λούμπεν μαζών που εισέρρευσαν στην Ελλάδα από τη δεκαετία του '90 και μετά;
Το οτι οι ίδιοι "επιστήμονες" επένδυσαν στην προσωπική καλοπέραση των εποχών των "παχιών αγελάδων" και έχοντας απωλέσει κάθε στοιχείο εθνικού οράματος εγκαταλείπουν τώρα στα δύσκολα σωρηδόν τη χώρα για 100-200 ευρώ παραπάνω το μήνα καθαρά;

Αυτές ήταν οι ευεργετικές συνέπειες των "ίσων ευκαιριών";

Άθελά σου, επιβεβαιώνεις πανηγυρικά το άρθρο ακόμα και εσύ που παίρνεις την "ισότητα" στην light εκδοχή της - οχι αυτή του κομμουνιστικού ισοπεδωτισμού, αλλά αυτή της καπιταλιστικής ιδέας του "αμερικανικού ονείρου των ίσων ευκαιριών στην εργασία"

Unknown είπε...



Πολύ σωστά. Δυστηχώς τα μεγαλύτερα εγκλήματα βασίστηκαν στην διαστρέβλωση και καπήλευση των εννοιών όπως "Δημοκρατία", "Ισότητα", "Ελευθερία" και κυρίως αυτό το "Δικαίωμα"....

Αλλάζοντας τις έννοιες και την σημασία των λέξεων κατα το δοκούν τις μεταχειρίζονται θα λέγαμε ως "ξενιστές" ώστε να κάμψουν τις υγιείς αντιδράσεις του "ανοσοποιητικού συστήματος" της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που βλέπει την χειρότερη δικτατορία να παρουσιάζεται ως "δημοκρατία", την σκλαβιά την παρουσιάζουν ως "ελευθερία", την "ισότητα" ως δικαιολογία για τα χειρότερα εγκλήματα και την κάθε ανωμαλία του κάθε διαταραγμένου μυαλού να παρουσιάζεται ως "δικαίωμα"...

Ανώνυμος είπε...

"Το οτι οι ίδιοι "επιστήμονες" επένδυσαν στην προσωπική καλοπέραση των εποχών των "παχιών αγελάδων" και έχοντας απωλέσει κάθε στοιχείο εθνικού οράματος εγκαταλείπουν τώρα στα δύσκολα σωρηδόν τη χώρα για 100-200 ευρώ παραπάνω το μήνα καθαρά;"
Η ντροπή πήγε στα βουνά και κρύβεται από τους ανθρώπους και η βλακεία κατέβηκε στις πόλεις και τους δέρνει αλύπητα.

Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλουν πραγματική ισότητα, ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ … η για να μην χαλάτε και μελάνι εκεί που δεν πιάνει , πείτε τους να στήσουν το καλάθι του μπασκετ 10 πόντους υψηλότερα από τον άνθρωπο που φέρει το προνόμιο... η φαλάκρα του να μυρίζει ποδαρίλα!

Πάντως ισως κάτι να ξέρουν οι προοδευτικοί αντιναζιστές αντιφασίστες που από τώρα μας προτρέπουν να συνηθίσουμε …στα τέσσερα!
Είναι για να υπάρξει …ΙΣΟΤΗΣ!

Για να είμαστε λοιπόν κομμουνιστικώς ορθοί , την ανισότητα στην φύση την δημιουργεί το όρθιο δίποδο.

Πλεονεκτεί με την ορθία του στάση , έναντι των υπολοίπων , διότι βλέπει μακριά και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί και τα μπροστινά του πόδια! Κατ’αυτόν τον τρόπο τα άλλα ζώα δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με αυτό το ζώο,
έτσι που να κατορθώσουν και αυτά να αναδείξουν τις ικανότητες τους και να αποδείξουν με την σειρά τους
πως είναι θύματα της φασιστικής και ναζιστικής …
στάσης των ορθίων διπόδων!
Από μυαλό…κουκούτσι ! Ιδιο με αυτό των προγόνων τους! Όμοιος ομοίω αεί πελάζει'!

Είπαμε …γράψτε τους!
Ο μόνος λόγος που συνεχίζουν απλώς να υπάρχουν , οι γνωστοί με το ΨΙΛΟ IQ, είναι διότι ασχολούμεθα ακόμα μαζί τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν εξαφανιστεί όπως εξαφανίσθησαν και άλλοι ομοειδείς με αυτους …
τυχαίους σχηματισμούς ,
ανθρωπίδες, μεγάλοι πιθήκοι , πλακουντοφόρα θηλαστικά κ.ο.κ.

Το καλό είναι πως θα μείνουν ως ανατριχιαστική αντίχριστη ανάμνηση στους Ανθρώπους Του Τριαδικού Θεού μας , ετσι που οι επόμενες γενεές Ανθρωπων να εμπεδώσουν καλα τις σοφότατες Ελληνικες παροιμίες ,
όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα και μικρό καλάθι...

Ανώνυμος είπε...

O Πολ Ποτ ανήκε στην υψηλή τάξη της Καμπότζης, στενός συγγενής του βασιλέως. Αυτός και οι φίλοι εκπαιδεύτηκαν στην Γαλλία και εκεί στα δίαφορα Sorbone ήλθαν σε επαφή με την μαρξιστική θεωρία της «κομμουνιστικής αταξικής κοινωνίας»,ήτοι την μεταφορά του παραδείσου από τον Ουρανό στην Γη.
Ο Εμβέρ Χότζα, αφού επεράτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο ελληνικό λύκειο Κορυτσάς απεστάλη από τον έμπορο πατέρα του στο Παρίσι για ανώτατες σπουδές. Εκεί ήλθε σε επαφή με τον μαρξισμό-λενινισμό δοθείσης δε ευκαιρίας προσπάθησε να τον εφαρμόσει στην Αλβανία.
Ο Χο Τσι Μινχ έφθασε στην Γαλλία ως υπηρέτης ενός Γάλλου. Εκεί προσηλυτίστηκε στην μαρξική θεωρία και στην επαναστατική τακτική του Λένιν.
Ο Μάο Τσε Τουνγκ μεγάλωσε στην προπολεμική Σανγκάη, στην οποία είχαν καταφύγει 20.000 Εβραίοι πρόσφυγες. Εκεί προσεχώρησε στον κατά Εβραίους ψευδοσοσιαλισμό των Διεθνών.
Ο νυν υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου και ο προηγούμενος Μπαλτάς, αμφότεροι κομμουνιστές, έχουν ανώτατες σπουδές στην αεθνική Γαλλία των Ρότσιλντ. Αυτή την νοοτροπία μετέφεραν ως καθηγηταί πανεπιστημίων και ως υπουργοί,την επίθεση κατά της εθνικής ταυτότητος.

Ανώνυμος είπε...

"Ισοτητα" ειπατε;
Θα απαντησω ενδελεχως σε ερωτησεις ΜΟΝΟ "στις" και "στους" οι οποιοι ΕΧΟΥΝ στρατευθει.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Α.Κ. είπε...

προς Ρωμανό:
η επιθετικότητα του σχολίου σου δεν θα με εμποδίσει να σου απαντήσω. Επίτηδες σταμάτησα στη δεκαετία του '90 χρησιμοποιώντας το παράδειγμα στην πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία. Κάπου εκεί ξεχάσαμε το "μέτρον άριστον", παραχαϊδέψαμε τα παιδιά μας και γυρίσαμε την πλάτη στην χειρονακτική εργασία. Οπως και να ΄χει, προτιμώ π.χ. ένα γεωπόνο που γίνεται αγρότης γιατί πολύ ευκολότερα θα καταλάβει ότι, για παράδειγμα, δεν ποτίζουμε με "κανονάκι" το καλοκαίρι
(ειδικά το καταμεσήμερο όπως έχω δει στον κάμπο της Λάρισας) αντί μετά τις 7 το απόγευμα που είναι το ορθό και κατά προτίμηση στάγδην. Τώρα, ειλικρινά, δεν νομίζω να χρειάζεται να επιχειρηματολογίσω για ποιους λόγους είναι ευεργετικό για μία κοινωνία να μπορούν τα παιδιά της να σπουδάζουν ακόμα και αν δεν γεννήθηκαν στην...πορφύρα. Αλλο πράγμα ο ισοπεδωτισμός-εξισωτισμός και άλλο πράγμα μία μορφή αλληλεγγύης εντός μιας κοινωνίας.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Φίλε ΑΚ19701970, ας δεχτώ την φιλελεύθερη ερμηνεία της ισότητας. Ωστόσο, σύμφωνα με αυτήν, πιστεύεις ότι:
1. Είναι "ισότητα" να μοριοδοτείσαι για τις Πανελλήνιες, μόνο επειδή είσαι μουσουλμάνος;
2. Είναι ισότητα να ετοιμάζουν νομοσχέδιο, ώστε να περνούν κάποιοι στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, μόνο επειδή είναι "Ρομά";
3. Είναι ισότητα κάποιος να δουλεύει "μαύρα", να δηλώνει άπορος και να έχει μηδέν φόρους, κάρτα αλληλεγγύης, δωρεάν παιδικό σταθμό, δωρεάν περίθαλψη(και φάρμακα) σε δημόσια νοσοκομεία, δωρεάν μετακινήσεις με τα Μ.Μ.Μ., κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα και όλα αυτά να καλύπτονται από τους φόρους κάποιων άλλων "ίσων";
Τέλος, επεκτείνοντας τη σκέψη του "Ανώνυμου 10:01μ.μ.", θα πρέπει να καταργηθεί ο Αθλητισμός γιατί με την επιβράβευση στον Πρώτο, προπαγανδίζει -φασιστικά πάντα- την ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων και προάγει την "ευγενή άμιλλα" που και μόνο από την ετυμολογία των λέξεων, καταλαβαίνουμε ότι είναι ένα ρατσιστικό κατασκεύασμα διαχωρισμού του Λαού...!!!

Α.Κ. είπε...

ειδικα για τους μουσουλμανους της θρακης θα μου επιτρεψεις να μην απαντησω. για λογους που δεν ειναι της παρουσης, ναι ειναι απολυτως θεμιτη η μοριοδοτηση τους. για τους ρομα, οχι δεν ειναι διοτι τους χαριζεις οχι καποια βοηθεια αλλα την "αριστεια" η οποια κατακταται με κοπους και δεν χαριζεται βεβαιως. τα υπολοιπα στα οποια αναφερεσαι στην τριτη περιπτωση δεν αφορουν την ισοτητα ευκαιριων το επαναλαμβανω) αλλα την εκμεταλλευση της μαλθακοτητας του συστηματος επιτηρησης μιας κοινωνιας. στο τελευταιο δε, ειμαστε εξπερ στην καταστρατηγηση του εδω στην Ελλαδα.

Τυρταίος είπε...

Φίλε, κανεις λάθος. Το να δίνεις ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε ολους είναι αυτό που εξελίσσει την κοινωνία. Μην το ταυτίζεις με το να δίνονται επιπλέον ευκαιρίες σε κάποιους, π.χ. γυφτους, απλως γιατί υστερούν. Ο ΑΚ19701970 καλά τα λέει.Εννοεί να δίνονται σε ολους οι ίδιες ευκαιρίες και οι άξιοι να αναδεικνύονται. Ετσι μονο υπάρχει πρόοδος.Οτάν ο καθένας βάσει των ικανοτήτων του ξεπεράσει τους ανταγωνιστές και καταφέρει να φτασει στον σκοπό του, π.χ. να περάσει στο πανεπιστήμιο. Αντιθέτως, όταν δίνονται ευκαιρίες σε κάποιους,όχι γιατί το αξίζουν αλλά για αυτό που ειναι, π.χ. συγγενής βουλευτή, τοτε αναγκαστικά οι κοινωνία δίνει θέσεις σε πρόσωπα κατώτερα των περιστάσεων, με συνέπεια την επακόλουθη παρακμή.Ποσά και ποσά παραδείγματα έχει η ιστορία ιδιοφυων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε κατώτερη κοινωνική τάξη.Η κοινωνία πρεπει να δίνει σε ολους ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, ώστε οι άξιοι σε κάθε τομέα ανεξαρτήτως τάξης να αναδεικνύονται.