Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Zuckerberg: «Μπορούμε να διαδραματίσουμε το ρόλο που είχαν κάποτε οι εκκλησίες»Οι κοινότητες του Facebook μπορούν να καλύψουν το κενό που υπάρχει εξ αιτίας της μείωσης της θρησκευτικής συμμετοχής, ισχυρίστηκε ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg την περασμένη εβδομάδα.

Ο Zuckerberg θέλει οι ομάδες που έχουν σχηματιστεί στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσής του να παίξουν στις ζωές των ανθρώπων το ρόλο που κάποτε είχαν οι εκκλησίες ή και άλλου είδους ομάδες, όπως μικρές αθλητικές ομάδες.

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από «σκοπό και υποστήριξη», δήλωσε ο Zuckerberg και οι ομάδες του Facebook μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την έννοια.

«Είναι τόσο εντυπωσιακό που εδώ και δεκαετίες η συμμετοχή σε κάθε είδους ομάδες έχει μειωθεί έως και στο ένα τέταρτο», ανέφερε ο Zuckerberg. «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να βρουν μια αίσθηση σκοπού και υποστήριξης κάπου αλλού».

Μιλώντας στην πρώτη «Σύνοδο Κορυφής Κοινοτήτων του Facebook» στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα, ο Zuckerberg είπε επίσης ότι οι άνθρωποι είναι «βασικά καλοί» και θέλουν να βοηθήσουν άλλους. Αλλά είπε ότι το κίνητρο για τους ανθρώπους σο να δώσουν τον χρόνο τους ή τα χρήματά τους προέρχεται τόσο από την αίσθηση της κοινότητας όσο και από την πίστη τους.

«Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στην εκκλησία είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εθελοντικά και να δώσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς», δήλωσε ο Zuckerberg, «όχι μόνο επειδή είναι θρησκευόμενοι αλλά επειδή είναι μέρος μιας κοινότητας».

«Μια εκκλησία δεν είναι μόνο μια μάζωξη», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. «Έχει έναν πάστορα που φροντίζει για την ευημερία των πιστών του, φροντίζει να έχουν φαγητό και καταφύγιο. Μια μικρή αθλητική ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα έχει έναν προπονητή που παρακινεί τα παιδιά και τα βοηθά να παίξουν καλύτερα. Οι ηγέτες θέτουν τον πολιτισμό, μας εμπνέουν, μας δίνουν ένα δίχτυ ασφαλείας και μας προσέχουν», είπε.

Το Facebook που έκλεισε τα 13 χρόνια λειτουργίας, έφτασε πρόσφατα στα περίπου δύο δισεκατομμύρια χρήστες. Ο μέσος χρήστης ανήκει σε 30 ομάδες και ενώ περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο είναι μέλη ομάδων, μόνο 100 εκατομμύρια βρίσκονται σε "σημαντικές ομάδες" ή σε ομάδες όπου έχουν αίσθηση σκοπού.

Ο Zuckerberg θέλει ότι ο αριθμός των χρηστών σε ομάδες που έχουν "νόημα" να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο, και για αυτό «θα αλλάξουμε ολόκληρη την αποστολή του Facebook για να το κάνουμε αυτό».

Θέλει να συνδέσει ομάδες γύρω από κοινά ενδιαφέροντα ή πεποιθήσεις αλλά και ζητήματα.

«Να τερματιστεί η φτώχεια, να θεραπευτούν ασθένειες, να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, να εξαπλωθεί η ελευθερία και η ανοχή, να σταματήσει η τρομοκρατία», είναι οι στόχοι που ανέφερε.

Στα τέλη του περασμένου έτους δημιουργήθηκε θόρυβος από την ανακοίνωση του Facebook ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει αρκετούς φημισμένους ιστοτόπους και άλλα λίμπεραλ μέσα για την καταπολέμηση των λεγόμενων «ψεύτικων ειδήσεων».

Η επιλογή εταίρων του Facebook - Snopes, Factcheck.org, ABC News και Politicfact - για υποτιθέμενη μείωση των ψεύτικων ειδήσεων, άναψε το πράσινο φως για πιθανή λογοκρισία άρθρων σχετικά με τη προστασία της ζωής του αγέννητου ή άλλες παραδοσιακές αξίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να "μιλήσει πιο ανοιχτά για μερικά σύνθετα θέματα".

Μεταξύ των ερωτημάτων που είναι υπό σκέψη, είπε ο Αντιπρόεδρος του Facebook για την Δημόσια Πολιτική και τις Επικοινωνίες, Elliot Schrage, είναι: το πώς οι εταιρίες των social media θα πρέπει αποφασιστικά να παρακολουθούν και να αφαιρούν αμφιλεγόμενες θέσεις και εικόνες από τις πλατφόρμες τους. Το ποιος μπορεί να αποφασίζει τι είναι αμφιλεγόμενο, ειδικά με ένα παγκόσμιο ακροατήριο και διάφορους πολιτιστικούς κανόνες; Και το ποιος μπορεί να καθορίζει ποιες είναι οι ψευδείς ειδήσεις έναντι μιας απλώς αμφιλεγόμενης πολιτικής ομιλίας;

Οι δυνάμεις πίσω από το Facebook δεν κρύβονται στο ότι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τους για να προωθήσουν μια συγκεκριμένη ατζέντα.

Μετά την απόφαση Obergefell του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α που επέβαλε ως νόμιμο τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων τον Ιούνιο του 2015, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εγκαίρως ένα εργαλείο εικόνας προφίλ “Celebrate Pride” με την σημαία «του ουράνιου τόξου». Το εργαλείο έγινε γρήγορα ένα μέσο με το οποίο κάποιος θα μπορούσε είτε να δείξει την υποστήριξή του στον ομοφυλοφιλικό "γάμο" μέσω ενός προφίλ στο Facebook, είτε θεωρητικά επίσης να φανεί ότι δεν τον υποστηρίζει.

Το 2014, το Facebook αποκάλυψε μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν μεταξύ περίπου 50 επιλογών «ταυτότητας φύλου» για το προσωπικό τους προφίλ.

Νωρίτερα φέτος, το Facebook είχε μπλοκάρει έναν λογαριασμό χριστιανού blogger αρκετές φορές επειδή πρόβαλε θέσεις επικριτικές για την ομοφυλοφιλία με βάση την Αγία Γραφή. Το προσωπικό του Facebook αργότερα ζήτησε συγγνώμη και αποκατέστησε την πρόσβασή του.

Το Gizmodo.com δημοσίευσε πέρυσι δηλώσεις από ένα πρώην στέλεχος του Facebook που έλεγε ότι οι "επιμελητές ειδήσεων" του γίγαντα των social media "συνηθίζουν να καταστέλλουν τις ειδήσεις που ενδιαφέρουν τους συντηρητικούς αναγνώστες".

Οι επιμελητές του Facebook είχαν επίσης ως στόχο να "εισάγουν" τεχνητά ορισμένες ιστορίες στην ενημερωτική ενότητα των τρεχουσών ειδήσεων, ανεξάρτητα από το αν ήταν αρκετά δημοφιλείς ώστε να συμπεριληφθούν εκεί ή δεν ήταν καθόλου δημοφιλείς.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ζούκερμπεργκ πρότεινε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να θέσει περιορισμούς στο Facebook, σε όποιον έκανε επικριτικά σχόλια για "το κύμα των προσφύγων που εισέρχονται στη Γερμανία".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


“«Να τερματιστεί η φτώχεια, να θεραπευτούν ασθένειες, να σταματήσει η κλιματική αλλαγή,

να εξαπλωθεί η ελευθερία και η ανοχή,

να σταματήσει η τρομοκρατία», είναι οι στόχοι που ανέφερε.”

Γνώσεσθαι την αλήθεια …

Όσο θα αυξάνεται η ελευθερία ΧΩΡΙΣ τους Ελληνοχριστιανικούς ηθικούς φραγμούς , τόσο θα ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ

Η φτώχεια και οι Ασθένειες
(η φτώχεια διότι δεν θα υπάρχει κανείς ηθικός φραγμός και από τους πλούσιους αλλά και ΚΥΡΙΩΣ από το κράτος ούτως ώστε να προστατεύει τον φτωχό. Εάν το επιχειρήσεις ΜΟΝΟ με νόμους παύει η ελευθερία, διαλέγεις και παίρνεις. Οι ασθένειες ΚΑΙ η εγκληματικότητα , λόγω της πλήρους ελευθεριότητας.

και η μόλυνση του περιβάλλοντος (;) λόγω του υπερκαταναλωτισμού

( κατά τα άλλα η εγκράτεια που προβάλλει η Ελληνοχριστιανική ορθόδοξη διδασκαλία …είναι οπισθοδρομική αναχρονιστική…) , (εάν εννοείται δεν είναι μούφα όλη αυτή η ιστορία, όπως και πολλά άλλα , για να εισπράττονται φόροι και να επιβάλλονται απαγορεύσεις . Κατά τα άλλα ελευθερία…)

Η δε εξάπλωση της ελευθερίας και της ανοχής , χωρίς τους ηθικούς φραγμούς της Ελληνοορθοδοξίας θα οδηγήσει όπως ήδη φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού και ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΉ ΠΡΟΟΔΟ
ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Δηλαδή θα συμβούν ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως επιθυμεί!
Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που προπαγανδίζει.
Εννοείται πως αυτό θέλει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που λέει. Πανέξυπνος είναι , δεν είναι κανένας που …αντί για το φεγγάρι κοιτάζει το δάχτυλο …

Το καλό είναι πως εμείς τους έχουμε πια μάθει!
Το κακό είναι πως και αυτοί το ξέρουν…πως τους ξέρουμε!
Εάν τους αφήσουμε η δικτατορία του προλεταριάτου είναι η μοναδική τους λύση για να σταματήσουν τις ολοένα αυξανόμενες αντιδράσεις των ΑΝΘΡΩΠΩΝ του Τριαδικού Θεού μας , κατά της παγκόσμιας ανήθικης αντίχριστης ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ κομμουνιστικής δικτατορίας που μας ετοιμάζουν
ΠΟΛΥ …ΠΡΟΟΔΟΣ

Αυτόματη μετάφραση.
Η πτέρυγα νεολαίας του Σουηδικού Φιλελεύθερου (Liberal) Κόμματος κατέθεσε μια πρόταση για τη

νομιμοποίηση της

νεκροφιλίας και της αιμομιξίας.http://www.dailymail.co.uk/news/article-3458702/Necrophilia-incest-legal-says-Swedish-Liberal-party-youth-wing-accused-laughable-nitwits-party-senior.html

Η Κολομβία πρωτοπορεί: Μετά τον γάμο ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει και τον γάμο τριών ατόμων!
http://www.iefimerida.gr/news/343842/i-kolomvia-protoporei-meta-ton-gamo-omofylofilon-anagnorizei-kai-ton-gamo-trion-atomon#axzz4joopIl6j

Η γυναίκα παντρεύεται το σιδηροδρομικό σταθμόΗ 45χρονη Carol λέει ότι έχει χτυπηθεί με το σταθμό Santa Fe στην Καλιφόρνια από τότε που ήταν νεαρή κοπέλα και έτσι αποφάσισε να κάνει τη σχέση της με την επίσημη θέση.

http://www.telegraph.co.uk/women/life/woman-marries-train-station/

Τον σταθμό τον ρώτησε; Δεν θα έπρεπε να ερωτηθεί; Διαζύγιο είχε βγει από το προηγούμενο τετράποδο με το οποίο ήταν παντρεμένος ο σταθμός ; Το τετράποδο ρωτήθηκε ένα συναινεί στην έκδοση του διαζυγίου;
Δεν θα πιαστούν στα πόδια οι εραστές ;
Δεν θα αυξηθεί έτσι η τρομοκρατία εάν αποφασίσει ο σκύλος να ανατινάξει τον σταθμό …λόγω της απιστίας αυτού;
Από πού και ως που λοιπόν ελευθερία και σταμάτημα της τρομοκρατίας ρε ζουκερμπουρκερ

Ανώνυμος είπε...


Διαβαζω οτι ο Ζουκεμπεργκ θελει .........
«Να τερματιστεί η φτώχεια, να θεραπευτούν ασθένειες, να σταματήσει η κλιματική αλλαγή, να εξαπλωθεί η ελευθερία και η ανοχή, να σταματήσει η τρομοκρατία»

Για να απελευθερωθει η υποδουλη Παλαιστινη απ' τους εβραιους ( η μανα ΟΛΩΝ των προβληματων), ειπε τιποτα;
Για να σταματησουν οι τοκογλυφικες βδελλες την αιμοποσια των Λαων, ειπε τιποτα;

Για να ακουσω....


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


ΥΓ
Ας μην ξεχναμε βεβαια οτι αυτη η εφευρεση του "φεϊσμπουκ" ειναι των μυστικων υπηρεσιων τριων κυριως χωρων: ΗΠΑ, ισραηλ*, Αγγλιας.

* Μη ανεγνωρισμενο απ την ολομελεια του ΟΗΕ

γιαννης πανταζης είπε...

Μμμ, μεγάλη βλασφημία. ...

Ανώνυμος είπε...

Aυτος ο ανθρωπος οσο παει γινεται ολο και χειροτερο λαμογιο. Εδω λενε οτι εκλεψε ακομα κ την ιδεα για το facebook οποτε απο κει καταλαβαινεις με τι εχεις να κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Πολεμώντας την Εκκλησία.

Ο εχθρός θα χαρακτηρίζει πάντα την εκκλησία ως ένα δυνητικό εχθρό και θα τη πολεμά ανάλογα. θα την υπονομεύει αργά σε μια περίοδο πολλών ετών γιατί αν προχωρήσει γρήγορα το αποτέλεσμα θα είναι η γενικευμένη αντίσταση.

Οι επιχειρήσεις κατά της εκκλησίας έχουν την ακόλουθη μορφή:συκοφάντηση της εκκλησίας ώστε να καταστεί αντικείμενο χλεύης.

Ο εχθρός θα διαλύσει τους θρησκευτικούς συνδέσμους, θα αφαιρέσει τα χριστιανικά σύμβολα (σταυρούς, εικόνες) σε δημόσιους χώρους πχ. σχολεία, νοσοκομεία. θσ απαγορεύσει τα θρησκευτικά περιοδικά και βιβλία θα περιορίσει και τελικά θα απαγορεύσει τις λειτουργίες στους ναούς.....

ο αγώνας κατά της εκκλησίας έχει και τις θετικές του πλευρές, διαχωρίζει τους τυπικούς από τους πραγματικούς πιστούς.

όταν η εκκλησία διώκεται θα μπορεί να κάνει πραγματικό ιεραποστολικό έργο.

είναι ευθύνη ενός χριστιανού να αντιστέκεται στη κακή χρήση ισχύος και να παρακούει διατάγματα που καταπατούν την ελευθερία της πίστης, επίσης να υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι τα παιδιά δεν ανήκουν μόνο και στους γονείς τους αλλά πρέπει να ανατρέφονται και από αυτούς.

H. Von Dach - Ολική Αντίσταση.