Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΗΠΑ: Μαρξιστικό φοιτητικό μόρφωμα διαλύθηκε γιατί τα μέλη του παραήταν πλούσια


Μια μαρξιστική γκρούπα σπουδαστών στο Swarthmore College της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ διαλύθηκε, αφού τα μέλη της κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι ήταν πολύ πλούσια και πολύ… λευκά για να είναι πραγματικά κομμούνια.
Σύμφωνα με screenshots από την σελίδα της ομάδας στο Facebook, το τετέλεσται της  αυτοαποκαλούμενης Swarthmore Anti-Capitalist Collective (SACC) δηλ. «αντι-καπιταλιστικής κολεκτίβας του Swarthmore» ήρθε μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής από ένα μέλος που είχε αποφασίσει ότι η ομάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ένας αποτελεσματικός υποστηρικτής της «αδιαφοροποίητης αντικαπιταλιστικής πολιτικής» λόγω της «ιστορίας της κατάχρησης, του ρατσισμού και ακόμη και του ταξιτισμού» που είχε η ομάδα.

«Σύμφωνα με την δική μου κατανόηση, η SACC διαλύθηκε επειδή συνειδητοποίησε ότι η σύνθεση και η τακτική της ομάδας τους έρχονταν σε αντίθεση με τις βασικές αρχές τους», δήλωσε στο Campus Reform ο πρόεδρος της “Swarthmore Conservative Society”, Gilbert Guerra. «Η κύριά τους βάση ήταν λευκά παιδιά της μέσης ανώτερης τάξης που απολαμβάνουν το τζόκινγκ».

Η αποχαιρετιστήρια επιστολή επιβεβαιώνει την κατανόηση του Guerra, υποστηρίζοντας ότι «η βασική αποτυχία της SACC» ήταν ότι «κατά τη σύστασή της, αποτελούταν από εντελώς λευκούς φοιτητές, με εξαίρεση ένα άτομο “χρώματος”» και πρόσθεσε, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, «ούτε ένα από τα [ιδρυτικά μέλη] προέρχεται από οικογένεια εργατικής τάξης ή χαμηλού εισοδήματος».

Υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι “του χρώματος” με χαμηλό εισόδημα δεν πρέπει ποτέ να είναι μια απλή προσθήκη σε μια ομάδα της οποίας η πολιτική υποτίθεται ότι επικεντρώνεται στην απελευθέρωσή τους», συνέχισε ο αρθρογράφος, κατηγορώντας ακόμα την SACC ότι είχε ένα «ιστορικό κακοποίησης, ρατσισμού ή ακόμα και ταξικισμού, το οποίο ποτέ δεν αντιμετώπισε ή αναγνώρισε επαρκώς παρά το ότι αυτό συνεχώς ήταν θέμα».

ΚΟ: Εδώ που τα λέμε και του Μαρξ η οικογένεια δεν ήταν της «εργατικής τάξης ή χαμηλού εισοδήματος». Ο πατέρας του, (εβραϊκής καταγωγής γεννημένος στην Γερμανία) Heinrich εργάστηκε ως δικηγόρος και το 1819 η οικογένεια μετακόμισε σε μια πολυτελή οικία δέκα δωματίων. Η μητέρα του, (εβραϊκή καταγωγής γεννημένη στην Ολλανδία) Henriette Pressburg, ήταν από μια εύπορη επιχειρηματική οικογένεια που αργότερα ίδρυσε την εταιρεία Philips Electronics.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ που τα λέμε και του ...


"ΚΚΕ: Ποτέ δεν κρύψαμε από το λαό την περιουσία μας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011, 01:41

5.7KΚοινή χρήση
Συγκλονιστικά στοιχεία για τις κρυφές οικονομικές δραστηριότητες που ανέπτυσσε το ΚΚΕ, σε συνεργασία με τους Ανατολικούς, έχουν αποκαλυφθεί πια από δημοσιεύματα του σοβιετικού και ελληνικού Τύπου, αλλά και από ομολογίες των ίδιων των σοβιετικών επισήμων.

Από Ελληνικής πλευράς, υπήρξαν δημοσιεύματα του περιοδικού ΕΝΑ (8.2.91) και των εφημερίδων ΒΗΜΑ (17.2.91) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (30.9.90 και ΑΥΡΙΑΝΗ 12.6.1989), στην τελευταία περίπτωση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής διαμάχης ΠΑΣΟΚ-Συνασπισμού το 1989.

Παρόμοιες αποκαλύψεις δημοσιεύθηκαν και στον ξένο Τύπο, ενώ το φαινόμενο αυτό αναμένεται ν΄αυξηθεί εν όψει του «ανοίγματος» των μυστικών αρχείων των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων.

«ΕΞΙ μεγάλες εταιρείες, με τζίρο δισεκατομμυρίων (δραχμών), ανήκουν στην οικογένεια Φλωράκη, σύμφωνα με ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον στοιχεία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ανώνυμες εταιρείες:

VET AE

MEVET AE

ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ ΑΕ

ΤΕΧΝΟΧΡΩΜ ΑΕ

ΠΟΛΚΑΤ ΑΕ

ΣΑΝ ΤΡΑΒΕΛ ΑΕ

Οι οποίες ανήκουν και τις διοικούν ο αδελφός του Χαρίλαου Φλωράκη, Λάμπρος Φλωράκης, ο ανηψιός του Γιάννης Φλωράκης, ο γιος του εκδότη του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ Νικόλαος Τρικαλινός, ο εκδότης της εφημερ. ΠΡΩΤΗ Χαρ. Καλογρίτσας, ο Δ. Καπέτσης και άλλα έμπιστα στελέχη του ΚΚΕ.


Εταιρεία ΠΡΟΤΕΞΙΟΝ, Ανώνυμος Τεχνική και Βιομηχανική Εταιρεία.

Καταβεβλημένο κεφάλαιο 529.560.000 δρχ. (αρ.3255 ΦΕΚ/1 Δεκεμβρίου 1986)

Διοικητικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος & Δ. Σύμβουλος: Γιάννης Λάμπρου Φλωράκης

Μέλη: Νικόλαος Γεωργίου Τρικαλινός, Γιάννης Α. Νοδάρας, Θεοδόσιος Α. Θεοδωρικάκος και Γεώργιος Αθ. Ζαφειρόπουλος. "

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=308055&cid=122

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ "ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ" ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ "διανοούμενοι"...
Τουλάχιστον ας ξέρουν ότι ξέρουμε!

Ιδίως οι κομμουνιστές νεοδημοκράτες που ολοφάνερα πια δηλώνουν κομμουνιστές και με την βούλα του κόμματος!
Στην ανακοίνωση τους καταδικάζουν ΜΟΝΟ τα εγκλήματα του ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ!
ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΟΡΟΪΔΑ;

Οσο για τους κομμουνιστές πασοκους (με τα πολλά ονόματα) δεν το συζάταμε καν!
Μακράν οι πιο πλούσιοι ΟΛΩΝ!

Μήπως να γίνει κανα θαύμα και στο ελλαδοΣΟΒΙΕΤιστάν, ως στο αμερικανοΣΟΒΙΕΤισταν;

Ανώνυμος είπε...


Ο Τσελεμεντες του Αντιφα....

https://imgur.com/t/politics/BcZOg




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

εδω το κομουνστικο ολοκαυτωμα σε αριθμους

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/08/blog-post_853.html

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε πριν 2-3 χρόνια πέρναγα με το αυτοκίνητο από τη Λ.Ηρακλείου στον Περισσό, όπου και βρίσκονται τα γραφεία του κκε. Είδα περίπου 50-60 άτομα που περίμεναν έξω από το "μέγαρο", προφανώς για να μπουν για κάποια εκδήλωση του κόμματός τους. Στην επιστροφή μου μετά από λίγο με έπιασε το φανάρι μπροστά τους, οπότε και είχα κάποιον ελάχιστο χρόνο να τους μελετήσω κάπως. Όλοι τους έδειχναν αστοί πολύ καλοβαλμένοι και ενδεδυμένοι "στη τρίχα", άντρες και γυναίκες. Ούτε στο Μέγαρο Μουσικής ή στο Ηρώδειο δεν βλέπει κάποιος τόσο λούσο και πολυτέλεια. Μου έκανε εντύπωση τότε. Ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται.

Ανώνυμος είπε...

@ 23 Αυγούστου 2017 - 2:40 μ.μ.

ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ!
ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ!
ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!

Ποιος τα είπε αυτά;
- Ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις!
- Άδικος ο συμψηφισμός ναζισμού και κομμουνισμού!
(Σ.Σ. προφανώς ο δηλώσας αγνοεί, εκτός από ιστορία, και την έννοια της λέξης “συμψηφισμός”)
- Η κουβέντα για τα θύματα του κομμουνισμού δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί τον μέσο Έλληνα!
Το ανερχόμενο αστέρι της "μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης" ο Κώστας Καραμανλής ο νιοστός (του Αχιλλέα), που εκτός από τις φιλοδοξίες φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει και την περιώνυμη ευφυΐα του πατέρα του.

https://isxys.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%97%CE%94%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A3