Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Γιος Νετανιάχου για τους διαδηλωτές στο Charlottesville: "Ευτυχώς, η ράτσα τους πεθαίνει"

"Εξοργισμένος από εκφράσεις αντισημιτισμού, νεοναζισμού και ρατσισμού. Όλοι θα πρέπει να αντιταχθούν σε αυτό το μίσος", ανέφερε ο Νετανιάχου στον λογαριασμό του στο Twitter στην αγγλική γλώσσα την Τρίτη, χωρίς να αναφέρει το όνομα του Charlottesville. Ωστόσο, ο γιος του Netanyahu, ο Yair, φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο από τους «αντιδιαδηλωτές» στο Charlottesville.

"Είμαι Εβραίος, είμαι Ισραηλινός, τα νεοναζιστικά καθάρματα στη Βιρτζίνια μισούν εμένα και τη χώρα μου. Αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Η ράτσα τους πεθαίνει", γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με το όνομα Yair Hun." 

"Ωστόσο", συνεχίζει, "οι τραμπούκοι της Antifa και του BLM [Black Lives Matter] που μισούν τη χώρα μου εξίσου το ίδιο, ισχυροποιούνται και γίνονται υπερ-κυρίαρχοι στα αμερικανικά πανεπιστήμια και στη δημόσια ζωή". - από εδώ

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barak, ωστόσο, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η εθνοτικά συνειδητοποιημένη Alt Right δεν είναι κάτι το διαφορετικό από κάποια κύρια στοιχεία της ισραηλινής κοινωνίας.

"Ο πρώην πρωθυπουργός Ehud Barak δήλωσε την Τετάρτη ότι το νεοναζιστικό συλλαλητήριο στο Charlottesville το περασμένο Σάββατο θυμίζει τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ. 

Ο Μπαράκ ανέφερε διαδηλώσεις που πραγματοποίησε η αντι-αφομοιωτική ομάδα Lehava και το παραλήρημα εναντίον του επικεφαλής του προσωπικού του IDF (ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις) στρατηγού Gadi Eisenkot για την δίκη του ισραηλινού στρατιώτη Elor Azaria για ανθρωποκτονία. (Ο στρατιώτης Ελόρ Αζάρια υπηρετούσε στην Χεβρώνα όταν δύο Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των στρατιωτών, ενώ ο άλλος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Έντεκα λεπτά αργότερα και καθώς ο τραυματισμένος δράστης κείτονταν στο έδαφος, ο Αζάρια τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν 18 μήνες φυλάκιση και είναι μικρότερη από εκείνη που είχαν ζητήσει οι εισαγγελείς. Το συγκεκριμένο έγκλημα επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης τα 20 χρόνια).

... Μιλώντας στο Facebook, ο Μπαράκ επιτέθηκε επίσης στην αδύναμη, καθυστερημένη ανταπόκριση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu σε πρόσφατα αντισημιτικά γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν εκδηλώσεις ρατσισμού, νεοναζισμού και άλλες σκοτεινές πλευρές του ανθρώπινου πνεύματος. Πρέπει να τις καταπολεμήσουμε, είναι τρομοκρατία ενάντια στον αμερικανικό λαό", δήλωσε ο Μπαράκ.

Ο Μπαράκ είπε ότι ορισμένα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ισραήλ είναι σαν και αυτά που συνέβησαν στο Charlottesville

"Δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν βλέπετε εδώ τέτοια πράγματα που έχουν παρόμοια οσμή ή φέρουν κάποια ομοιότητα - όταν κοιτάζετε τις διαδηλώσεις της Lehava ή τη δραστηριότητα της La Familia, ή τις επιθέσεις που δέχεται ο επικεφαλής του στρατού ή οι δημοσιογράφοι και οι απειλές κατά της ζωής δημοσιογράφων που καλύπτουν τις έρευνες του Νετανιάχου ή των μελών των οικογενειών τους", δήλωσε ο Μπαράκ.

Τα μέλη της οργάνωσης Lehava εμφανίζονται διαμαρτυρόμενοι σε γάμους όπου ένας Εβραίος παντρεύεται μια μη Εβραία (εδώ). [Επικεφαλής της Lehava είναι ο Bentzi Gopstein, ένας πιστός μαθητής του αντι-δημοκράτη υπερ-εθνικιστή σιωνιστή ραβίνου Meir Kahane, που δολοφονήθηκε το 1990 από έναν Άραβα].

Επίσης, υπενθυμίζουμε την οργή που υπήρξε στο Ισραήλ πριν από μερικά χρόνια, όταν αναφέρθηκε ότι ο Yair Netanyahu είχε σχέση με μια (ακάθαρτη γκοίμ) νορβηγίδα (εδώ). - πηγή

Εν τω μεταξύ, ο  Λευκός εθνικιστής ηγέτης Ρίτσαρντ Σπένσερ δήλωσε σε ισραηλινό κανάλι ότι πρέπει να τον σεβαστούν επειδή είναι ουσιαστικά ένας «Λευκός Σιωνιστής».

Ο Σπένσερ έκανε το σχόλιο αυτό την Τετάρτη στο κανάλι 2, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει για τον αντισημιτισμό που εκδηλώθηκε το Σαββατοκύριακο στο συλλαλητήριο στο Charlottesville της Βιρτζίνια.


"Ως ισραηλινός πολίτης, που καταλαβαίνετε την ταυτότητά σας, που έχετε την αίσθηση της εθνότητας και του αισθήματος του ανήκειν σε έναν λαό και την ιστορία και την εμπειρία του εβραϊκού λαού, θα πρέπει να σέβεστε κάποιον σαν εμένα που έχει παρόμοια συναισθήματα για τους λευκούς", δήλωσε ο Σπένσερ στον Dany Cushmaro. "Εννοώ, θα μπορούσατε να πείτε ότι είμαι λευκός σιωνιστής με την έννοια ότι νοιάζομαι για τον λαό μου. Θέλω να έχουμε μια ασφαλή πατρίδα για εμάς και τους ιδίους με μας, ακριβώς όπως θέλετε εσείς μια ασφαλή πατρίδα στο Ισραήλ".

Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο Cushmaro πίεσε τον Spencer να εξηγήσει γιατί αυτό που κάποιοι ακροδεξιοί φώναζαν «οι Εβραίοι δεν θα μας αντικαταστήσουν» και άλλα «αντιεβραϊκά συνθήματα» δεν είναι αντισημιτισμός. Ο Σπένσερ, δικαιολόγησε τη ρητορική, αναφέροντας το δικαίωμα των Αμερικανών στην ελευθερία του λόγου και τον καταλυτικό ρόλο των Εβραίων στην αριστερή αμερικανική πολιτική.


"Το γεγονός είναι, ότι οι Εβραίοι, ας είμαστε ειλικρινείς, οι Εβραίοι έχουν ιστορικά μια υπερβολικά μεγάλη παρουσία στην αριστερά. Οι Εβραίοι είναι υπερβολικά εκπροσωπούμενοι στην αριστερά αυτή τη στιγμή. Είναι υπερβολικά υπερεκπροσωπούμενοι σε αυτό που θα μπορούσατε να πείτε σύστημα, δηλαδή άνθρωποι μορφωμένοι από το Ivy League που πραγματικά καθορίζουν την πολιτική και οι λευκοί άνθρωποι απορρίπτονται από αυτή τη χώρα", ανέφερε. "Έτσι, κάποιοι στο πλήθος έκαναν μια δήλωση. Η Αμερική είναι μια ελεύθερη χώρα. Οι άνθρωποι επιτρέπεται να μιλούν για αυτό που έχουν στο μυαλό τους". - πηγή

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα νάξερα πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος σήμερα αν ο Άξωνας κέρδιζε τον ΒΠΠ;

Ανώνυμος είπε...


Δειτε το.....
https://www.youtube.com/watch?v=KDTvXx2dxQ0&feature=youtu.be



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανώνυμος είπε...

Κατεβασανε οι εβραιοι και το βιντεο στο γιου-τουμπ που ειχες ανεβασει με την συνεντευξη του Σπενσερ, Κοκκινε Ουρανε.
Νομιζω αρχιζει και τους παιρνει η κατω βολτα.